Ynt: buğday kırması faydalı mı?
)
işte aynen buismail_17 link=topic=65796.msg756429#msg756429 date=1372967239' Alıntı:Tahıl öğütme makinaları, kırma, yada , ezme , gibi yöntemler, kullanır.
Kırmanın özelliği makinanın dönen çekiçleri çarpma yöntemi ile tahılı kırar parçalar inceltir ama kırıntılı olduğu için kırıntılar büyük başta sindirilmeden atılabilir.Çok inceltilir ise mideye sıvanabilir yapışabilir.
Ezmenin yöntemi, tahıl makinada iki dişli sililindir arasından geçerek pireslenir ezilir , tane hiç dağılmadan, bütün halde ama güzelce ezilmiş, preslenmiş ,yem haline gelir, kırma gibi kırıntı kalmaz , ve mideye sıvanmaz yapışmaz daha güzel sindirilir.
http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://mcdn01.gittigidiyor.net/7440/ARPA-EZMESI-MUSLI-750GR__74405849_0.jpg&imgrefurl=http://urun.gittigidiyor.com/yiyecek-icecek/arpa-ezmesi-musli-750gr-74405849&h=274&w=366&sz=23&tbnid=LlNIr2R6xmbF4M:&tbnh=91&tbnw=122&zoom=1&usg=__sCXdynbuYM5_yK3ePsycqCTSqs4=&docid=rpOJZ9PbnqFrjM&sa=X&ei=QdTVUaDtCoaF4gTA5oGQCQ&ved=0CCsQ9QEwAA&dur=4536
ezmnin resmi böyle .birde flakes yöntemi var oda pişiripte ezme yapmak, biraz daha pahalı yöntem