BUĞDAY EKİM MİBZERİ HAKKINDA


Arkadaşlar buğday ekim mibzeri almak istiyorum.Tarım Öz ve Şakalak arasında kararsız kaldım.Tarım Öz ' ün disk araları 14 cm Şakalak ' ta ise 12,5 sizce hangisi daha iyi kullanan ve bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olurlarsa çok sevinirim.Denizli ' den selamlar.
 
Ynt: BUĞDAY EKİM MİBZERİ HAKKINDA

Ben özdöken kullanıyorum tavsiye ederim, gübre atıcı dişliler tohum atanlarla aynı gübrede sarsıntıya ve sertleşmeye göre farklı gübre atmıyor, ikincisi tohum ve gübre sandık ölçüleri aynı daha kolay anlaşılır oluyor, üçüncüsü tohumu üste gübreyi iki santim alta atıyor istesende tohum sandığında tohum kalmıyor, istersen kursakları açıp temizleyebiliyorsun.
 
Ynt: BUĞDAY EKİM MİBZERİ HAKKINDA

Bend bu sene hibe desteğinden yararlanarak tarımözün 16 lısını aldım çok ii ekim yapıyor tavsiye ederim çokta sağlam bi makina bizim araziler çok taşlı olmasına rağmen henüz bi civatası bile gevşemiş değildir. Sadece ekimden sonra içinde kalan tohumu almakta sıkıntı çekiliyor. Bi tahliye boşluğu koyamamışlar yani.
 
Ynt: BUĞDAY EKİM MİBZERİ HAKKINDA

şakalak'ın 12.5 cm yaptığını bilmiyordum :O biz bu yıl çekilir tip 20 diskli şakalak aldık bildiğimiz klasik tip yeşil mibzer mibzer çok güzel ama içime bir türlü sinmedi zaten mibzer seçiminde de pazarlığındada bulunamadım babam aldı mibzeri hem 14 cm aralıklı oluşunu sevmedim hemde okadar para veriyoruz yine gidip aynı bildiğimiz mibzeri alıyoruz avrupalı asılır tip kullanıyor amozon sıra arası 10 cm 12.5 cm mibzerler üretiyor... Babam da hem asılır hem çekilr diye almış yani tarlaya kadar askıda tarlada çekide diye biliyormuş satalım dedim ama hiç oralı olmadı sanayide askıya bir çözüm üretecekler sanırım, çekili istiyorsan şakalak çok iyi kalitesi tartışılmaz ynede avrupai mibzerleri düşün derim

bzim mibzer şimdi 14 cm aralıklı o 12.5 cm aralığa ayarlanabilir mi

urundetay.asp
 
Bugdayda ekim minzeri

Kardesim sakalakin saci olsun mazemesi olsun saglamdir lakin ekimi guzel gelmiyo siralari guzel gozukmuyo cikista nedense onun icin ozduken tavsiye ederim . Ben 2008 de 28 li ozduken aldim cok sukur cokta memnun kaldim siralari ip gibi geliyo derinlik ayari cok rahat ayarlaniyo kisacasi ben ozduken tavsiye ederim.
 
Ynt: BUĞDAY EKİM MİBZERİ HAKKINDA

şu anda en iyi mibzer piyasada şakalak ve özdöken dir tarımözün kalite olarak iyi fakat sistem olarak eski sistemdir tarım öz arpa ektın diyelim bu sefer buğday ekeceksin bunların buğday tohum yataklarını ele temizlesen dahi temizlenemiyor ama özdökende kol aşağı götürdüğün zaman bütün tohum yatağında ne varsa hepsını boşaltıyor
 
Ynt: BUĞDAY EKİM MİBZERİ HAKKINDA

Bizim şakalak mibzeri 1999 yılında aldık.Çok dayanık bir mibzer. Bana göre tek eksiği gübre gözünün düzensizliği.Aynı ayarda farklı gübreleri farklı atması bide bir iki depodan sonra akmayan gübre tozlarının akımı yavaşlatması.Ama dedimya çok sağlam şu an 13 yıllık sadece bir parçasını değiştik.
 

Ynt: BUĞDAY EKİM MİBZERİ HAKKINDA

Şakalak güzel ekim yapıyor,bazen arkadaşların dediği gibi gübre gözünde sorun olabiliyor ancak o da her mibzerde oluyor zaten,mibzerden çok gübreyle alakalı bu sorun.Tohum yatağı düzgün olduğu sürece on numara ekim yapar.
 

Benzer Konular