boyun kilidine alışmayan dana

arkadaşlar bir 5 aylık bir hayvanımı yeni besi padoğuna aldım ancak buzağı padoğunda boyun kilidi yoktu şuan aldığım padokta boyun kilidine hayvan bitürlü alışamıyor 4 gün oldu hala alışmadı kilide kafasını sokcağı yeri biliyor ancak demir hareket edince ses gelince hemen geri çekiyor korkuyor.çok acıksın korkusunu aşıp yesin diye bekledim 2 gün olmadı alışamadı mecbur bireysel yemliyorum kilit dışında.daha önce hiç bukadar uzun sürede alışmayan hayvanım olmamıştı en fazla 2 yemlemede alışıyorlardı. bu durumla karşılaşan bana yardımcı olabilecek kimse varmı acil yardımlarınızı bekliyorum.

Ynt: boyun kilidine alışmayan dana

Aynı durum benim başıma geldi birkaç defa,danaların ve düvelerin olduğu kısımda yemlik kilidi yok kilidin olduğu kısıma aktarınca bazı ürkek hayvanlar kilide girmiyorlar aynı bahsettiğiniz gibi açta kalsalar korkuyorlar bu durumda hayvanı zorla sokmayı deniyorum birkaç kez böyle girdimi alışıyor.

şimdi hayvan biliyor mekanizmayı anladı ancak alışamadı. baya acıktı kim yaklaşsa padoğa hemen geliyor mölüyor çünkü aç bende elime yem alıyor çekiyorum kilide ancak kafayı sokuyor elimdeki yemi alıyor ama kilitlettirmiyor tam sınırda bırakıyor kafasını.yani bende zorla sokum kilitleyim falan dedim ancak busefer iyice korkar hepten girmez diye düşündüm ama başka yol kalmadı dediğiniz gibi zorla sokacam artık yarın.

siz başında durmayın yemleme yaptıktan sonra orayı terkedin. kendi rahat girip yer yemi. birileri olunca sürekli hayvana iğne yapılacak gibi bir stres geliyor. benim dediğimi muhakkak deneyin sorun kalkacaktır