Biçercilik işi yapılır mı


Selamlar herkese

Biçercilil işine girmeyi düşünüyoruz 2 arkadaş aklımizda ya 2004 küçük motor tc56 ya da 2009-2010 5070 var imkana göre balya makinası takabiliriz biçerin peşine.
Bu işten çok para kazanırız diye düşünuyoruz. Çifçiyiz ikimiz de bu zamana kadar ayçiçeği ekimi saman balya işleri yaptık

Bizim bu işe beklentimiz yüksek senede 10 bin dekar yer biçmeyi düşünuyoruz bu işi yapıp da tavsiye verwbilecek var mı

Teşekkürler
 
Biçerdöver işi yapılır elbette, Senede 10 bin dekar gibi potansiyel varsa elbette iyi kâr bırakır, tabiki sezon bitince hemen ödemeler toplanır ise. Birde tek kişi yapılabilecek iş değil biçerdöver işi, mutlaka yardım edecek biri, arkadaş olmalı, arıza olur, yakıt yiyecek getirmek, aradan direksiyona geçip dinlenme için falan lazım bir kişi daha.
 
Biçerdöver işi yapılır elbette, Senede 10 bin dekar gibi potansiyel varsa elbette iyi kâr bırakır, tabiki sezon bitince hemen ödemeler toplanır ise. Birde tek kişi yapılabilecek iş değil biçerdöver işi, mutlaka yardım edecek biri, arkadaş olmalı, arıza olur, yakıt yiyecek getirmek, aradan direksiyona geçip dinlenme için falan lazım bir kişi daha.
2 kişiyiz zaten balyalı biçerdöver almayı düşünuyoruz ama makina konusunda karar veremedik temiz TC 56 mı yoksa 5070 mi tam karar vermedik
Bir de cs modelleri var ama kimseye ypatıramazsıniz ustası yok diyorlar
 
Şöyle bir memlekete bakıyorum da sosyo-ekokomik dengeler çorbaya dönmüş durumda

Bizim eve biçerdöver dedemin zamanında girmiş, karamehmetoğlundan iki makineyi tek kalemde aldım diye anlatıp dururdu rahmetli :) sene 70ler, 60ların sonu bile olabilir


Biraz iğneleyici yerlerden girsem sansasyon olur, herkesi rahatsız edecek laf var.ama kısa keseyim Aydın abası olsun.
Bugün biçerdövercilik aptal insan mesleğidir.
Ha siz yine de deneyecekseniz şansınızı deneyin, ama eninde sonunda aptallık yaptığınızı anlayacaksınız.
 
Şöyle bir memlekete bakıyorum da sosyo-ekokomik dengeler çorbaya dönmüş durumda

Bizim eve biçerdöver dedemin zamanında girmiş, karamehmetoğlundan iki makineyi tek kalemde aldım diye anlatıp dururdu rahmetli :) sene 70ler, 60ların sonu bile olabilir


Biraz iğneleyici yerlerden girsem sansasyon olur, herkesi rahatsız edecek laf var.ama kısa keseyim Aydın abası olsun.
Bugün biçerdövercilik aptal insan mesleğidir.
Ha siz yine de deneyecekseniz şansınızı deneyin, ama eninde sonunda aptallık yaptığınızı anlayacaksınız.
Neden murat bey bizim amacımız meslek edinmekten ziyade 2-3 sezon parasını almak duruma göre hayvancılık veya başka işler için gerekli seramayeyi toplamak. Sezonda kaza bela olmazsa 10 bin dekar yer biçmeyi planlıyoruz.10 bin dekar bicip yine de zarar ettiniz mi
Zaten sezonda 4 5 bin dekar bicersek toplam bidaha yapmayız o işi
 
Ben farklı bir konuya değineyim. 10 bin dekar yer biçmeyi planlıyorsunuz da o 10 bin dekar yerin sahiplerinin bundan haberi var mı? Şunu söylemek istiyorum, biçilecek yer miktarı sabit. Siz işe girince var olan pastadan dilim kapmaya çalışacaksınız. Tanıdıklara çalışırız gibi düşüncelere sakın güvenmeyin. 21 yıllık makina ile daha yeni makinalarla rekabet edebilecek misiniz? Tahsilat konusunu çok iyi araştırın, tahsilat sorunu yüzünden bölgeyi bilen biçercilerin sınırından geçmediği köyler olur. Borçsuz kredisiz girecekseniz elbet para kazanırsınız ama günün sonunda oturup hesap yaptığınızda "iyi ki girdik bu işe" dermisiniz orası bir çok farklı değişkene bağlı.

Son söz; belli ki işi kafaya koymuş ve yapacaksınız, şimdiden bol kazançlar dilerim.
 
