Bu sistemi tuttum mantıklı bir çözüm ...

Nuffield 10/60 baling hay

arkadaşlar daha önce ayrı bir yükleyici görmüştüm ama bu kombine bir balya yap ve yükle sistemi olmuş bence iyi bir çözüm tam türk çiftçisine göre yapılmış.Sonuçta tek traktörle işini bir kerede hallet.

Ynt: Bu sistemi tuttum mantıklı bir çözüm ...

Arcusin den gerisi yalan, en azından bizim bölge için. Bunla dönemeyiz be aga.:(

Ahmet745 link=topic=60381.msg658017#msg658017 date=1354635352' Alıntı:
çok güzel ama buna standart dışı büyük arazi lazım
Aynen, sizin zeytinliklerde, bizim ahlatlı tarlalarda dönmez bu::D

trakyada pek arazi ortasında ağaç bulunmaz genelde sınır boyu tutsun diye sınıra ekilir . Ayrıca dediğinizde doğrudur fakat az traktör gücü ve 2 işi birden aradan çıkarabilmek açısından bana mantıklı geldi açıkçası yoksa dönüşler evet kasvetli olur ufak araziler için .

aslında sistem biraz daha geliştirilebilirse dönüş problemi azaltılabilir . Benim en ufak tarlam 7 dönüm haa tabi benim 20 lik tarlalarım için ideal çünkü düz ve uzun tarlalar.

Not: bu arada izmir tarımın otomatik balya toplayıcısına bayıldım ama o romorkla dolu bir halde yolda kaç km gidililir acaba yanlarda kanatları yok arcusindeki gibi .

genede güzel fikir yapmak isteyenler buradan hafızasına kopyalayıp sıradan bir demircide yaptırabilir çok güzel emeğinize sağlık

İllede Arcusin yada İzmir Tarım Makinaları :) En buyuk hayalim bu yıl anlasamadık fiyatta hayırlısı bakalım....

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=60381.msg658134#msg658134 date=1354642669' Alıntı:
genede güzel fikir yapmak isteyenler buradan hafızasına kopyalayıp sıradan bir demircide yaptırabilir çok güzel emeğinize sağlık

eyvallah abi , basit o yüzden benimde ilk önce aklıma ondan mantıklı geldi.