bu haberler süte destek yerine köstek olmaya ba$ladı

Ynt: bu haberler süte destek yerine köstek olmaya ba$ladı

Anıl Tiraki link=topic=55294.msg589289#msg589289 date=1336147597' Alıntı:
Orta da süt mü varmış...Çocuklara süt diye neler içirdikleri belli değil...Anlaşıldı ki gerçekleri konuşmakta suç olmuş...Uğur Dündar ' ın araştırması gereken bir durum gerçekten...Ayrıca ' ' çocuk aklı biri karnım ağrıyo dese 100 tanesi de karnım ağrıyor der. ' ' ' ' diğer 682 öğrenciye neden bir şey olmadı. ' ' ne demek ya...Böyle bir zihniyet var mı...Yok abicim suçlu çocuklar ve inekler...Tamam sorun çözülmüştür...Ha bir de Aytun Çıray suçlu...Başkaları gibi olayları geçiştirmek yerine her şeyi gerekçesiyle açıkladığı için...
evet aytun çınar tamemen suçlu ve bilgisiz gerizekalı adam cıktı televizyonda peynir altı suyundan yapılıyo diyo bilmiyo ki peynir altı suyu sütten daha pahalı ondan bundan bi$eyler duymu$ kalkıyo haberlere çıkıyo spiker soruyo elinizde analiz sonucu mu var diyo hayır duyum var diyo .. bu o biçim zihniyet ..

İlkokul yıllarında beslenme saati olurdu, Doğal olarak köylü olduğumuz için herkes süt getirmek zorundaydı. Gınaa gelmişti süt içmekten, 2 arkadaşta inekleri olmadığı için süt yerine çay getirirlerdi. O günü iple çekerdik, bilmem anlatabildim mi.:) İllaki süt olması gerekmez, havalar ısındı, ayranda dağıtılabilir, yoğurtta.

nailyetek link=topic=55294.msg589327#msg589327 date=1336152260' Alıntı:
İlkokul yıllarında beslenme saati olurdu, Doğal olarak köylü olduğumuz için herkes süt getirmek zorundaydı. Gınaa gelmişti süt içmekten, 2 arkadaşta inekleri olmadığı için süt yerine çay getirirlerdi. O günü iple çekerdik, bilmem anlatabildim mi.:) İllaki süt olması gerekmez, havalar ısındı, ayranda dağıtılabilir, yoğurtta.
yok abi hiç bi$ey dağıtılmasın dağıtılır niye dağıtıldı derler dağıtılmaz dağıtılıyodu niye kesildi derler .. artık adet olmu$ türkiyede biri bi$ey yaptımı illaki garip garip sesler çıkıyo .. biride çıkıp aflatoksin var demedi .. denmesi gereken tek $ey sütte aflatoksin var mı yok mu .. adam çıkıyo peynir altı suyu diyo .. 80 kuru$luk sütü dagıtmak varken adam 2 liralık peynir altı suyunu dagıtırmı ama aytun çınara göre dagıtır .. çünkü duymu$ bi yerlerden neyin ne oldugunu bilmiyo elinde bi veri yok duyumla milletin beynini bulandırıyo .. ayrıca zehirlenmelerin oldugu yerlere dikkat edersek genelde orta sınıf vatanda$ların ya$adığı yerler yani hayatında belki ilk kez süt içen cocuklar oldu bu tip rahatsızlanmalar normal süt içmemi$ küçük çocuklar için ..

Uht sut ne demek merak edip biraz arastirdim...Normal sutte olabilecek zararli bakteriler sutun 141 dereceye kadar isitilip,bu isiya ulasabilmek icin odel bir islem gerekiyor,icindeki butun bakterileri oldurmesiymis..fransiz louise Pasteur tarafindan napolyonun emriyle,savastaki askerlerin gidalari bozulmasin diye gelistirilmis bir sistem.ama islem sirasinda sicaklik iyi bakteri kotu bakteri ayrimi yapmadigi icin insan sagligi icin yararli olan bakterilerde oluyor..su anda genellikle gelismekte olan ulkelerde kullanimi yaygin. Avrupalilar taze sut icmeyi tercih eder..gelelim zehirlenme yada alerji meselesine,sute alerji yaklasik on binde birmis. Dolayisi ile ayni okuldan bircok cocugun ayni anda hastalanmasi pek alerji ile aciklanamaz. Zehirlenme olmasi daha muhtemel..Yeterli ozen gosterilmeden uht islemine tabi tutulan sutte Staphylococcus aureus adli bir bakteri varmis. Icildikten yaklasik iki saat sonra baslayan rahatsizliklar, mide agrisi,kusma,bulanti ve ishal... Bana cocuklarin sikayeti ile bire bir ortusuyor gibi geldi.. Bu bilgileri Google dan avrupa sitelerinden toparladim...Bakteriye alisan vucut bir sure sonra direncli hale geliyor.. Yani sut bozuk bile olsa sizi hasta etmiyor..ama uzun donemde sorun cikartabiliyormus....ben hukumetin iyi niyetinden suphe duymuyorum kuskusuz ama turkiyede olsam cocuklarima icirmem...

