Ynt: BU YIL TARIM KREDİYE NE KADAR BORCUNUZ VAR???
Herkese Allah kolaylık versin, bende üre gübresi ve 33 nitrat aldım birde dıskaro taksiti var , birazda mazot, borcumuz var yani
Borç dedik ya.
Biraz çiftçinin kendi özel ekonomi yönetiminden bahsetmeden olmaz , aynı ürünü aynı verimi değişik şartlarda değerlendirmek lazım .
Düşünelim 400kg buğday biçen bir çiftçi , 2 yıl önce biçtiği buğdayın parası cebinde geçen yıl biçtiği deposunda.
400 kg buğday biçen bir çiftçi ,geçen yıl biçtiği buğday parası cebinde
400 kg buğday biçen bir çiftçi , hemen satıp borcunu ödeyen borcunu bitiren
400 kg buğday biçen bir çiftçi , hemen satıp borcunu ödeyemeyen , yenden borçlanıp borcunu ödeyen .
400 kg buğday biçen bir çiftçi , hemen satıp borcunu ödeyemeyip daha önce borçlandığı borçlarıda ödemek için taklaya başlayan ........
Yukarıda saydığım durumda hepsi 400 kg buğday biçimiş fiyat faktörü üretim maliyeti onlar yine ayrı onlarda başlı başına uzun bir hikaye.
Benim anlatmak istediğim borçlanırken çok dikkat edip borçlanmak gerekiyor , zaten riskli olan gelirine birde ortakçılar giriyor, tabi onlar para satıp para kazanacaklar , paçayı kaptırmayalım bir yıl sonra olsun bir pulluk eksık olsun isterse eski olsun senin olsun.