BOZ IRK SIĞIR/KOCAELİ

Ynt: BOZ IRK SIĞIR/KOCAELİ

çok sağlam hayvan her ırkın kendine has güzel yanları var bence kesinlikle kaybolmaması gereken bir ırkımız , ikinci video da 25 tane yerli ırkımız vardı diyor daha önceden o ırklar hakkında bilgisi olan varmı forumda ben ilk defa duyuyorum bu konuda bilgi paylaşabilirseniz sevinirim birde bu hayvanın etinin koyu renk olmasının nedeni kanımca adrenalin olabilir doğal yaşama alıştığından bu tarz hayvalar yakalandığında adrenalin hormonu salgılar bu da etin renginin koyu olmasına neden olur bu benım fikrim tabii

Ben de merak ettim adam söyleyince. Hemen google amcayı ziyaret ettim ama bir şey bulamadım. Bazı yöresel ırklar varmış ama onlarla ilgili de görsel bulamadım. İsimlerini bulduğum ırklarda bile görsel yokken ismini bilmediklerimiz hakkında hiç bir fikrimiz yok.

Kırım ' dan geldiği söylenen Kırım Sığırı, kırmızı renkli ineğe ait bir kaç görsel buldum.

9632559000_2193d73ee6_z.jpg

balaclava-cow-obedaet-foliage-tree-mountain-fortress-chambal-balaklava-crimea-36114754.jpg

stock-photo-herd-of-cows-pastures-in-a-crimean-steppe-138604610.jpg

stock-photo-grazing-thin-cow-on-the-highlands-background-the-crimea-38498368.jpg

2715870399_5216934501_z.jpg

brown-cow-grazing-field-village-crimea-42052090.jpg

Bunlar Kırım ' da çekilmiş fotoğraflar. İnternette ele avuca gelen ancak bu kadar fotoğraf var. Belki fikir verir.

küreselleşme-kapitalizm denen veba.. tarımı da vurmuştur.. hayvan-bitki çeşitliliği son 50 yılda İNANILMAZ derecede azalmıştır, azalmaktadır.. adeta nesli tükenmiştir!

BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK yaşam için olmazsa olmazdır.. TÜM yumurtaları aynı sepete koymak akıl karı değildir.. yaradılış da bu değildir zaten.. birbirinin TIPATIP aynı bırak canlıyı, 2 çakıl taşı BULAMAZSIN!

1 çiçekle bahar olmayacağı gibi bikaç çeşitle/türle de TARIM olmaz.. vesselam.

bu gidişle son durak... küresel DEV ' lerin tohumunu ekmek, hayvanını bakmak..