ben taban gübresini ve üzerine üre gübresini attım ayrıca sıvı çinko atmak istiyorum bitki direk yapraktan alsın diye faydası olurmu.
sağol arkadaşmete26 link=topic=40099.msg351286#msg351286 date=1299156468' Alıntı:geçen yıl yapraktan nitrat gübre, humik asit, çinko kullandım. geçen yıl bölgemizde
yağış olmayınca hiç faydasını görmedim. zararını gördüm. topraktan uygulama yapanlar benden daha iyi verim aldı. sulama imkanım olan yerlerde faydasını gördüm. bu yıl kıraç olan yerlere buğdayları ekerken sülfat ve dap gübresini topraktan uyguladım. 20 kg dap, 25 kg 21 sülfat. deneme yapıyorum. verim iyi olursa sulama imkanımın olmadığı yerlerde yapraktan hiç uygulama yapmayacağım.
türkiyede bi hastalık başlamış aslında dünyada olmuş insanlarda gerizeka unutkanlık şizonferi gibi hastalıklar cogalmış bunun sebebide cinko eksikligiymiş bu eksikligide bitkiler üzerinden gdermek icin bi cinko cıkarmışlar yoksa bitkiler icin cok önemli bi besin maddesi degilmiş biris bana böyle anlattı fuarda hangi tohumcuya varsak bugday nohut fasulye pancar hepsi cinko atacan diyor hepsininmi ihtiyacı var bana anlatılan cinko olayı gercek galibanailyetek link=topic=40099.msg368160#msg368160 date=1301332102' Alıntı:Yaprak uygulamsının yanlış olduğunu söylüyorlar, bitki kök yoluyla alırmış ve buğdayda iyi kilo yaptırırmış..Yapraktan verilmesi yanlış deniyor; fotosentez, klorofil v.s. karışık durumlar..![]()
doğru söylüyon kardeş ben arpaya 15.15.15 uyguladım herkes 20.20 uygular burada milletin arpa hasıra döndü benim arpalar sapı kalın kellesi dik (arpanın kelleyi bükmeden hasat olduğuna ilk defa tanık oldum) boynunu bükmemiş vaziyette hektolitsesi yüksek (ofisin ambar memeru şaşırdı yav hiç hektolitresi87 gelen görmedim sen kangi köylüsün yav dedi şaşkın şaşkın bakıyordu)ayrıca diğer arpalar sarardı hasata erken geldi benimki hala hala çağlı vazit-yetteydi artık biçer bulamam diye onlarrla beraber hasat ettimm galiba tüm bunları potasyum yaptı .... :S :S bay-*s bay-*saltansat link=topic=40099.msg376891#msg376891 date=1302454427' Alıntı:çinko ve patosyum buğdayda yatmayıda önlüyor sapları daha güçlü yapıyor