Ynt: Bizim Köyde Hayvan Hırsızlığı
Haklısın.
Sağol.Aynen..üçemli link=topic=74534.msg876750#msg876750 date=1396881362' Alıntı:Sahibine çok geçmiş olsun.Bunlar tam gözü dönmüş cani insanlar Allah islah etsin.
Bizim o civardaki tarlalar çiftliklere ait zaten Erkan.Bahsettiğin kişi benim arkadaş 3 tane Fendtleri var.413 ve 310 vardı en son geçen sene yanılmıyorsam bir 310 daha eklendi filoya.Bin altıyüz dekar yer işliyorlar bildiğim kadarıyla.Ayrıca biçerleri ve mf398 4x4 ' te var.Bu kadarını söyleyim.alipasalierkan link=topic=74534.msg876760#msg876760 date=1396882199' Alıntı:Sizin köye daha önce kuzu almaya gitmiştik Alper abi. Dediğin gibi sizin köy tam yol üstü. Ama çok az hane var. Birde birbirlerinden uzaktalar. Hatta o zaman biz gittiğimizde şaşırdım. Dedim nasıl boş bir köye geldik. Sonra içeri doğru girince Fendt ' leri olan birilerinin depolarını falan gördüm. Dedim ufak mufak ama sağlam köy heralde...![]()
Bizim köy az hane olduğundan işe yarayacağını yada koyulacağını sanmıyorum.Biz bile köyün içinde değiliz.aslan26 link=topic=74534.msg876763#msg876763 date=1396882661' Alıntı:Bizim civar köylerdede kablo ve ekipman hırsızlıkları oldu.Jandarmada önlem olarak köylere kamera döşedi.Şimdilik iyi ama ilerleyen yıllarda ne olur bilmem.
Doğru diyosun Ahmet.Kafaya koyduysa gözü kararttıysa nafile...KOPARANLI AHMET link=topic=74534.msg876767#msg876767 date=1396883053' Alıntı:Bizim köyde bildigim kadarıyla bir kere hırsızlık oldu ondada caminin halılarını çalmişlardı şerefsizler.Genelde gençler köyde dolaştıgından caydırıcı oluyor ama adı üstûnde hırsız imansız.
Evet.Napacaksın kendi önlemini alacaksın önce...m.aktaş75 link=topic=74534.msg876778#msg876778 date=1396885285' Alıntı:bizim buralarda çok olurdu 5 10 senedir her mahalle 2şer kişi devriye çıkıyoz kar yağana kadar
İlahi Mehmet abi son cümlene çok güldümHacı Mehmet COŞKUN link=topic=74534.msg876828#msg876828 date=1396890204' Alıntı:kimsenin günahını almaya gelmez ama içerden el olabilir.en azından yapanlar arasında köyü bilen vardır.bu işler ras gele yapılan işler değil bence.
zamanında bizim köy ve cıvar köylerde cok oldu bu tür hırsızlık olayı,yakalansa bile öyle cok bi ceza bile vermiyolar o yüzden huylu huyundan faz geçmiyo yine davam ediyo.
en temizi kendin üstüne denk geldiğinde ,allah yaratı demeyip bi kalbur mermi boşaldacan sevaba gircen.
Sağol abi.Cümlemizi art niyetlilerden korusun.YUSUFTUYLUOGLU link=topic=74534.msg876831#msg876831 date=1396890469' Alıntı:Sahiplerine geçmiş olsun.
Köyden çalınan hayvanlar genellikle köyden birinden yardım alır.
Mevlam kötü zihinlerden korusun.
Bu da enteresan geldi bana denemek lazım.sinoplu link=topic=74534.msg876838#msg876838 date=1396891215' Alıntı:köy meydanına bağlıcan moyuk karılara yüzüne tükürtcen..
Sağol Mehmet.Tabela caydırılığı düşünülür ama kamera daha garanti olur.Az hane olduğundan bize faydası yok zaten çiftlik köy içinde değil.hacimmet link=topic=74534.msg876840#msg876840 date=1396891616' Alıntı:Geçmiş olsun hemşehrinize,köylerde hurdacılar,tuzcular cirit atıyor güvenlik şart kamera sistemi yada alarm sistemi ahırlarda mutlaka olmalı birçok köy köye giriş çıkış yollarına mobese taktırıyor buda çok önemli mutlaka yapılmalı.
Geçen Burdurda gördüm bazı köylerin girişinde 'Bu köye hurdacı,tuzcu giremez!' yazıyordu.
Bende 50 tane civcivi az büyüttükten sonra sıçanlara karşı kaybetmiştim o zaman çok üzülmüştüm.Yazdıklarından korktum Yılmaz gaddar bir adama dönüşeceksin böyle bir durumda belli.sebazios link=topic=74534.msg876850#msg876850 date=1396892073' Alıntı:10-15 gündür böyle bir hırsızlık haberi bekliyordum. Bu işi yapanlar Nisan ' da sezonu açıyor çünkü.
Hayvanın çalınması, başka malın çalınmasına benzemez. Aynı miktardaki altınının çalınmasından daha çok koyar insana. Hele doğduğundan beri bebek gibi bakıyorsan çok zoruna gider.
1 Nisan 1994 tarihinde kurban için hazırladığımız 170 tane hayvanımız çalındı. Çok peşinden koştuk, aradık ama bulamadık. Babam ciddi depresyona girmişti. 1 ayda adamın saçları beyazladı.
Şu an içerde 100 tane kesime hazır kuzu, toplam 250 hayvan var. Diken üstündeyim.
Çobana kesin talimatım var:
'Hırsızı yada hırsızları gördüğün an havaya değil, direk üstüne ateş edeceksin. Öldürmek için. Ben de olsam aynını yaparım.
Yaralanırsa ambulans çağır. Ölürse kimseye haber verme, 1-2 gün köpekler et yer.'
Bazılarına hunharca gelebilir, bazılarına aşırı gelebilir. Belki benim başım yanabilir, evet ama böyle bir örnek olmadıkça bunun sonu gelmeyecek.
Ben ömrümden 1 yıl vericem (ki zaten çok yok, olsa olsa 25-30 tane kalmıştır)
Sen geleceksin, 1 gecede alacaksın..
Bu niyette olanların bir şeyi göstermek lazım. Ömrünün kalanından olabileceğini.
Bu ihtimali de öğrenmeleri lazım..
Bu da farklı bir yaklaşım olabilir.DeHLiZ link=topic=74534.msg876852#msg876852 date=1396892501' Alıntı:Aman hocam bir şerefsiz için hayatını karartmaya değmez. Yakalarsanız köpeklerin maskarası yapın bence![]()
Abi önlemleri çok güzel yazmışsın eline sağlık.Azami ölçüde uygulamak lazım.ufukk link=topic=74534.msg877037#msg877037 date=1396945800' Alıntı:Hacımmet ' in yazdığı gibi bu şerefsizler genelde köylerde Hurdacı , işçi , satıcı , vs gibi bahaneler ile keşif yapıyor.
Köy içinden bazı kansızlarda istihbarat sağlıyor olabilir.
Elimizden gelecek kısıtlı önlemler ise
Çiftliğin çevresinin sağlam bir duvar veya uygun bir yapı ile çevrelenmesi
Çiftliğe girişin sağlandığı kapının sağlam ve kilitlenebilir olması
Ahır , ahıl , depo , garaj gibi yapıların sağlam duvar ve kilitlenebilir giriş kapısının olması
Kamera sisteminin kurulması ve görüntü kaydının tutulması , münkünse görüntü kayıtlarının internet üzerinde farklı bir alana depolanabilmesi
İyi eğitim verilmiş yabancılara saldırgan olarak köpek önlemi olabilir
Yabancı kişilerin mümkünse çiftliğie , ahır , ahıl , garaj gibi yapılara mümkün mertebe sokulmaması
Komşuların ve köy halkının yabancılara karşı bilinçli olması , şüpheli şahısları , yabancı araçları ve köy içinde meydana gelen sıra dışı bir durumda birbirlerini kontrol etmeleri , sıradışı durumda Jandarma , Polis , Muhtar gibi kurumlara haber vermeleri
Bir olumsuzluk durumunda silah ile havaya ateş açarak , korna çalarak , gürültü çıkararak durumdan herkezin haberdar olmasının sağlanması
Mümkünse köye giriş yapılan anayol , köy meydanı gibi yerlerin kamera ile kaydı yapılması
Traktör , biçerdöver , araba , vb araçların anahtarlarının üzerinde bırakılmaması , mümkünse gizli şartel uygulaması yapılması
Gibi belli başlı önlemler ile caydırıcılık arttırabilir , önlenebilir demiyorum elbette.
Allah hepimizin canını , malını bu şerefsizlerden korusun.