Okul Sütü kampanyasıyla ülkedeki yüzlerce öğrenciyi hastanelik etmeyi başardıysak, Nükleer Santral kurarak bütün dünyayı havaya uçurabiliriz heralde :D

Ali SARAÇ link=topic=55294.msg589316#msg589316 date=1336150862' Alıntı:
evet aytun çınar tamemen suçlu ve bilgisiz gerizekalı adam cıktı televizyonda peynir altı suyundan yapılıyo diyo bilmiyo ki peynir altı suyu sütten daha pahalı ondan bundan bi$eyler duymu$ kalkıyo haberlere çıkıyo spiker soruyo elinizde analiz sonucu mu var diyo hayır duyum var diyo .. bu o biçim zihniyet ..
Sen geç Aytun Çıray ' ı... ' ' çocuk aklı biri karnım ağrıyo dese 100 taneside karnım ağrıyo der ' ' ...Senin zihniyetin buysa ben seninle tartışmaya bile girmem...Sonuçta bu ciddi bir durum...Herhangi bir çocuğun ölümüyle de sonuçlanabilir...Saçma olan şey ise çocukların suçlanması...Millet çocukları suçlarken birileri gerekçesiyle birlikte açıklıyor...Suçlu oluyor...Böyle bir şey olamaz ya...Ya bu süt bozuk işte...Daha neyin kafası yaşanılıyor...Boş verelim ya tartışmaya gerek yok suçlu çocuklar ve inekler...

şarklılı18 link=topic=55294.msg589499#msg589499 date=1336166360' Alıntı:
Okul Sütü kampanyasıyla ülkedeki yüzlerce öğrenciyi hastanelik etmeyi başardıysak, Nükleer Santral kurarak bütün dünyayı havaya uçurabiliriz heralde :D
;D ;D ;D

Benim birader 2 tane içmiş bir şey olmamış ?

şarklılı18 link=topic=55294.msg589499#msg589499 date=1336166360' Alıntı:
:D :D

yangına körükle gitmeyin. çocuklara sütü zorla içirmiyorlar. isteyen içer istemeyen içmez. aynı sütü meyva
aromalı (çilekli v.b.) şekilde yapsınlar. bütün herkes içsin. süt ihalesini alan firmalar merdiven altı değil.
bunun içinde sütaş da var, pınarda, dimes de, ülker in ak gıda içim sütü de. öyle bozuk sütü veremezler.
balkabağı gibi oyarlar adamı. bu olay firmanın 1 saniyede itibarını alt üst eder. çocukların gelişimi ve süt hayvancılığının geleceği açısından bu proje çok önemli.

mete26 link=topic=55294.msg589639#msg589639 date=1336211169' Alıntı:
yangına körükle gitmeyin. çocuklara sütü zorla içirmiyorlar. isteyen içer istemeyen içmez. aynı sütü meyva
aromalı (çilekli v.b.) şekilde yapsınlar. bütün herkes içsin. süt ihalesini alan firmalar merdiven altı değil.
bunun içinde sütaş da var, pınarda, dimes de, ülker in ak gıda içim sütü de. öyle bozuk sütü veremezler.
balkabağı gibi oyarlar adamı. bu olay firmanın 1 saniyede itibarını alt üst eder. çocukların gelişimi ve süt hayvancılığının geleceği açısından bu proje çok önemli.
olur mu abi sütler bozuk anıl tiryaki denilen arkada$ biliyo olayın aslını sütler bozuk biz bi$eyin kafasını ya$ıyoruz bozuk sütleri çocuklara kakalıyolar olayın özü bu anıl tiryaki denilen arkada$a göre .. tartı$maya bile girmeye gerek yok zaten bizim zihniyetimiz tartı$maya girmeye değmez .. sütü bilmez uht sütün ne demek oldugunu bilmez süt bozuk der geçerler ya ona tav oluyorum ..

Tartışılan konu çok önemli, süt hayvancılığı ve çocuk gelişimi açısından... Kişisel görüşümüzü söyleyip çekiliyoruz, kabul eden olur kabul etmeyen olur. Oğluma içmeyecek kağıdı imzalamıştım, bugün de kızıma içmeyecek kağıdı imzaladım. Güven meselesi. Sonuçta akşam evde içiyorlar ama arkadaşlarıyla beraber hergün içseydiler gelişimleri için olumlu olacağına kanaat getirmiştim. Sağlık olsun diyoruz.

recep bey birakin bu isi biz koylu uretici para kazanmasin varsin senin kampanyan ile ki sayende kazanamiyoruz gelecegimize cocuklarimiza evlatlarimiza birsey olmasin siz yogurt peynir dagitin:)