Arkadaşlar hafta sonu hava şartları elveerdiği kadar soğan ekimi yaptık[
önce 240 lıkla gübre attıkcolor=#0009ff][/color]
üzerinede 285 s le 2 sefer tırmık çektik birsüre havalandırmaya bıraktık
ve esas işe geldik ekim soğanda en önemli iş hasabı iyi yapmak lazım dimi kaç gr ekilecek kaç dönüm ekilecek iyi hesaplamak iyi ayarlamak lazım...
işte buda bu iş için yapılmış en kullanışlı soğan mibzeri 15 kafa 20 cm arayla her seferde 3metre götürüyo...
240 lıgada yakışı ama bu makina resimde görünende genel operatör ve tüm ekilişin sorumluluğunu üstlenen Galip abim
evet şimdide tohumları doldurma vakti
hadi başlayalım ekmeye haydi bismillah
akşamda durmak yok ekime devam
2 gün bi ara ögleye doğru yağmur çok fazla yağınca işleri bırakıp toplandık bi araya
müdür (kayınpeder) dedi toplanın yamacıma bide çektik motorları müdürün pikabın yanına çay çorba muhabbet 2-3 saat kadar ara verdik
hazır ara vermişken bir iki resim çektim sizin için
ya ben bu arabayı ne zaman temiz görecem ya şu hale bakın
baktık toprak çok ıslanmış mibzer saracak ekim olmayacak dedik bari ektiğimiz yerlerin ilaçcını vuralım
buda bizim 600 litrelik taral 12 metre ilaç makinası
hedefimiz 2 günde 250 dönümün 140 dönümünü ekmekti ama hava şartları müsade etmedi ancak 90 dönüm beyaz soğanı ektik ve ilacını vurduk
iş bitincede küçük ardiyeyi düzeltelim dedik ama birden gözümüze büyüdü bundan sonraki resimlerde ardiyeyi ve özel yapım 6 silindir perkins motorlu 8lik
satrafişi ve küçük işlerin büyük yardımcısı transit pikabı göreceksiniz
Bol resim az muhabbet umarım sıkılmamışsınızdır değerli yorumlarınızı ilğiyle bekliyorum yorumlarınız ve sorularınız için şimdiden teşekkür ederim.......
alk-*s alk-*s alk-*s [size=18pt][/size]THE END alk-*s alk-*s alk-*s
önce 240 lıkla gübre attıkcolor=#0009ff][/color]

üzerinede 285 s le 2 sefer tırmık çektik birsüre havalandırmaya bıraktık

ve esas işe geldik ekim soğanda en önemli iş hasabı iyi yapmak lazım dimi kaç gr ekilecek kaç dönüm ekilecek iyi hesaplamak iyi ayarlamak lazım...
işte buda bu iş için yapılmış en kullanışlı soğan mibzeri 15 kafa 20 cm arayla her seferde 3metre götürüyo...
240 lıgada yakışı ama bu makina resimde görünende genel operatör ve tüm ekilişin sorumluluğunu üstlenen Galip abim

evet şimdide tohumları doldurma vakti

hadi başlayalım ekmeye haydi bismillah

akşamda durmak yok ekime devam

2 gün bi ara ögleye doğru yağmur çok fazla yağınca işleri bırakıp toplandık bi araya
müdür (kayınpeder) dedi toplanın yamacıma bide çektik motorları müdürün pikabın yanına çay çorba muhabbet 2-3 saat kadar ara verdik
hazır ara vermişken bir iki resim çektim sizin için

ya ben bu arabayı ne zaman temiz görecem ya şu hale bakın

baktık toprak çok ıslanmış mibzer saracak ekim olmayacak dedik bari ektiğimiz yerlerin ilaçcını vuralım
buda bizim 600 litrelik taral 12 metre ilaç makinası

hedefimiz 2 günde 250 dönümün 140 dönümünü ekmekti ama hava şartları müsade etmedi ancak 90 dönüm beyaz soğanı ektik ve ilacını vurduk
iş bitincede küçük ardiyeyi düzeltelim dedik ama birden gözümüze büyüdü bundan sonraki resimlerde ardiyeyi ve özel yapım 6 silindir perkins motorlu 8lik
satrafişi ve küçük işlerin büyük yardımcısı transit pikabı göreceksiniz

Bol resim az muhabbet umarım sıkılmamışsınızdır değerli yorumlarınızı ilğiyle bekliyorum yorumlarınız ve sorularınız için şimdiden teşekkür ederim.......
alk-*s alk-*s alk-*s [size=18pt][/size]THE END alk-*s alk-*s alk-*s