Bir Devir Sona Eriyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: Bir Devir Sona Eriyor.

tumosannn link=topic=65596.msg744550#msg744550 date=1368728529' Alıntı:
16 yasındakı cocuklarla sıyaset yapacak kadar ufalmadımda yıne sana cevap vereyım kardesım çiftçti ıcın her gun iş gunudur kımse çifçiliği 3 aya sıgdıramaz en fazla calısan en fazla yorulan çifçidir ama en az kazanan da çifçidir sız sadece gormek ıstedıklerını goruyorsunuz bu ülke yunanıstan dan PAMuk ıtal edıyor sen bana laga luga konusuyorsun bır sey bılıp bılmeden gıdıyor yabancı ulkeden saman ıtal edıor gıdıyor angus getırıyor lan olm Turkıyede saman mı yok pamuk ekılecek tarla mı yok yetıstırılecek hayvan mı yok ? Turkıyenın urettıgı DUnyaya yeter be kardesım sen neyden bahsedıorsun Ama bunlar ne yaptı çifçiliği öldürdü yurt dısına bagımlı yaptı bızı ıtal edıoruz her şeyi eskıden herkesın en fakırın bıle 1 tane 2 tane hayvanı vardı şimdi ise en zengının evınde bıle hayvan yok sende gelmıs burda yazıyorsun.

Ceylanpınardakı TİGEM Dunyaya yeter...
lanlı lunlu konuşmayalım lütfen
saman yokki mecburen ital edecekler amcam bu yıl elinde tırmıkla saman taradı ne yapsın yok ki
tarla var elbette ama eken yok

cebrail68 link=topic=65596.msg744563#msg744563 date=1368728923' Alıntı:
lanlı lunlu konuşmayalım lütfen
saman yokki mecburen ital edecekler amcam bu yıl elinde tırmıkla saman taradı ne yapsın yok ki
tarla var elbette ama eken yok

eken yok değil ektirten yok

YAVUZ_13 link=topic=65596.msg744562#msg744562 date=1368728886' Alıntı:
evet çiftçi kazanmıyor
acından ölmüyor ama tırnagıda uzamıyor 12 senedir eskiden 10 kazanıyorsak şimdi 1 kazanıyoruz aradaki farkı anlamışsındır umarım
10bin dekar tarlamız vardıda biz fantazi olsun diye 600 dekarınımı ekiyoruz
ne varsa onu ekiyoruz gökten zenbillede tarla yagmıyor
tarlan az olabilir ama ürün çeşidi oldukça fazla buğdayla arpayla olmuyor bütün yolları deneyeceksin başka şeyle deneyeceksin.
(örnek vereyim avrupa türkiyenin 12 katı büyüklüğünde avrupada bitki sayısı 12000 türkiyede bitki sayısı 12000 den fazla dediğimi anlamışındır
yani demek istediğim isteğin ürünü ekebiliyosun

YAVUZ_13 link=topic=65596.msg744554#msg744554 date=1368728605' Alıntı:
bu konu karakolda biter
anlaşılan konuyu açan kişi fanatik bi kardeşimiz siyasi konuda :D

ama son mesaja çok takıldım dogrusu
3 ay çalışmaktan bahsetmiş tarlada iş vardıda biz evde yatıyormuyduk :D
iş varsa tarlada gidip yaaprız iş yoksa tarlanın başında nöbet tutacak halimiz yok :D
profil fotografına koca jondere fotografı koymakla olmaz bu işler biraz gerçekçi ol
şuanda tarımla uğraşmıyoru ama uğraşsam jd 5100r rahatlıkla koyardım

cebrail68 link=topic=65596.msg744576#msg744576 date=1368729784' Alıntı:
çitci kazanmasa 2 yılda bir traktor değiştirmez

çifçi 2 yılda bır traktor deiştirmesının sebebı traktorun borcunu ertelettırmesının yuzunden bı traktor alıyor kradı cekıyor bankadan kredıyı oduyemıyor ve traktoru satıp kredı borcunu oduyoru sonra yenıden kredi cekıp baska bır traktor alıyor bız buna halk arasında TAKLA ATTIRDI Deriz tabı senın yasın tutmadıgı ıcın bılmessın. ;D

