Bir Devir Sona Eriyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: Bir Devir Sona Eriyor.

borç bir yana, bizi suriye ile savaşa sürüklemeye çalışıyor. tayyibin de saltanatı bitecek elbet , yalnız o nun düşüşü çok fena olcak

En büyük paramız 20.000.000, TL. idi.
6 sıfır atıldı 20,00 TL. oldu.
Şimdi, En büyük paramız 200,00 TL.
Bunun adı 10 kat DEVALÜASYON.
Kelime oyunu bunlar.
Karşılıksız üreticiyi kalkındırmak için verilen desteklemeler bile;
Zirai Kazanç kabul edilip; % 4 Gelir Vergisi kesiliyor.
Yazdıklarım SİYASET değil;
Gerçek yaşamın gerçekleri.........
Görebilene, Görmek isteyene.......
Allah göremeyenlere de, tez elden görmeyi nasip etsin.
Amin.

Hakan TOKSOY link=topic=65596.msg743434#msg743434 date=1368525825' Alıntı:
En büyük paramız 20.000.000, TL. idi.
6 sıfır atıldı 20,00 TL. oldu.
Şimdi, En büyük paramız 200,00 TL.
Bunun adı 10 kat DEVALÜASYON.
Kelime oyunu bunlar.
Karşılıksız üreticiyi kalkındırmak için verilen desteklemeler bile;
Zirai Kazanç kabul edilip; % 4 Gelir Vergisi kesiliyor.
Yazdıklarım SİYASET değil;
Gerçek yaşamın gerçekleri.........
Görebilene, Görmek isteyene.......
Allah göremeyenlere de, tez elden görmeyi nasip etsin.
Amin.
hakan abim sana sonuna kadar katılıyorum.

borç yiğidin kamçısıdır. bizim sadece ımf ye borcumuz yokki. kamunun dış borcu 2002-2012 döneminde yüzde 59.8 arttı ve 64.5 milyar dolardan 103.1 milyar dolara yükseldi. Kamunun kısa vadeli borcu 11 milyar 40 milyon TL, uzun vadeli borcu ise 92 milyar 77 milyon TL oldu. her ay bir ilde ihracat rakamları açıklanır. ithalat açıklanmaz. ihracat yapan firmaların çoğuda yabancı ve yabancı ortaklı firmalar. uygulanan ekomi politikaları sayesinde vatandaşın alım gücü düştü. vatandaş borçla yaşıyor. herkeste bir kredi kartı. çek durmadan. cırt... cırt... koskoca bakan asgari ücretle geçinilir diyorsa söyleyecek bir söz bulamıyorum....

sözlerin bence doğru eksik yanı ekmek almaya paramız yok cebimizde 3krş gördükmü borçla ya traktörü değiştiriyoruz yada arabamızı elimizdekinlerle yetinmeyi bilemiyoruz.

senol_84 link=topic=65596.msg743385#msg743385 date=1368521409' Alıntı:
yalan o haber inanmayın daha çok borç var
kardeş yalan değil ben arabistanda yaşıyom ve buraya ekonomi bakanı zafer çağlayan geldi bizzzat kendisi bana söyledi yalan olmadıpı kesin kendim onunla bizzzat sohbet ettik bu konu üzerine durdu vergilerin bi nebzede olsa düşeceğini söyledi(kkesinlikle yalan değildir.)

senol_84 link=topic=65596.msg743431#msg743431 date=1368525277' Alıntı:
borç bir yana, bizi suriye ile savaşa sürüklemeye çalışıyor. tayyibin de saltanatı bitecek elbet , yalnız o nun düşüşü çok fena olcak
ben tayyibi tutmuyorum ama o biraz zor düşer bundan sonra adamın yaptığı iyiliklerde var. savaşa gelince türiyenin gücü suriyeyi sadece bir günde yok eder. bunu bilin amerika bu konuda yanımızda hiç birşey olmaz zaten nufüsları baya düştü .yani bişey yapamazlar

imf ye olan borcumuz toplam dış borcumuzun neredeyse %5 i bile değil ... bunu çok möhkem bir olaymış gibi göstermek sadece iç politikaya yönelik siyasi hareketler ....

