Bu Etiketten Ne Anlıyorsunuz?

Kaportanın alt kısmında orjinal etiketi ve şöyle yazmış;

Etikette "Motor, Gövde... " olarak yazmış ve araya virgül koymuş, o zaman motora da aynı yağlar mı konacak yoksa yazım hatası mı var?

2016-12-17 15.25.09.jpg

İyi akşamlar arkadaşım aynı traktör bendede var 87 avrupa gövdeli tapalısı ben yaz kış 20-50koyarım hiç bir sıkıntı yaşamadım şanzımada aynı şekilde tratörün çok temiz duruyo kaç model

Hepsi farkli yağlar ayni değil. Etiketin bir kismi yirtilmis. Yag cinsleri yaziyor ama hangi yagin nereye koyulacigini yazan kismi yirtilmis. Motor için, gövde için, difransiyel, hidrolik vs için aşağıdaki yağları kullanın demiş .

Abi hava sıcaklığına göre yağ numarası vermiş.
Hava sıcaklığını göze alarak orda hangi varsa onu kullanın diyor.
Biz erkuntta her daim 15w40 eski fordda patpatta yazın 20w50 kışın 15w40 kullanıyoruz.

Eskiden transmisyon yağlar yoktu 20/50 -- 30numara v.s kkullandık yıllarca ancak şimdi transmisyon yağlarda numaralandırılmış oldu tek çeşit çıkmıştı.etikette bi yanlışlık yok abi.

Ben hatırlıyorum o yılları bizde 30 numara yağı kullanırdik.Ama şimdilerde bu traktorde ;motora 20w50 . Transmisyon yağı olarakta 20w40 öneriyor.
Yeni turbolu ,intercoolirlilara başka tavsiye var.

Küçükken sarı çizgili kırmızı teneke Shell rimula vardı köydekiler hep onu tercih ediyordu. Mobil Bp bi ara birleşmişti yanlış hatırlamıyorsam. Yıllar içinde yağ çeşitleri çoğaldı.

Küçükken sarı çizgili kırmızı teneke Shell rimula vardı köydekiler hep onu tercih ediyordu. Mobil Bp bi ara birleşmişti yanlış hatırlamıyorsam. Yıllar içinde yağ çeşitleri çoğaldı.

Şimdi insan korkuyor her şeyin sahtesi yapılmış, yağlardan tut özellikle atifrizlere kadar, o yüzden kesinlikle kapalı plastik kutularda ve iyi marka kullanıyorum, doğal olarak az pahalı oluyor ama içim rahat ve hiç sorun yaşamadım:D