bölgenizde son durum

Ynt: bölgenizde son durum

Bu gün saat 11.00 gibi bir bulut kapladı ortalıgı göz gözü görmüyordu, kışın böyle yagmadı mübarek daha dün arpaları gezmeye gitmiştim yuka yerlerde başaklar boynunu bükmüştü, tarlalar çamur biçer girmiyor girenler çöküyor, iki gün daha durayım biçtireyim diyordum bu gün yine yagdı bu gidiş iyi degil Allah sonunu hayır etsin. Aksaray-Ortaköy

Herklere Kazayağ çekiyordum birden yağmurla dolu Karışık birden indi tarladan zor çıktım dolu baya yağdı mahsüllere baya zarar vermiştir.Allah Hakkımızda Hayırlısı neyse onu versin.

Kendimi Bildim Bileli Ben Böyle Bir Yıl Görmedim 6.3 ' ü Dolu 6.6 Dolu 6.10 20 Yılın En Büyük Yağışı 6.15 Gece Taşkın 6.20 ' si Gece Dolu 24 ' ü Mucur Ortaköy Dolu Bizim Bölge Sel Bügün Saat 16 Önce Fırtına Sonra Şiddetli Gök Gürültülü Sağanak Köyde Bazı Yerlerde Sap Bile Bırakmadı Mübarek.

yağmur gündüz fasulye çapalatırken başladı bu ay oldu daha çapayı bitiremedik.dolu bizide vurduktan sonra 500 dönüme yakın ekin gitti.
biçer hiç girmez gibi çoğu muhitte sap bile kalmadı.
elde kalan 150 dönüm buğday 30 dönüm ayçiçeği birazda fasulye ve nohut.
dün işçiler çalışırken gidemediğim yerlerede gittim birazda yulaf vardı onları vurmuş.
şaşırdım kaldım.böyle yağış görülmüş şey değil.

An itibariyle saril saril yagmur yagiyor , zaten 4 gundur yagiyor isler hep duruyor bizler kis ayi gibi yatiyoruz:))

günaydın arkadaşlar20dekar kadar ot biçmiştim. Bugün çevirmeye gidecektim yağmur yağıyor. Yarında çekecektik. Hayırlısı artık .

iki saat kadar önce kuvvetli rüzgar çıktı. şu an rüzgarın hızı kesildi. az önce gelen bir müşterim ipsala dan yenice çiftliğe kadar şiddetli yağmurla geldiğini söyledi. bizde tozu bile bastırmadı.

FEHİM link=topic=51339.msg1016406#msg1016406 date=1438795475' Alıntı:
iki saat kadar önce kuvvetli rüzgar çıktı. şu an rüzgarın hızı kesildi. az önce gelen bir müşterim ipsala dan yenice çiftliğe kadar şiddetli yağmurla geldiğini söyledi. bizde tozu bile bastırmadı.
ismail_17 link=topic=51339.msg1016411#msg1016411 date=1438798377' Alıntı:
Bizden trakya tarafı çok karanlık göründü akşam saati , bizde hiç damlamadı bile .

Kelâna kadar gelip durmuş. Bize de damlamadı.

poyraz2030 link=topic=51339.msg1016429#msg1016429 date=1438801821' Alıntı:
bu zamanda ot işi kaldı mıki ?

Yaklaşık 25 gün önce öyleydi ama şimdi harman hasat işleri bitti çok şükür.
Bizden tarafta havalar çok geç ısındı, şimdi de damla yağmur yok.
Hava şartları olarak bizden farklı değildir herhalde sizin oralar da.
Birimiz batısında birimiz ortasında karadeniz bölgesinin..