bu borcu 50 yıldır ödeniyor kimden ödeniyo sizin bizim vergilerimizle ödeniyor. ne güzel işte yüzde 5 olsun sonuçta azalıyo.o zaman hiç azalmasın sizde aynı vergiyi ödemeye devam edin .

imf çiftçinin düşmanı bu borcun bitmesine en çok çiftçinin sevinmesi gerek. araştırırsanız 1999 da ve sonrasında imf ile yapılan anlaşmalarda ilk maddelerden biri tarıma destek azaltılıcak maddesidir. son yıllarda ülkeye en çok katkı yapan sektörlerden birisi tarım hatta en çok büyüyen sektör. Buna ek olarak son yıllarda sözleşmeli tarımda bir artış oldu buda tohum ithalatına getirilen kısıtlamadan dolayı. çoğu firma sattıgı tohumun büyük kısmını ülkemizde üretmek zorunda. eskiden genelde ithal gelmekteydi. bu kanun çiftçilere çok şey kazandırdı. bizim bölgemizde pancar dışında para kazandırıcak ürün yok denicek kadar azdı şuanda çeşit fazla çitçi bagımsız yani. pazarlık şansı var.

gelelim herşeyin satılmasına. bu devlet politikası. gelişmiş ülkelere bakarsanız hep bu şekilde oldugunu görürsünüz. kamu yönetimi anlayışı artık geçmişte kaldı modern düzende kamu işletmeciliği ön planda. devlet minimal düzeyde olmak zorunda özel sektörü destekleyip istihdamı bu şekilde artırıyo.

herşeyi sattı diyenler en çok ithal ürün tercih edenler buda tezat değilmi. benim ülkemde bi mal alırken esnaf olsun tüccar olsun ürün pazarlama şekli aynen şöyledir . abi bu yerli 3 lira bu ithal 13 lira der. genelde bizim insanımızda ithal olanı alır. atalarımızdan nasihat :)

tarımın ileriki yıllarda çok daha destekleniceğini ve gelişiceğini düşünüyorum. para kazanmıyorum diyen çiftçi yalan söyler. az kazanıyorum demek dogru olur. kazanmasa 2 senede bi traktör değiştiremez malum bi traktör 1 ev parası.

devletin iç borcu hiç sıkıntı değil bi ayar yapar öder :)

kesinlikle ak parti taraftarı değilim daha öncede oy vermedim ama parti olayına fanatik bakmak yanlış. ülkenin geleceği söz konusu oldugunda futbol takımı tutar gbi bi görüşe bağlı kalmak bizede ülkemizede fayda saglamaz.

ShyraXx link=topic=65596.msg744520#msg744520 date=1368726574' Alıntı:
imf çiftçinin düşmanı bu borcun bitmesine en çok çiftçinin sevinmesi gerek. araştırırsanız 1999 da ve sonrasında imf ile yapılan anlaşmalarda ilk maddelerden biri tarıma destek azaltılıcak maddesidir. son yıllarda ülkeye en çok katkı yapan sektörlerden birisi tarım hatta en çok büyüyen sektör. Buna ek olarak son yıllarda sözleşmeli tarımda bir artış oldu buda tohum ithalatına getirilen kısıtlamadan dolayı. çoğu firma sattıgı tohumun büyük kısmını ülkemizde üretmek zorunda. eskiden genelde ithal gelmekteydi. bu kanun çiftçilere çok şey kazandırdı. bizim bölgemizde pancar dışında para kazandırıcak ürün yok denicek kadar azdı şuanda çeşit fazla çitçi bagımsız yani. pazarlık şansı var.

