BİLMEYENLER İÇİN PRATİK GÜBRE ÇUVALI AĞZI AÇMA

Belki bilmeyenler vardır .
1-İşi acele olanlar maket bıçağı ya da kesici bir cisimle çuvalı ve içindeki naylon torbayı keserler ve gübreyi mibzere boşaltırlar .Kalan ise bu işe yaramaz çöptür.
2-Çuval ağzında iki çeşit dikiş var.Bir tarafta tek sıra diğer tarafta çift sıra.
3-Çuval tek sıra dikişli tarafı bize bakacak şekilde önümüzde duruyor,en sağ ucun arka tarafındaki ipin bitim yerindeki üç ipli düğümün iplerinden bize en yakın olanını maket bıçağının ucu ile kesip, kesik ucunu kendi tarafımıza alıyoruz.
4-Bir elimize ipin bir ucunu diğerine diğer ucunu alıp çekiyoruz,ip kolayca çıkıyor.(Resim çekebilmek için ipleri tek elimle tuttum)
5-Kalan sağlam çuval çöp değil,istiflenip değerlendirilebilir,ihtiyacı olana verilebilir.Sağlam naylona gelince, katlanır çöp poşeti olarak kullanılır.Avludaki,tarladaki çöpleri toplamaya yarar.Böyle battal boy çöp poşetlerinin marketteki paket fiyatı 20 TL(adedi 2 TL ye gelir).
Mibzer kiralık olduğu için o motor ekim yaparken ben bu işlerle uğraşabildim ama tasnifin tarlada iş arasında yapılması şart değil,eve getirilir,boş zamanda da yapılabilir.

Resimler ve ekler

• IMG_20201205_115107.jpg
    IMG_20201205_115107.jpg
    5 MB · Görüntüleme: 347
  • IMG_20201205_114522.jpg
    IMG_20201205_114522.jpg
    3.3 MB · Görüntüleme: 278
  • IMG_20201205_130104.jpg
    IMG_20201205_130104.jpg
    3.1 MB · Görüntüleme: 254
  • IMG_20201205_130123.jpg
    IMG_20201205_130123.jpg
    3.4 MB · Görüntüleme: 251
  • IMG_20201205_115012.jpg
    IMG_20201205_115012.jpg
    5.3 MB · Görüntüleme: 238
Son düzenleme:
1-İşi acele olanlar maket bıçağı ya da kesici bir cisimle çuvalı ve içindeki naylon torbayı keserler ve gübreyi mibzere boşaltırlar .Kalan ise bu işe yaramaz çöptür.
2-Çuval ağzında iki çeşit dikiş var.Bir tarafta tek sıra diğer tarafta çift sıra.
3-Çuval tek sıra dikişli tarafı bize bakacak şekilde önümüzde,en sağ ucun arka tarafındaki ipin bitim yerindeki üç ipli düğümün bize en yakın olanını maket bıçağının ucu ile kesip kendi tarafımıza alıyoruz.
4-Bir elimize ipin bir ucunu diğerine diğer ucunu alıp çekiyoruz,ip kolayca çıkıyor.(Resim çekebilmek için tek elimle tuttum)
5-Kalan sağlam çuval çöp değil,istiflenip değerlendirilebilir,ihtiyacı olana verilebilir.Sağlam naylon katlanır,çöp poşeti olarak kullanılır.Avludaki,tarladaki çöpleri toplamaya yarar.Böyle battal boy çöp poşetlerinin marketteki paket fiyatı 20 TL(adedi 2 TL ye gelir).
Bende bu sene itibariyle öğrendim kurtuldum

Biz düğmüğün çuvaldan önceki ilk halkasına çivi sokup açıyoruz yine aynı iplik açılıp gidiyor çuval ve iç naylon sağlam çıkıyor.Çuvalı ambarın önüne arpa buğdaydan set yaparken iç naylonunu ilkbaharda ekinleri sularken kapalı tarafınıda açıp ayağımıza geçirip sulama hatlarını değiştirirken kullanıyoruz 😀

Biz düğmüğün çuvaldan önceki ilk halkasına çivi sokup açıyoruz yine aynı iplik açılıp gidiyor çuval ve iç naylon sağlam çıkıyor.Çuvalı ambarın önüne arpa buğdaydan set yaparken iç naylonunu ilkbaharda ekinleri sularken kapalı tarafınıda açıp ayağımıza geçirip sulama hatlarını değiştirirken kullanıyoruz [emoji3]
Bu da güzel imkan varsa kısa bir video bekleriz

Cuvallar ipler leyleğin tavşanın atağına dolanabiliyor vebali var
Koyunun bile ayagina dolanıp sıkti o incecik ip
Dikkat edelim arkadaşlar aceleye getirip bırakmayalım tarlada
Yaratilanlara saygı yaratandan ötürü
En ufak ip ve etiket parçasını bile tarlada bırakmıyorum.
Otomobilden çöp atan birine yaşlı adam yaklaşıp ''pardon,kimliğinizi düşürdünüz'' demiş ya, ben de aynı şeyi düşünüyorum.

