Ben de sitedeki rüzgara kapılıp diskaro falan edinip tohum yatağı hazırlama işine epey mazot yaktım, emek sarfettim.
3 yılda edindiğim tecrübe; ekim zamanına en yakın sürede toprağı kazayağı arkasına sürgü veya tırmık ile havanladırıp üzerine ekim yapmaken güzeli. Diskaro çok fazla kesek veya yabancı ot yok ise gereksiz bir uygulama, disk tillerde dahil buna.
Ne kadar sık aralıklarla toprak işlerseniz; o kadar çeşitli yabancı otun tarlanızda görünmesine neden olursunuz. Bunu Almanlar tecrübe etmiş, 1 m2 ve 20 cm kalınlıkta toprak numunesi alıp içinde ki yabancı ot tohumlarını laboratuvar ortamında ayrıştırmışlar, çıkan sayı ve çeşit ürkütücü.
Her toprak işlemesinde; çimlenmesi farklı sıcaklık,nem ve benzeri şartlarda olan ve toprak altında uyumakta olan yabancı ot tohumnlarını uyandırır ve tarlanızda görürsünüz,
Bütün bu toprak işleme ekipmanları; size çok çeşitli yabancı ot ilaçları ihtiyacını doğurur.
Hiç dikkat ettiniz mi? Yabancı videolarda kombine toprak işleme ve ekim makinaları ne maksatla kullanır.