gelelim herşeyin satılmasına. bu devlet politikası. gelişmiş ülkelere bakarsanız hep bu şekilde oldugunu görürsünüz. kamu yönetimi anlayışı artık geçmişte kaldı modern düzende kamu işletmeciliği ön planda. devlet minimal düzeyde olmak zorunda özel sektörü destekleyip istihdamı bu şekilde artırıyo.

herşeyi sattı diyenler en çok ithal ürün tercih edenler buda tezat değilmi. benim ülkemde bi mal alırken esnaf olsun tüccar olsun ürün pazarlama şekli aynen şöyledir . abi bu yerli 3 lira bu ithal 13 lira der. genelde bizim insanımızda ithal olanı alır. atalarımızdan nasihat :)

tarımın ileriki yıllarda çok daha destekleniceğini ve gelişiceğini düşünüyorum. para kazanmıyorum diyen çiftçi yalan söyler. az kazanıyorum demek dogru olur. kazanmasa 2 senede bi traktör değiştiremez malum bi traktör 1 ev parası.

devletin iç borcu hiç sıkıntı değil bi ayar yapar öder :)

kesinlikle ak parti taraftarı değilim daha öncede oy vermedim ama parti olayına fanatik bakmak yanlış. ülkenin geleceği söz konusu oldugunda futbol takımı tutar gbi bi görüşe bağlı kalmak bizede ülkemizede fayda saglamaz.

gec bunları arkadas gecc en cok tarıma ılerledı dıyorsun yaa sen nerde yasıyorsun Allah askına bunlar tarımı bıtırdı sız hala savunuyorsunuz ya dıcek bır sey yok pes yani tek bı gercek var bu adamlar işlerını profesyonelce yapıyorlar ...Yanı profesyonelce SOYUYORLAR.

TT 55 link=topic=65596.msg744494#msg744494 date=1368724406' Alıntı:
IMF ' yi ödedik ama herşeyi de sattık.
kardeş senin bişeyden haberin yok galiba sattıysa yaptığıda var
türkiye yeni nükler santral antlaşması yaptı para olmasa yapmazdı.
türkiye kendi tankını üretti (suudi arabistan ile tank anlaşması bile yapıldı)
iha sını üretti.
hürkuş eğitim uçağını üretti.
devlet belkide sattı ama bunlarıda yaptı.

tumosannn link=topic=65596.msg744531#msg744531 date=1368727314' Alıntı:
gec bunları arkadas gecc en cok tarıma ılerledı dıyorsun yaa sen nerde yasıyorsun Allah askına bunlar tarımı bıtırdı sız hala savunuyorsunuz ya dıcek bır sey yok pes yani tek bı gercek var bu adamlar işlerını profesyonelce yapıyorlar ...Yanı profesyonelce SOYUYORLAR.
tarım bitmedi yeni başladı kimseyi soydukları felan yok.soyuyorlarsa o zaman tarım yapmazsın
çitçinin toplam yılda çalıştığı günü toplasan 3 ay etmez bide diyolar para kazanımıyoz 3 ay çalıştın nasıl kazanasın

cebrail68 link=topic=65596.msg744544#msg744544 date=1368728080' Alıntı:
tarım bitmedi yeni başladı kimseyi soydukları felan yok.soyuyorlarsa o zaman tarım yapmazsın
çitçinin toplam yılda çalıştığı günü toplasan 3 ay etmez bide diyolar para kazanımıyoz 3 ay çalıştın nasıl kazanasın

