bu otu nasıl tarladan silebiliriz

Ynt: bu otu nasıl tarladan silebiliriz

Geniş yapraklı ot ilaçları güzel tesir ediyor, benim için sorun olmuyor, buğdayda , bölgelere farklılık olabilir.

ismail_17 link=topic=69493.msg791435#msg791435 date=1383808611' Alıntı:
Geniş yapraklı ot ilaçları güzel tesir ediyor, benim için sorun olmuyor, bölgelere farklılık olabilir.
betenol kullandım norma tarla için bu ot için işe cyrpol kullandım ama tabandan geliyo pancarı mahvetti...

bir tek geniş yaprak ilacı yani buğday ilaçları öldürüyor ama bu ilaçlar pancara atılmıyor diye bilirim kazdırmaktan başka çaren yok

juneeeight link=topic=69493.msg791503#msg791503 date=1383829053' Alıntı:
mısır için nicosulfuron içeren ilaçlar etkili oluyor köygöçürene.
ya su anda otu temizledim ama önümüzdeki sene pancar ekicem ve tekrardan çıkacak pancar varken bu tarz ilaçlar kullansam pancar die bişi kalmaz

lontrel isimli ilacin faydasini gordum pancar tarlasinda kullandim ama 15 gun ara ile sIrt pompasi ile attim 5. seferden sonra koyboldu kardesim tavsiyeederim.

ayaz222 link=topic=69493.msg791509#msg791509 date=1383829862' Alıntı:
lontrel isimli ilacin faydasini gordum pancar tarlasinda kullandim ama 15 gun ara ile sIrt pompasi ile attim 5. seferden sonra koyboldu kardesim tavsiyeederim.
hangi dönemde ve dekara nekadar atmalıyım

kardsim biz pancar ciktiktan sonra zaten ot pancari kapatmismisti o zaman basladik 1. capa zamani iste.baskalari kullanmis onerdiler kullandik su anda yok bazen tek tuk cikiyor ilac atiyoz.ben 1 litreliklerden aliyom onun kapaginn yarisi kadar ilac atiyorum sirt pompasina kalani su.ilac cok az olcak sekildeayarla bisey olmaz ben pancar 2 yaprakliyken attim.

öncelikle tesekkür ederim bayagı erken atmışsın ilacı bnm kullandıgım ilaç 4 yaprak varken atılıyodu tek seferlik. saolasın