bölgenizde son durum

Ynt: bölgenizde son durum

biçilmeyen nohutların üzerine kar yağmış

iyi geldi nohutlara neredeyse kuruyacaktı ;D,

nail abi senin nohutlar ne durumda...

eskişehir 2 gündür yağışlı iyi bereket oldu.tohumları arife günü bitirdim bu yağmur ilaç gibi geldi keyiften bi sigara yaktım yağmur seyrediyom.

trakyada 2 gün süren yağış geçti. uzun yaz kuraklığından sonra bu yağışlar iyi geldi. ekilen kanolalar çıkar, ayçiçek yerleri hazır sayılır, 25 ekim gibi buğday ekimi başlar. inşallah bereketli bir yıl olur tüm çiftçi dostlara.

Türkiyenin en az yağış alan yeri Tuz Gölü Çevresi yine beklenilen yağışı alamadı benim bölgemde 2 parmak yağmur var...

Kırklareli merkez bölgesi
Çok güzel bir yağış düştü , Allah tüm bölgelerimize nasip etsin.
Ayçiçek yerleri ve anızların büyük kısmı sorunsuz hazırlanıp ekilebilir gibi duruyor, yarından sonra hareket başlar.

gönen-balıkesir bizim bölgede dün sabah kuvvetli olmak üzere çok güzel yağış aldı.

bayramdan sonra pullukla sürümler başlar.kasım 15 inden sonrada ekim işi olur.

ErmanHoca link=topic=51339.msg786122#msg786122 date=1382110624' Alıntı:
Türkiyenin en az yağış alan yeri Tuz Gölü Çevresi yine beklenilen yağışı alamadı benim bölgemde 2 parmak yağmur var...
hocam yaklaşık 5aydır yağmur yağmıyor & şimdiki yağmurlar bile o kadar yoktur ınşallah yağar

tohumları ektik hayırlısı ile..yagmurda yağdı..4-6 cm derinliğinde toprak aç bu ancak diş kovuguna bile yetmedi..şükür yinede.. hava soguk serin gidiyor..

Nevşehir Gülşehir Yağış Hiç Düşmedi. Yaz Yağmuru Gibi Bi Geldi 5 Dakika Yağdı Hafif Şekilde Geri Gitti. Ekinler Çıktı Durumlar Pek İyi Değil Yağışta Gözükmüyo.

ekinleri ektik 1parmak yağmur var ne olcak böyle allahım hayırlısıni versin. Simdi yağmur yağmadıya acaba gübreler boşa mi gider faydası olurmu eşimiş gübreler&

yağmur çok az 3 cm sulama yapıyoruz gece fiskiyeler donuyor sabah boruların içi boşalmıyor buz sulama bayram dan önce yarısını sökmüştük pancarın yağmur yağacak diye su da vermedik şimdi damlama da donuyor allah işimize kolaylık versin 5 gündür takır takır don oluyor yaw..

yoğun bir şekilde yağış oldu bölgemizde bilmiyorum ama daha bir tarlalara giremeyiz herhalde allah çok şükür.

ekilenler çıkmış önceki yagmur çisentisinde olanlar bu yagmurla kalktılar..ama taban kuru köklenme nasıl olcak...
aslında konuyu ilçe tarım il tarım ve bakanlıga bildirmede fayda olacak....sonu kötü bu işin ..

Kastamonu bölgesi şuan bölge bölge ayrılmış durumda, bazı bölgeler ekimi bitirmiş, ekinler 9-10 cm çimlenmiş iken (bizim bölge gibi) merkez bölgesinde daha ekime bu hafta başlandı. Hava akşam ve sabah erken saatlerde çok soğuk, şuan kar yağma gibi bi durum yok. Taşköprü bölgesi pancar söküyor, Devrekani bir kısmı ekim bir kısmı pancar söküyor, Seydiler bölgesi ise ekim işi ile meşgul.

İstanbulda hava açık, fakat soğuk, yalancı güneş var :)