cebrail68 link=topic=65596.msg744567#msg744567 date=1368729197' Alıntı:
tarlan az olabilir ama ürün çeşidi oldukça fazla buğdayla arpayla olmuyor bütün yolları deneyeceksin başka şeyle deneyeceksin.
(örnek vereyim avrupa türkiyenin 12 katı büyüklüğünde avrupada bitki sayısı 12000 türkiyede bitki sayısı 12000 den fazla dediğimi anlamışındır
yani demek istediğim isteğin ürünü ekebiliyosun
kendi yaşadıgım bölge için yani çukurova için iyi sayılabilcek kadar tarlam ve bahçem var sadece 600dekar tarla bahçeleri saymıyorum
bizim buraların topragı aksaraya benzemez verim kat kat fazladır siz su olmazsa talaları satarsınzı bizde su olmasada ekilecek ürün vardır
ürün çeşidine gelirsek
ben senin yaşındayken yani 16 sene önce tarlalrımıza ne ekerdik sana sayayım
bugday
pamuk
mısır
yerfıstıgı
karpuz
sogan
arpa
soya fasulyesi
işçin varsa sebze
neden bukadar çok çeşit dersen ozamanlar bu ürünler kazandırıyordu
hersene bir iki tane sıfır km traktör parası kazanıyoruduk
ve aradan geçen 16 yılda degişen ne oldu dersen şimdi ürün çeşidini azalttık
bugday
ayçiçegi
yerfıstıgı(bazı yıllar)
mısır(bazı yıllar)
işçin varsa sebze
şuanda azda olsa bu 4 ürün para kazandırıyor
yarın birgün bunlarda kazandırmayacak ozaman ne esrar işinemi girelim haşhaş falan ekip
para kazanacagını bilen herkes tarlasını eker biçer boş bırakmaz

tumosannn link=topic=65596.msg744580#msg744580 date=1368730017' Alıntı:
çifçi 2 yılda bır traktor deiştirmesının sebebı traktorun borcunu ertelettırmesının yuzunden bı traktor alıyor kradı cekıyor bankadan kredıyı oduyemıyor ve traktoru satıp kredı borcunu oduyoru sonra yenıden kredi cekıp baska bır traktor alıyor bız buna halk arasında TAKLA ATTIRDI Deriz tabı senın yasın tutmadıgı ıcın bılmessın. ;D
,
benim yaşım 30 ben birsürü görüyorum2 yılda bir değiştirip hemde nakit ödeyen

YAVUZ_13 link=topic=65596.msg744581#msg744581 date=1368730051' Alıntı:
kendi yaşadıgım bölge için yani çukurova için iyi sayılabilcek kadar tarlam ve bahçem var sadece 600dekar tarla bahçeleri saymıyorum
bizim buraların topragı aksaraya benzemez verim kat kat fazladır siz su olmazsa talaları satarsınzı bizde su olmasada ekilecek ürün vardır
ürün çeşidine gelirsek
ben senin yaşındayken yani 16 sene önce tarlalrımıza ne ekerdik sana sayayım
bugday
pamuk
mısır
yerfıstıgı
karpuz
sogan
arpa
soya fasulyesi
işçin varsa sebze
neden bukadar çok çeşit dersen ozamanlar bu ürünler kazandırıyordu
hersene bir iki tane sıfır km traktör parası kazanıyoruduk
ve aradan geçen 16 yılda degişen ne oldu dersen şimdi ürün çeşidini azalttık
bugday
ayçiçegi
yerfıstıgı(bazı yıllar)
mısır(bazı yıllar)
işçin varsa sebze
şuanda azda olsa bu 4 ürün para kazandırıyor
yarın birgün bunlarda kazandırmayacak ozaman ne esrar işinemi girelim haşhaş falan ekip
para kazanacagını bilen herkes tarlasını eker biçer boş bırakmaz
yaşım 16 değil 30 kardeşim yazmış onu

arkadaslar nasıl ektiren yok biraz arastırmacı olun hep birilerinin gelip sizin cebinize para koymasını beklemeyin. ekicek olduktan sonra ürün çok. çiftçi kazanmıyo diyosunuz bi hesap yapın asgari ücret 750 lira 1 senede ne yapar 9000 lira yapar. çiftçi 50 dekar arpa ekip 9000 kazanınca buna az diyo. peki asgari ücretle çalışan nasıl evini geçindiriyo. çiftçi çok kazanmaya alışmış hesapsız kitapsız işler yapıncada bankaya giriyo faiz vs derken yetmiyo yetmez tabi. ayagını yorganına göre uzatmayı öğreniceksin. ben 23 yaşındayım çiftçi 3 ay çalışmaz çalışmak isteyen 7 24 çalışır. 3 ay çalışan çiftçi aç kalır kazanmıyoruz demeside normaldir. iş arayana isteyene iş çok hep devletten beklemiyceksin kendi işini kendin yaratıcaksın. hayvan al hayvan bak. çiftçinin tatili yoktur az çalışıyo diyende yalan söyler.

ha dersenizki çiftçinin yaptıgı işe göre aldıgı para iyimi ? tabiki iyi değil. çiftçi yaptıgı işe göre çok daha fazlasını hakediyo. bu işi herkes yapamaz göründüğü üzere köyler yavas yavas boşalıyo.