Videolu anlat ben anlamadım yazdığından [emoji378]
olmaz sen görme, ha haaa :)
ip konusunda bunu hiç düşünmemiştim,
inşallah,bir zararım olmamıştır,
büyük aptalım. :(

3-Çuval tek sıra dikişli tarafı bize bakacak şekilde önümüzde duruyor,en sağ ucun arka tarafındaki ipin bitim yerindeki üç ipli düğümün iplerinden bize en yakın olanını maket bıçağının ucu ile kesip, kesik ucunu kendi tarafımıza alıyoruz.
4-Bir elimize ipin bir ucunu diğerine diğer ucunu alıp çekiyoruz,ip kolayca çıkıyor.(Resim çekebilmek için ipleri tek elimle tuttum)
5-Kalan sağlam çuval çöp değil,istiflenip değerlendirilebilir,ihtiyacı olana verilebilir.Sağlam naylona gelince, katlanır çöp poşeti olarak kullanılır.Avludaki,tarladaki çöpleri toplamaya yarar.Böyle battal boy çöp poşetlerinin marketteki paket fiyatı 20 TL(adedi 2 TL ye gelir).
Mibzer kiralık olduğu için o motor ekim yaparken ben bu işlerle uğraşabildim ama tasnifin tarlada iş arasında yapılması şart değil,eve getirilir,boş zamanda da yapılabilir.
Güzel konu, yıllardır bende çuvalı böyle açardım taki bu yıla kadar. Bu bildiğimiz şekilde arada bazen ip sıkışır veya ilk başladığımız noktada düğüm olur yani çuval bazen açılmazdı, ama bu yıl öğredimde daha açılmayan çuval görmedim.

Bu yıl öğrendiğim şey ipin çuvala sıfır olan yerden kesmeyin çuval üzerindeki 2 düğümünden kesin hiç sıkışma d0ğümleme olmuyor

Aynı zamanda ekin biçerken arpa buğday tarlalarında atılan çuvallar naylonlar bazen biçim esnasında tablanın önüne gelip zıpkalara takılıyor fark edilmezse görene kadar önünü kapatan bıçaklar ekini sıyırıp biçemeden geliyor veya Biçer içine alıyor namluya bırakıyor sonra balya makinasına giriyor ve balyaya karışıp hayvanın önüne gidiyor.

olmaz sen görme, ha haaa :)ip konusunda bunu hiç düşünmemiştim,
inşallah,bir zararım olmamıştır,
büyük aptalım. :(
Yusuf ip Koyunun ayagini öyle sıkmış etin içine girmiş topal olmuş tam tirnagin ete birleştiği yerden
Çakı ile ameliyat gibi temizledim
Bende hayret ettim
Aynı zamanda ekin biçerken arpa buğday tarlalarında atılan çuvallar naylonlar bazen biçim esnasında tablanın önüne gelip zıpkalara takılıyor fark edilmezse görene kadar önünü kapatan bıçaklar ekini sıyırıp biçemeden geliyor veya Biçer içine alıyor namluya bırakıyor sonra balya makinasına giriyor ve balyaya karışıp hayvanın önüne gidiyor.
Zarar yine bize
Benim yaşım çoğunuzdan büyük inanın 40 yil önce tarlalar dereler tepeler cok daha güzeldi
Bu vefasızlik vurdumduymazlik umursamazlik böyle devam ederse işte bakin bu yil başımıza gelenlere

Yusuf ip Koyunun ayagini öyle sıkmış etin içine girmiş topal olmuş tam tirnagin ete birleştiği yerden
Çakı ile ameliyat gibi temizledim
Bende hayret ettimZarar yine bize
Benim yaşım çoğunuzdan büyük inanın 40 yil önce tarlalar dereler tepeler cok daha güzeldi
Bu vefasızlik vurdumduymazlik umursamazlik böyle devam ederse işte bakin bu yil başımıza gelenlere
Doğrudur abi babam çocukluk yıllarında sulama kanallarında yüzdüklerini anlatırdı şimdi sulama kanalında yüzülecek temizlikte suyu geçtik su motorlarının alıcı hortumlarını pislikten iş yapamaz hale getiren su oluyor bazen.