*****Borsalar yıla hızlı başladı *****


borsa..jpg

Avrupa borsaları Ocak ayının son gününü de yeşilde tamamlayarak 1998'den beri Ocak ayına en hızlı başlangıcı yaptı

Çoğu AB ülkesinin bütçe anlaşmasını imzalamayı kabul etmesiyle Avrupa borsaları günü yükselişle tamamladı ve böylece 1998'den beri yıla en iyi başlangıcı yaptı.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUMU İÇİN TIKLAYIN

BP ve Royal Dutch Shell hisseleri ham petrol fiyatlarındaki yükselişle değerlenirken Thyssen Krupp hisseleri ise yüzde 2.7 oranında yükseldi. İyi gelen son çeyrek karıyla ARM Holdings yüzde 2 oranında arttı.

Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0.8'lik artışla 254.41 puan oldu ve 2 günlük düşüşünü tersine çevirdi. Gösterge endeks bu ay yüzde 4'lük ralliyle 1998'den beri en iyi ocak performansını kaydetti.

Frankfurt'taki Commerzbank'ta stratejisto lan Alexander Kramer,
Piyasalar AB zirvesi gibi olaylarla yükselişini sürdürebilir. Avrupalı liderler problemlerin üzerine gitmeyi ve başlarını kuma gömerek sorunlardan kaçamayacaklarını öğrendi ifadesini kullandı.

Dünkü AB zirvesinde İngiltere ve Çek Cumhuriyeti dışındaki 25 üye, bütçe disiplinini güçlendirecek yeni hükümetlerarası anlaşmayı imzalamayı kabul etti.

Bugün FTSE 100 ve DAX Endekslerinin her biri yüzde 0.2 oranında yükselirken Fransız CAC 40 ise yüzde 1 oranında değerlendi.
 
İMKB 59 bin puanı aştı!

imkb_borsa.jpg

Sabah Çin'den imalat verilerinin neden olduğu yükselişi, kötü gelen ISM verisi destekledi. İMKB'de yükseliş yüzde 4'e yaklaştı.

Sabah Çin'den gelen PMI verisinin getirdiği iyimserlikle gelen piyasalarda yükseliş, ABD ISM verisinin beklentilerin altında gelmesinin parasal genişlemeye gidilebileceği yönünde bir algı yaratmasıyla hız kazandı.

Çin'de PMI endeksi Ocak ayında 50.3'den 50.5'e yükselerek beklenmedik bir yükseliş kaydetti. Avrupa'da ardı ardına açıklanan PMI verileri genel anlamda beklentileri karşıladı.

İngiltere'de Ocak ayı imalat endeksi 8 ayın zirvesine yükselerek 52.10 olarak gerçekleşti. İtalya'da PMI 46,80 (beklenti:45), Fransa'da 48,50 (beklentiye paralel), Almanya'da 51,00 (beklenti 50,9), Euro PMI 48,80 (beklenti: 48,7) olarak gerçekleşti.

Stoxx 50 endeksi yüzde 1,81 primli 2,40'da, Alman Dax endeksi yüzde 2,45 primli 6,617'de, İngiliz FTSE 100 endeksi yüzde 1,75 primli 5,780 puanda, İtalyan FTSE MIB endeksi yüzde 2,80 primli 16,270 seviyesinde, Stoxx 600 endeksi yüzde 1,54 primli 258,32 seviyesinde işlem görüyor. Euro, dolara karşı yüzde 0,80 primli 1,3176 seviyesinde işlem görüyor.

Bugün saat 17.00'de açıklanan ABD ISM verisinin beklentilerden kötü gelmesi parasal genişlemeye gidileceğine yönelik umutları arttırdı. ABD'de ISM imalat endeksi Ocak'ta 54,1 oldu. Beklenti 54,5 olması yönündeydi. ABD'de inşaat harcamaları Aralık'ta yüzde 1,5 artarak son bir buçuk yılın en yüksek düzeyine çıktı.

ABD borsaları, Avrupa rüzgarıyla yüzde 1 üzerinde yükseliyor. Dow Jones endeksi yüzde 1,07 primli 12,768 puanda, S&P 500 endeksi yüzde 1,04 primli 1,326 puanda, Nasdaq endeksi yüzde 0,72 primli 2,833 puanda işlem görüyor.