şuandada yetiştiriliyo onlar
sarımsak
üzüm(güzel yatırım)
buğday
ayçiçeği
Yağlık ayçiçeği
fasulye
nohut
arpa
mısır daneli
mısır silajlık
yonca
fiğ
biber
domates
salatalık
havuç
yerfıstığı bunlar nedir ya

ShyraXx link=topic=65596.msg744591#msg744591 date=1368730522' Alıntı:
arkadaslar nasıl ektiren yok biraz arastırmacı olun hep birilerinin gelip sizin cebinize para koymasını beklemeyin. ekicek olduktan sonra ürün çok. çiftçi kazanmıyo diyosunuz bi hesap yapın asgari ücret 750 lira 1 senede ne yapar 9000 lira yapar. çiftçi 50 dekar arpa ekip 9000 kazanınca buna az diyo. peki asgari ücretle çalışan nasıl evini geçindiriyo. çiftçi çok kazanmaya alışmış hesapsız kitapsız işler yapıncada bankaya giriyo faiz vs derken yetmiyo yetmez tabi. ayagını yorganına göre uzatmayı öğreniceksin. ben 23 yaşındayım çiftçi 3 ay çalışmaz çalışmak isteyen 7 24 çalışır. 3 ay çalışan çiftçi aç kalır kazanmıyoruz demeside normaldir. iş arayana isteyene iş çok hep devletten beklemiyceksin kendi işini kendin yaratıcaksın. hayvan al hayvan bak. çiftçinin tatili yoktur az çalışıyo diyende yalan söyler.

ha dersenizki çiftçinin yaptıgı işe göre aldıgı para iyimi ? tabiki iyi değil. çiftçi yaptıgı işe göre çok daha fazlasını hakediyo. bu işi herkes yapamaz göründüğü üzere köyler yavas yavas boşalıyo.

Bak kendın agzınla soluyorsun çiftçi COK KAZANMAYA ALISMIS DIYORSUN BE KARDESIM ŞİMDİ NE DEİŞTİDE AZ KAZANIYOR BUNUN CEVABINI VER HEMEN AYNI MALI EKIYOR AYNI İŞİ YAPIYOR AYNI MAZOTU YAKIYOR AYNI TRAKTORU KULLNIYOR DA ESKIDEN COK KAZANAN ÇİFTİ ŞİMDİ NE DEĞİŞTİDE AZ KAZANIYOR...?

cebrail68 link=topic=65596.msg744597#msg744597 date=1368730881' Alıntı:
çok kazanacağımıza tadında tuzunda kazanmalıyız.

Lafa bak ya gelde bu adamla tartış şimdi Tmm kardesım sensın sen haklısın Senın dedıgın doğru...

mesela ceviz ekip arasına ara ziraat yaparak para kazanılır mesela arasındaki otu biçip saman yapabilirsin.
nohut fasulye ekebilirsin kavun karpuz

cebrail68 link=topic=65596.msg744592#msg744592 date=1368730535' Alıntı:
şuandada yetiştiriliyo onlar
sarımsak
üzüm(güzel yatırım)
buğday
ayçiçeği
Yağlık ayçiçeği
fasulye
nohut
arpa
mısır daneli
mısır silajlık
yonca
fiğ
biber
domates
salatalık
havuç
yerfıstığı bunlar nedir ya
bu saydıgın ürünlerin hepsini sen ekmiyorsundur konu komşuda gördüklerinide yazmışsın aksaray ili genelini galliba yoksa buürünelrin yetişme şartlar ıdönemleri işçi ve durumları 1 kişilik iş degil :D
sen bu saydıgın ürünleri aksarayda susus yetiştir ve kar et ben sana tarlalarımı bagışlayacam bi üzüm dersin oda belki.
bizonu kıraç arazilere ot bitmez yerlere boş kalmasın diye bag yaparız yada zeytin yaparız :D

tumosannn link=topic=65596.msg744598#msg744598 date=1368731020' Alıntı:
Lafa bak ya gelde bu adamla tartış şimdi Tmm kardesım sensın sen haklısın Senın dedıgın doğru...
yanlış anlamayın lütfen bence ilk sırada tadında tuzunda kazanmalıyız
burada tartışılacak bişey yok

YAVUZ_13 link=topic=65596.msg744601#msg744601 date=1368731107' Alıntı:
bu saydıgın ürünlerin hepsini sen ekmiyorsundur konu komşuda gördüklerinide yazmışsın aksaray ili genelini galliba yoksa buürünelrin yetişme şartlar ıdönemleri işçi ve durumları 1 kişilik iş degil :D
sen bu saydıgın ürünleri aksarayda susus yetiştir ve kar et ben sana tarlalarımı bagışlayacam bi üzüm dersin oda belki.
bizonu kıraç arazilere ot bitmez yerlere boş kalmasın diye bag yaparız yada zeytin yaparız :D
ben bunları aksaray olarak söylemedim ama coğu yetişior ve tarlamın dibinden su kanalı geçiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...