Ynt: Bu fotoğrafta photoshop hilesi yok!
KONYALI ALİ link=topic=28461.msg238345#msg238345 date=1262273601' Alıntı:
bu tosunu resimde görüntüdügü gibi deil konya konettinde kesime götürdügümüzde tosunu kestiler tartıya geçti yukardaki kanca tosunun boyunu yerden kesemedi.tekrar ön ayaklarna kança takıp tarttılar.537 et kilo geldi.biz bu cinsi kendimiz özel üretmeye çalışıyoruz.gara cins inege mandofon boga salıyoruz.buzagısı tosun olursa çok güzel et yapıyor.bizde besliyoruz simental ve ala simentalda güzel et yapar ama biz bu cinsten aldıgımız kiloyu hiç bi cinsten alamıyruz.meradan sonra 7 ay besliyoruz ortalama 6 ile 10 kilo arasında yem yiyorlar 400 450 500 en sonda 537 kilo arasında et yapıyolar.
maaşallah.. inş. 600 ude görursunuz..

ben fazla 800kg duydum bizim burda adam ahırın kapısını yıkıp cıkarabilmiş ahırdan bi kaç yıl önce...
fotograftaki yanıltıcılık tosunun uzun ve boylu olmasından dır ozaman.. sizin bu tosun 12ay ozaman beside kalmalı yani daha cok et alır gibi duruyor.. cinsi guzelmiş.. bana bi tane erkek buzagı verin deneyelim bizde..

gara cins inekler nasıl oluyor ben bilmiyorum mandafone gibimi veya ital baska bi cins mi ?
biz simental ve mandofone besliyoruz sadece..