Buğdayda GLUTEN değerlerini artırma

Hayırlı günleriniz olsun biz burda buğdayı satarken buğdayın gluten değerlerini göz önüne alıp ona gör fiyat veriyolar benim ürünlerin değerleride hep 26-28 arası değerlerde ve pazarda ortalama bir fiyattan satılıyor hep.Aynı cins buğdayı başka kişilerde ekiyor 33-34 de kadar gluten değerleri çıkıyor.Şimdi sorum şu şekilde buğdayda gluten değerini artırmak için bitkiye hangi zamanda ne gibi işlemler yapmalıyız??yardımlarınızı ve görüşlerinizi merak ediyorum.

—Ekdiğim buğdayın cinsi Flamura-85

Hayırlı günleriniz olsun biz burda buğdayı satarken buğdayın gluten değerlerini göz önüne alıp ona gör fiyat veriyolar benim ürünlerin değerleride hep 26-28 arası değerlerde ve pazarda ortalama bir fiyattan satılıyor hep.Aynı cins buğdayı başka kişilerde ekiyor 33-34 de kadar gluten değerleri çıkıyor.Şimdi sorum şu şekilde buğdayda gluten değerini artırmak için bitkiye hangi zamanda ne gibi işlemler yapmalıyız??yardımlarınızı ve görüşlerinizi merak ediyorum.

Diğer satıcılar, alçının arkadaşı, dostu, akrabaları olmasın??. forumda geçenlerde böyle konu vardı.ayni üründen farklı değerler

Diğer satıcılar, alçının arkadaşı, dostu, akrabaları olmasın??. forumda geçenlerde böyle konu vardı.ayni üründen farklı değerler

Hocam ticaret borsasında satıyorum;kendi değerlerim düşük nasıl arttırırım diye merak ediyorum,aynı üründen farklı değerler değil aynı cins tohumdan farklı değerler çıkıyo ondaki işcilikle kendi işciliğimizde ne gibi fark varda oluyor ?

Merhaba,
Gluten bir protein türü olup , bugdayda protein artırımı için Azot beslemesi en önemli faktörlerdendir. Ekim döneminde banda ihtiyacın yüzde 5-20 kadarı kadar azot verilerek başlanmalıdır. Ancak Azotun protein oranına en fazla etki eden dönem kaedeşlenme ve başaklanma dönemidir. Bu dönemde yapılacak azot gübrelemesi sizin protein oranınıza olumlu etki edecektir.
yapılması gerekenler
1. Toprak analizi- toprak yapısı , pH , azot miktarı tayini vs ile miktar belirlenmeli
2. Toprağa analize göre hayvan gübresi veya Leonardit menşeli sıvı humik asit veya leonardit uygulanmalı ( geç etki eder)
Yine analize göre çinko mangan ve molibden ilavesi yapılabilir. Mangan ve molibden de aşırıya kacılmamalıdır. Molibden eksikliği pek görülmez ülkemizde o yüzden yüzdesi düşük ürünler yeterli olur. Mangan içinde fazlası toksik etki yapabilir. Gübrelerdeki kullanım dozlarına dikkat edilmelidir .yapraktanda çinko mangan molibden beslemesi yapılabilir ilave olarak. Bunlarla birlikte sülfat beslemesininde protein oranını artırdıgına dair çalışmalar mevcuttur.
3. Ekim sırasında tohum la birlikte tohumun yaklaşık 10 cm e kadar altına azot-fosfor içerikli ( dap olabilir ) uygulanmalı toplam azot ihtiyacın yüzde 5-20 arası gibi
4. Kardeşlenme döneminde azot uygulaması tek bir kerede veya 2 parca halinde uygulanmalı .en önemli dönem bu dönemdir bu dönemde azot beslemesi ihmal edilmemelidir
5. Başaklanma/Çiçeklenme döneminde de yapraktan uygulama yapılarak son azot uygulaması ile azot beslemesi bitirilmedir.

Arkadaşlar buğday piyasa da şu anda 601.8800'lerde. Abi niye fazla yükselmiyor beklentilerimizi hep altında kalıyor. Buradan buğday emtiasını takip ediyorum. Zarar etmekten artık bıktım.