Almanya 10 yıllık tahvil ihalesi ile 4,1 milyar euro borçlandı, faiz yüzde 1,82 oldu. Portekiz Hazinesi'nin bugün düzenlediği 3 ve 6 ay vadeli bono ihaleleriyle 1,5 milyar euro borçlanmasının ardından 3 ay vadeli bono ihalesinde ortalama faiz oranı yüzde 4,068'e geriledi.
 
Ynt: *****Borsalar yıla hızlı başladı *****

borsa Ekonomi iyi olduğu zaman büyük zenginler kazanıyor demektir.Ekonomi kötü olduğu zaman küçük zenginler kazanıyordur.

Fakirler daima kaybeder.

qarizmatiqa link=topic=51761.msg526632#msg526632 date=1328127516' Alıntı:
oyn-*-saw oyn-*-saw oyn-*-saw İMKB BU GÜN DE %4 ARTTI hal-*-s hal-*-s hal-*-s

teylo-*s teylo-*s teylo-*s teylo-*s oyn-*a oyn-*a oyn-*a oyn-*a oyn-*a

Biz öyle hiç borsadan falan para kazanmadık.Alınteri olmadan kazanılan para kursağımızdan geçmedi.beni hiç ilgilendirmiyor.
 
Ynt: *****Borsalar yıla hızlı başladı *****

şirkete ortak olmak helal.şirket kar eder değeri yükselirse hisseleri de kıymetlenir.kazanırsın.

Ama bir takım kişiler bir hisseyi satın alıp fiyatı yükseltir bizim gibi amatörlerde uyanıklık edip yükseliyor diye satın alırsa.ilk yükselten kar ' ı edince satar.sonra düşer zarar edersin.
 

Ynt: *****Borsalar yıla hızlı başladı *****

qarizmatiqa link=topic=51761.msg526648#msg526648 date=1328128007' Alıntı:
borsayı haram sananlar faiz sananlar var açıklık getireyim, şirkete ortak oluyorsunuz şirket değerlenince hissenizi satıyorsunuz olay bu :D
Hissesini satın aldığınız şirket faizle kredi kullanıyorsa , burda sıkıntı oluşur aynı zamanda sizde ortak olacağınız için faizi onaylamış sayılırsınız bu da haramdır.iyi araştırmak lazım diye düşünüyorum.
 
Ynt: *****Borsalar yıla hızlı başladı *****

nasıl faiz haramdır ? tefecinin yaptığı gibi 10 verip 15 20 istemek haramdır... paran yastık altında dursa enflasyondan zarar görüyor sürekli değeri azalıyor, enflasyon oranında faiz haram değldir . hatta bence başkasını mağdur etmeyen durumda haram bile değldir de neyse bu arada bankadan kredi alıyoruz tarım krediden mazot gübre alıyoruz onlarında haram olması lazım
 
Ynt: *****Borsalar yıla hızlı başladı *****

hissesini aldıgın şirketin bazı konularda hassas olmassa alım satım peki iyi olmaz ama bazı hassas konulara uyan şirketler var hissesini alıp satmak sorun olmaz ayırıca bircok tarım kuruluşu bankalar veya malımızı sattıgımız aldıgımız kişiler şirketlerle ticaret yapıyoruz belki malımız sattıgımız kişi tefecidir bag üzüm yetiştiriyosun şarap fabirkisana satıyorsun arpa yetiştiriyosun anadolu efese veriyosun bunu yapan yaptıran sebeb olan hepsi aynı günaha girer yani haram yeme ama sebeb olursan aynısı ben ne şarap fabrikasına mal verrim nede arpayı biraya satarım ama borsada hisse alım satımına giriyorum hassas olan şirketlerin zararına karına ortagım bu konu hakkında googleden veya tanımış oldugunuz fıkıh kitaplarından yardım alabilirsiniz harama helal demek helala haram demek en büyük günahlar arasına girer
 
Ynt: *****Borsalar yıla hızlı başladı *****

günaha girmek istemem, zaten bende sizin gibi düşünüyorum bugünlerde tuborg çok artıyor ama ben o hisseyi almam bira fabrikasına ortak olmam haramdır onun dışında türktraktör mutlu akü ak enerji birçok çimento fabrikası boya fabrikasından hisse almak haram değildir bence günaha girmek istemem ama bu benim fikrim
 

Benzer Konular