bugday yapraklarindaki alttan uste kurumalar, sararmalar.

kumsal tarladaki bugday.
sadece 1 ay once tek sefer 15 kg üre atildi.
yagmur bol yagdi, kuraklik söz konusu degil.
yapraklardaki kurumalar üre eksikligi mi sizce?
analizde soylenen kirec atildi.
kokbogaz, ot ilaci ve yaprak gubreside atildi.

Resimler ve ekler

• IMG-20210327-WA0013.jpeg
    IMG-20210327-WA0013.jpeg
    174.8 KB · Görüntüleme: 160
  • Screenshot_2021-03-27-22-13-20.png
    Screenshot_2021-03-27-22-13-20.png
    271.3 KB · Görüntüleme: 158
Son düzenleme:
Üreyi atali kaç gün oldu.Havalar hep soğuk donlu geçti .Kökler temiz gibi.
Tarla kepsut tami? Çay kenarimi .
Potasyum noksanligi ve azot alimi gecikmesi.Taban gubresinde potasyum varmiydi?Artik yaprak gübresi ile idame edersin.
Yagmurdan önce ;Granul Potasyum nitrat at.Ayrica (Magsul gubretas) Magnezyum sulfat ,yada magnezyum at.
En noksan olanlar ;
-potasyum,
-magnezyum
-Azot.
Toprak çok asitli. Tercihin %26 lik olmaliydi.

Son düzenleme:
Potasyum noksanligi ve azot alimi gecikmesi.Taban gubresinde potasyum varmiydi?Artik yaprak gübresi ile idame edersin.
Yagmurdan önce ;Granul Potasyum nitrat at.Ayrica (Magsul gubretas) Magnezyum sulfat ,yada magnezyum at.
En noksan olanlar ;
-potasyum,
-magnezyum
-Azot.
1 ay oldu ure atilali. ekimden sonra cikista sivi potasyum attik. koyde potasyum eksikligi herkeste var ve daha ilk çıkışta potasyumdan dolayi yapraklarda sararma vardi. sivi potasyum atildiginda yapraklar kisa surede duzelti ama tekrar eksiklik mi gosteriyor acaba. %26 can atayim dimi calsiyum nitrat iyi gelecektir. toprak resmen gazoz gibi asit. 300 kusur kg dekara kirec atip yeri hazirladim ama yagmurlar kireci yine yıkıyor. yer edirne, kepsutta bir koye gitmistim yillar oncesi sirf taştı yol kmlerce...

1 ay oldu ure atilali. ekimden sonra cikista sivi potasyum attik. koyde potasyum eksikligi herkeste var ve daha ilk çıkışta potasyumdan dolayi yapraklarda sararma vardi. sivi potasyum atildiginda yapraklar kisa surede duzelti ama tekrar eksiklik mi gosteriyor acaba. %26 can atayim dimi calsiyum nitrat iyi gelecektir. toprak resmen gazoz gibi asit. 300 kusur kg dekara kirec atip yeri hazirladim ama yagmurlar kireci yine yıkıyor. yer edirne, kepsutta bir koye gitmistim yillar oncesi sirf taştı yol kmlerce...
Potasyumlu gübreleri kullan.potasyum nitrat kullan.Hümik asitli ürünlerini zamaninda topraktan kullan

En noksan olanlar ;
-potasyum,
-magnezyum
-Azot.
Hocam baklagiller de mantari yaprak ve kök hastalıkları görüldüğünde vede havanın kapalı gittiği dönemlerde azot hastalığı ilerletiyor vede teşvik ediyor acaba bugdayda böyle bir durum olabilirmi çünkü burada görüyorum cok fazla azotlu gubre kullanılıyor vede kök ve pas hastalıkları görülüyor bunun cok miktarda ve kapalı havalarda azot kullanımıyla ilgisi olabilir mi.
Biz sulu bugdaylarda bile bukadar cok azotlu gubreleme yapmiyoruz kök ve yaprak hastalıkları yok denecek kadar az iklimle de alakalı olabilir ama azotlu ilgisi varmi ki

Hocam baklagiller de mantari yaprak ve kök hastalıkları görüldüğünde vede havanın kapalı gittiği dönemlerde azot hastalığı ilerletiyor vede teşvik ediyor acaba bugdayda böyle bir durum olabilirmi çünkü burada görüyorum cok fazla azotlu gubre kullanılıyor vede kök ve pas hastalıkları görülüyor bunun cok miktarda ve kapalı havalarda azot kullanımıyla ilgisi olabilir mi.
Biz sulu bugdaylarda bile bukadar cok azotlu gubreleme yapmiyoruz kök ve yaprak hastalıkları yok denecek kadar az iklimle de alakalı olabilir ama azotlu ilgisi varmi ki
evet azot cok atiyor cevremdekiler. ondan dolayi benim 15 kg attigim azot az mi geldi ondan mi sari bugday diye dusundum

Doğrudur.
Ama burada yapilan tahlilde hic bir yerde kolay gorulecek bir toprak gibi degil.
Toprak asitli,bunun ilaci kalsiyumlu,kirecli ürünler.
Yine tahlilde potasyum,calsiyum noksan gösteriyor.
Bunu destekleyen üst yapraklardaki kurumalar;potasyum noksanligindan.
Alt yaşlı yapraklarda ki de azot noksanligi ,bitki alt yapraktan alip yukaridami yapraga veriyor Azotu ısı arttıkça alir .Potasyumu taban gübresi ne atti bilmiyorum.Zaten sıvı potasyum atinca iyi olur gibi oldu dedi.Ama esas tabandan verilmeliydi.

evet azot cok atiyor cevremdekiler. ondan dolayi benim 15 kg attigim azot az mi geldi ondan mi sari bugday diye dusundum
Hocam azotu az miktarda bölerek vermek daha iyi olabilir yağış çoksa yıkanma olup az gelebilir sizin ph cok düşük fazla gubre kullanildiginda toksit etki yapabilir.
Ben bu yıl sululara 15 kg üre kullandım sulamaya başladığımda da 10 kg AS kullanacam başka azotlu gübre kullanmam azot eksikliği görülmüyor tabi iklimle de alakalı bir durum olabilir bizim yağış miktarımiz düşük olduğu için yıkanma olmayabilir

bizim de arpalarda potasyum eskikligi gordum bugun. Daha bi karis bizimkiler. Potasyum cok fazla bizde. Soguklardan dolayi olmus olabilir mi? Daha once rastlamazdik potasyum eksikligine. Yerler camur ot ilaci vs atilmadi atarken potasyumlu bi seyler verelim mi?

bizim de arpalarda potasyum eskikligi gordum bugun. Daha bi karis bizimkiler. Potasyum cok fazla bizde. Soguklardan dolayi olmus olabilir mi? Daha once rastlamazdik potasyum eksikligine. Yerler camur ot ilaci vs atilmadi atarken potasyumlu bi seyler verelim mi?
resim varsa paylasabilir misiniz? potasyum ve azot eksikligi cok benziyor birbirine