bölgenizde son durum

Ynt: bölgenizde son durum

Bu sabah saat 07:35 te dışarıda bulunan derece baktığımda -15 dereceyi gösteriyordu. Kar fazla yok 10 santim kadar, hava tamamen güneşli ama hava ayaz. Çok soğuk bir gün....

Bizde bu sabah -4 ü görmüş dışarıdaki derece şu an 0 civarı sabah hayvanlarda baya zor oldu bakım, su pompaları donmuştu yerler çamur aniden donunca taş gibi sivri olmuş hayvanlar zor yürüyor, Allah gayret kuvvet versin çok soğuk görenlere .

ENES4422 link=topic=51339.msg954901#msg954901 date=1420722848' Alıntı:
Polatlı ' nın kışını iyi bilirim, -19 az değil... Allah yardım etsin cümle arkadaşlara.

Amin abi biz evden çıkmadıkça soğuk olsa da olmasada hissetmiyoruz. Allah evsizlere garibanlara yardım etsin..

886e66efecf1642354c1631d089dfd3b.jpg
-18 derece kar kalinligi tarlada 20 cm yollarda 1mt rüzgar tarladan sıyırdı cukurlara doldurdu

slm hayırlı cumalar kar teğet geçti ama -8 derece .aslında soğuğa toprakların ihtiyacı var,geçen sene bu aylarda havalar ılıman geçti ve toprakta hastalıklar çoğaldı.İnşallah bu soğukların etkisiyle topraktaki bu hastalıkları bu sene görmeyiz

Şuan Eskisehirde yogun kar yagışı var .Gecen sene kar yagısına hasret kalmıştık bu senede yagan karlar erimeden yenisi yagıyor Alaska gibi oldu :D

Şu an bütün her taraf karla kaplı. Bu üreticiler için güzel. Eskiler bu duruma 'yorgan yağdı' derlerdi. Meteorolojiye göre havalar bir iki gün içinde 0 dereceye çıkacak ve ye karın erimesiyle hava hava durumu yağmur olarak devam edecek.

Bu önemli çünkü karın altında bitkiler gelişmeye devam eder. Kar kalkar kalkmaz hemen sonra dondurucu soğuklar olursa bu don etkiler. Buralarda soğuk vurması ekseri böyle olur. Fakat kar kalkınca bir zaman ılıman gitmesi ve hatta yağmurlu olması üretici için çok iyi bir durumdur.

saat 10 dan beri durmadan kar yağıyor yaklaşık 25 cm oldu şehir merkezinde. köyleri düşünemiyorum. geçen hafta pazar günü 50 cm kar vardı buğdayların üzerinde.

az önce cektim.. ayakkabıları dışarıda unutmuşum :D görünen yol ise eskişehir bursa yolu. yol üç şeritli kapanmak üzere