Forumda resimlerini paylaşan arkadaşlar oldu....Balıkesir civarının ekin boyları gayet iyi görünüyor, sizin oralarda yatabilir, lakin akdeniz bölgesinin bir çok kesiminde ekinler 40 cm. başaklar çıktı çıkmakta, buraya yağmur yağsada çok şey değişmeyecektir, bizim yatma oturma sorunumuz yokWhitegod link=topic=51339.msg999772#msg999772 date=1431072323' Alıntı:Bizim burda şiddetli sağanak buğdayları biraz yatırdı.
Büyük Usta bu sene çiftçinin işi zor, meyvaya zaten don vurdu, ekinler şaşkın, börtü böcü bile ne yapacağını bilmiyor, Fareler aç sefil, ekin tarlalarını mesken tuttular, Tarlaları su bastı, bir çok ekini su kesti, su kesmeyenlere hastalık bulaştı, yoğun sarı pas var, bu sene saman , arpa, buğday fiyatlarında ufak bir artış olabilir. Kara kara düşünme Allah hayırlısını versin, tırpandan korkma, 3-5 dedin mi elin alışır, adın gibi usta olursunNANAYUSTA link=topic=51339.msg996231#msg996231 date=1429794842' Alıntı:arkadaşlar bu sene ne yapacamı şaşırdım geçen sene bu zamana bağları budadım patpatla sürdüydüm kabak patates diktiydim bu sene iki dekar bağ budadım kalanı duruyor ottan çubuklar gözükmez oldu dün motorlu tırpan aldım otları biçmek için onuda becerebilirmiyim bilmiyom hala kar yağıyor şaşırdım on dönüm bostan yan gel yat osman hesabı evde kara kara düşünüyom
sağolasın kardeşim tırpana alıştım otları biçtim bile yalnız pat pat aynı yerden üç dört kere ğeçmessen kökleri sökmüyor bütün çifçilere allah yardım etsinsagalassos link=topic=51339.msg999777#msg999777 date=1431074488' Alıntı:Büyük Usta bu sene çiftçinin işi zor, meyvaya zaten don vurdu, ekinler şaşkın, börtü böcü bile ne yapacağını bilmiyor, Fareler aç sefil, ekin tarlalarını mesken tuttular, Tarlaları su bastı, bir çok ekini su kesti, su kesmeyenlere hastalık bulaştı, yoğun sarı pas var, bu sene saman , arpa, buğday fiyatlarında ufak bir artış olabilir. Kara kara düşünme Allah hayırlısını versin, tırpandan korkma, 3-5 dedin mi elin alışır, adın gibi usta olursun![]()
Abi dün tarla dolaşmaya gittim.Ardından yağmur başladı.Saat 17:30 civarıydı.Şehre döndükten sonra 19:00 ' da iyice kapladı bulutlar ve akşam güzel bir yağış aldık.Hem buğdaya hem ayçiçeklerine iyi geldi.FEHİM link=topic=51339.msg1002740#msg1002740 date=1432143546' Alıntı:şu an gök gürültüsü ve şimşekler çakıyor ama damla yok.
sagalassos link=topic=51339.msg999777#msg999777 date=1431074488' Alıntı:Büyük Usta bu sene çiftçinin işi zor, meyvaya zaten don vurdu, ekinler şaşkın, börtü böcü bile ne yapacağını bilmiyor, Fareler aç sefil, ekin tarlalarını mesken tuttular, Tarlaları su bastı, bir çok ekini su kesti, su kesmeyenlere hastalık bulaştı, yoğun sarı pas var, bu sene saman , arpa, buğday fiyatlarında ufak bir artış olabilir. Kara kara düşünme Allah hayırlısını versin, tırpandan korkma, 3-5 dedin mi elin alışır, adın gibi usta olursun![]()
köylü link=topic=51339.msg1002883#msg1002883 date=1432187244' Alıntı:ziraat odası başkanı yetkin açıklama yapıyor görülmemiş verim artışı olacak diye ......... kan emici ...sülük....
kayseri-kırşhir arası kırıkkale ankara arası ankara eskişehir arası afyon yol güzargahı uşak ulubey istigameti amasya denizli adana çukurova birço yerde pas ve türevi hastalık çok verim kaybı da çok...sıkıntı var..
bazı yerler acil yagmur istiyor vel hasıl sıkıntyı var il tarım ilçe tarım bakanlık birşey yapmıyor sıkıntı yok muş onlara göre..başvurdum...