16 yasındakı cocuklarla sıyaset yapacak kadar ufalmadımda yıne sana cevap vereyım kardesım çiftçti ıcın her gun iş gunudur kımse çifçiliği 3 aya sıgdıramaz en fazla calısan en fazla yorulan çifçidir ama en az kazanan da çifçidir sız sadece gormek ıstedıklerını goruyorsunuz bu ülke yunanıstan dan PAMuk ıtal edıyor sen bana laga luga konusuyorsun bır sey bılıp bılmeden gıdıyor yabancı ulkeden saman ıtal edıor gıdıyor angus getırıyor lan olm Turkıyede saman mı yok pamuk ekılecek tarla mı yok yetıstırılecek hayvan mı yok ? Turkıyenın urettıgı DUnyaya yeter be kardesım sen neyden bahsedıorsun Ama bunlar ne yaptı çifçiliği öldürdü yurt dısına bagımlı yaptı bızı ıtal edıoruz her şeyi eskıden herkesın en fakırın bıle 1 tane 2 tane hayvanı vardı şimdi ise en zengının evınde bıle hayvan yok sende gelmıs burda yazıyorsun.

Ceylanpınardakı TİGEM Dunyaya yeter...

bu konu karakolda biter
anlaşılan konuyu açan kişi fanatik bi kardeşimiz siyasi konuda :D

ama son mesaja çok takıldım dogrusu
3 ay çalışmaktan bahsetmiş tarlada iş vardıda biz evde yatıyormuyduk :D
iş varsa tarlada gidip yaaprız iş yoksa tarlanın başında nöbet tutacak halimiz yok :D
profil fotografına koca jondere fotografı koymakla olmaz bu işler biraz gerçekçi ol

ben 16 yaşında değilim ben onun abisiyim 30 yaşındağım ayrıca sendende daha bilgiliyim

YAVUZ_13 link=topic=65596.msg744554#msg744554 date=1368728605' Alıntı:
bu konu karakolda biter
anlaşılan konuyu açan kişi fanatik bi kardeşimiz siyasi konuda :D

ama son mesaja çok takıldım dogrusu
3 ay çalışmaktan bahsetmiş tarlada iş vardıda biz evde yatıyormuyduk :D
iş varsa tarlada gidip yaaprız iş yoksa tarlanın başında nöbet tutacak halimiz yok :D
profil fotografına koca jondere fotografı koymakla olmaz bu işler biraz gerçekçi ol
o zaman niye diyosunuz çiftçi para kazanmıyo diye

tumosannn link=topic=65596.msg744550#msg744550 date=1368728529' Alıntı:
16 yasındakı cocuklarla sıyaset yapacak kadar ufalmadımda yıne sana cevap vereyım kardesım çiftçti ıcın her gun iş gunudur kımse çifçiliği 3 aya sıgdıramaz en fazla calısan en fazla yorulan çifçidir ama en az kazanan da çifçidir sız sadece gormek ıstedıklerını goruyorsunuz bu ülke yunanıstan dan PAMuk ıtal edıyor sen bana laga luga konusuyorsun bır sey bılıp bılmeden gıdıyor yabancı ulkeden saman ıtal edıor gıdıyor angus getırıyor lan olm Turkıyede saman mı yok pamuk ekılecek tarla mı yok yetıstırılecek hayvan mı yok ? Turkıyenın urettıgı DUnyaya yeter be kardesım sen neyden bahsedıorsun Ama bunlar ne yaptı çifçiliği öldürdü yurt dısına bagımlı yaptı bızı ıtal edıoruz her şeyi eskıden herkesın en fakırın bıle 1 tane 2 tane hayvanı vardı şimdi ise en zengının evınde bıle hayvan yok sende gelmıs burda yazıyorsun.

Ceylanpınardakı TİGEM Dunyaya yeter...
sen o günleri bir toplada göreyim

cebrail68 link=topic=65596.msg744556#msg744556 date=1368728665' Alıntı:
o zaman niye diyosunuz çiftçi para kazanmıyo diye
evet çiftçi kazanmıyor
acından ölmüyor ama tırnagıda uzamıyor 12 senedir eskiden 10 kazanıyorsak şimdi 1 kazanıyoruz aradaki farkı anlamışsındır umarım
10bin dekar tarlamız vardıda biz fantazi olsun diye 600 dekarınımı ekiyoruz
ne varsa onu ekiyoruz gökten zenbillede tarla yagmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...