Biçerde kapasite konusu önemli oluyor.
Çok yağışlı iklim kuşağındayız, çevrede işi bırakan olduğu gibi yeni başlayanda var.
On bin dekar biçer için sezonda durmadan çalışmak demek olur.
Orta halli çalışan biçer yedi bin dekar biçiyor.
Verim olarak 100 700 kg/dk buğday, 50 350 kg/dk ayçiçek, 300 2000 kg/dk mısır biçildiği olur.
Eski bir biçerci komşumuz şoför kendinden ise para bırakır, demişti.
İçine girmeyen ne olduğunu bilemez.
 

Klavye başında yazmak ayrı, iki kafadar hayal dünyası ayrı, gerçekler ayrı
Makinenin gelişini hatırlamam da balya makinesini ilk aldığımızı hatırlıyorum, Massey 3.000 Serisi yeni çıkmıştı, 3.085 ilk çıktığı sene traktörle beraber gali balya makinesi de alındı.bundn bi sene sonra da yıllarca hayalini kurduğu sıfır tc56yı aldı peder.hisrostatlı TC aşşağı hidrostatlı TC yukarı, yıllarca dinledik.
E makineci adam, makine hayali kuracak tabi.yılların yıl olduğu zamanlar çok biçtik sezonda 7 8bin dekarlar, çok bağladık 80-100bin balyalar.ama yılların yıl olduğu zamanlardı.
Sonra işler değişmeye başladı, güzelce bir makineci bulsam da işimi gördürsem diye hayal kurması gerekenler, bi makine alıyım da ben de zengin oluyum diye hayal kurmaya başladılar.önceleri daha kolay ulaşılabilir olan balya makinesi kapladı her köyü, her bucağı.bahsettiğim 80 bin 100bin balyaları basarken işin tatlısına da denk gelirdik tatsızına da ama genel olarak güzel geçerdi sezonlar.şimdi 1 balya da yapsan tadı tuzu kalmadı.
Sonuç: son dört beş yıldır sadece kendi sapımı basıp satıyordum bu sene makineyi garajdan bile çıkarmadım, büyük balyaya verdim geçtim sapları.sezonda her kahvenin başında üçer beşer tane makine bi çay parası için bekliyo.

Aynı akıbeti biçerdöver de yaşıyor, biçerdöver tam da siz biçercilik hayali kurmaya başladığınız için yapılmaz.para kazanıp sermayeyi katlamayı bırak elinizdekideki sermayeden olmazsanız bravo size
 
Klavye başında yazmak ayrı, iki kafadar hayal dünyası ayrı, gerçekler ayrı
Makinenin gelişini hatırlamam da balya makinesini ilk aldığımızı hatırlıyorum, Massey 3.000 Serisi yeni çıkmıştı, 3.085 ilk çıktığı sene traktörle beraber gali balya makinesi de alındı.bundn bi sene sonra da yıllarca hayalini kurduğu sıfır tc56yı aldı peder.hisrostatlı TC aşşağı hidrostatlı TC yukarı, yıllarca dinledik.
E makineci adam, makine hayali kuracak tabi.yılların yıl olduğu zamanlar çok biçtik sezonda 7 8bin dekarlar, çok bağladık 80-100bin balyalar.ama yılların yıl olduğu zamanlardı.
Sonra işler değişmeye başladı, güzelce bir makineci bulsam da işimi gördürsem diye hayal kurması gerekenler, bi makine alıyım da ben de zengin oluyum diye hayal kurmaya başladılar.önceleri daha kolay ulaşılabilir olan balya makinesi kapladı her köyü, her bucağı.bahsettiğim 80 bin 100bin balyaları basarken işin tatlısına da denk gelirdik tatsızına da ama genel olarak güzel geçerdi sezonlar.şimdi 1 balya da yapsan tadı tuzu kalmadı.
Sonuç: son dört beş yıldır sadece kendi sapımı basıp satıyordum bu sene makineyi garajdan bile çıkarmadım, büyük balyaya verdim geçtim sapları.sezonda her kahvenin başında üçer beşer tane makine bi çay parası için bekliyo.

Aynı akıbeti biçerdöver de yaşıyor, biçerdöver tam da siz biçercilik hayali kurmaya başladığınız için yapılmaz.para kazanıp sermayeyi katlamayı bırak elinizdekideki sermayeden olmazsanız bravo size
Bu kadar abartmaya ne gerek vardı bi makina alıp biçtiğimizi biçeriz hepsi bu. iş iyi giderse yaparız gitmezse satarız bu kadar kılı kırk yarmaya gerek var mı

Her ne iş yapılırsa yapılsın aşşağı yukarı tüm riskler ve kazanımlar aynıdır
İlle de yapılmaz diyosan sen bilirsin
 

Benzer Konular


Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt