bölge bölge ürün fiyatları ve hasat

Ynt: bölge bölge ürün fiyatları ve hasat

henüz biçim yapılmadı ama dönüme 450-650 arası verir gibi duruyor şu anda. biçim başlayınca tam verileri yazarım. saman işine ne diyosunuz

bu akşam üstü bizde buğday hasadını hasadı bitirdik verimler bereket versin yine 560 kg ' den aşağı çıkmadı yer yer 700 kg kadar çıktı 620 krş sattım saman bu sene iyi para yapıcak gibi duruyor ama ben kendi yerlerimi biçerken açtım kıyıcıyı kıydım sapı

40 daönüm yer 7 ton arpa verdi.525 tl arpa kırşehir .tüccarra teslim fırsat elerinde hakkımız haram olsun....

yer eskişehir çifteler
buğday hasadını yaptım. kuru tarım.
verim 230 kg.
cinsi bayraktar 2000 beyaz yarı sert buğday
ofise sattım.
protein 13 geldi.
fiyatı 643 tl.

bizim verim çok yüksekti ma$allah ama kalite bi o kadar dü$üktü .. 9 protein falan geldi .. 560 temiz sattım ceyhan 99 u ..

Ali SARAÇ link=topic=56941.msg615333#msg615333 date=1342619204' Alıntı:
bizim verim çok yüksekti ma$allah ama kalite bi o kadar dü$üktü .. 9 protein falan geldi .. 560 temiz sattım ceyhan 99 u ..
gecen yılda bızım orası oyle oldu proteın dusuktu 11 cıvarlarıda cınsıne baglı olarak 9 a kadar dusuyordu. Nedeninin ekinın süt döneminde yağan yağışların proteini carbonhidrata donusturmesı demıstı exper sizde de yagıs oldumu bu donemde?

Bizim buralarda da verimler iyi(Kuru tarımda 500-650 arası) ve değerler yüksekti, kalite olduğundan TMO iyi fiyatla alıyor, çok kişi TMO ya veriyor. :)

erdal600 link=topic=56941.msg615337#msg615337 date=1342620956' Alıntı:
gecen yılda bızım orası oyle oldu proteın dusuktu 11 cıvarlarıda cınsıne baglı olarak 9 a kadar dusuyordu. Nedeninin ekinın süt döneminde yağan yağışların proteini carbonhidrata donusturmesı demıstı exper sizde de yagıs oldumu bu donemde?
olmaz mı çiçek döneminden bugday sararana kadar yağı$ oldu ara ara .. sulamayanlarda 200 kglar bile görüldü biz suladık 2 kez 700 800 kg çıkım oldu .. ama dediğim gibi verim yüksek kalite dü$ük .. tam yemlik ..