Bugday sılajı hakkında

Tşkr ederim ama onu izledim saten görünüşte kılcıksız buyday yani rus bugdayına benziyo ekim kaç kılo yapilir ekerken gubre atiyolarmi ot ilaci yapşyolarmi merak ettigim konu bu bakım dane alacak gibimi yapiliyo yoksa hiçbirsey atilmiyomu formlarda bazilar 30 kilo ekimle günre atmazken bazilari 23 kilo tohum 15 kg dapla ekmişler

Tşkr ederim ama onu izledim saten görünüşte kılcıksız buyday yani rus bugdayına benziyo ekim kaç kılo yapilir ekerken gubre atiyolarmi ot ilaci yapşyolarmi merak ettigim konu bu bakım dane alacak gibimi yapiliyo yoksa hiçbirsey atilmiyomu formlarda bazilar 30 kilo ekimle günre atmazken bazilari 23 kilo tohum 15 kg dapla ekmişler
Sevgili ustam,

https://www.facebook.com/sencer.solakoglu.5

Bu Facebook hesabından irtibata geçebilirsiniz, er geç cevap verir sanırım.

Bugday harici seçeneklerde var yulaf arpa reygras gibi
Iyi bakim iyi verim demek
Paketli seçenek Öbek li seceneklerde var
Ben eski ot silaj ile obek yaptım yillarca birkac yıldır yapmıyorum
Zor iş ekip işi
Kuru ot olarak balya yapiyorum yem karma var zaten

Reyglas ekiyoruz saten slaj kuru balya ya bakarak daha verimli oyuzden sılaj soruyorum
Derdimiz kendimize bölgemize en uygun en ucuz en iyi yemi bulabilmek
Ot silajlari içinde buğday güzel ama verim yönünden en verimli olmayabilir
Buğdayda tohum seçimde onemli boylu olmali slajlik yada ota bicilecek buğday
Reygrasdan yilda 2 veya 3 defa silaj yapilabilir bizim bölgede
Dengeli bir rasyon için sağlıklı besleme icin ihtiyaca göre secenekler degerlendirilmeli

Ankara bölgesi icin kırac arazide bence bugday silajı daha mantıklı geliyo mosır sılajı yerine kullanilabilir bence su yoksa kıracta bugday sılajı mantıklı ama dedigin gibi boylu ve geniş yaprakli cesit secmek gerekiyomus