Buğdayda sebebi bilinmeyen hastalık

İyi gunler arkadaşlar ben çiftçi ayni zamanda da zirai ilaç bayisiyim.Bu fotografta gorunen yapraktaki buzuşmelerin sebebini bir çok firmacıya mühendise sordum herkesin farkli fikirleri var. Pas başlangıcı , gal nemetodu , soguk vurgunu , virus bunlardan bazıları.İnternette araştırdıgımda buna benzer hic bir fotoğraf bulamadım bir de siz dostlarıma danışayım dedim bölgesinde buna benzer bir yaprakta kıvrılma dikiş dikiş etki gören varmi ? Herkese hayırlı günler.

Resimler ve ekler

• IMG_6037.JPG
    IMG_6037.JPG
    153.6 KB · Görüntüleme: 227
  • IMG_6066.JPG
    IMG_6066.JPG
    2.1 MB · Görüntüleme: 210
  • IMG_6076.JPG
    IMG_6076.JPG
    2.1 MB · Görüntüleme: 256
Aynı durum bizdede var. Sebebi hava şartlarından gelişim stresiymiş ilerleyen zamanda düzelecekmiş. Kalsiyum eksikliği böyle olmuyormuş. Ziraat mühendisleri böyle diyorlar.

Gece gündüz arasındaki sıcaklık farkı çoğaldıkça bitki strese giriyor diye biliyorum ısı stresi yaşayan bitkinin de yapraklarında kıvrımlar ve dalgalanmalar oluyo. Bu ona benzer bi dalgalanma değil sanki.

Gece gündüz arasındaki yüksek sıcaklık farkından kaynaklı bitki strese girince böyle oluyor.Zamanla üzerinden atar.

İyi gunler arkadaşlar ben çiftçi ayni zamanda da zirai ilaç bayisiyim.Bu fotografta gorunen yapraktaki buzuşmelerin sebebini bir çok firmacıya mühendise sordum herkesin farkli fikirleri var. Pas başlangıcı , gal nemetodu , soguk vurgunu , virus bunlardan bazıları.İnternette araştırdıgımda buna benzer hic bir fotoğraf bulamadım bir de siz dostlarıma danışayım dedim bölgesinde buna benzer bir yaprakta kıvrılma dikiş dikiş etki gören varmi ? Herkese hayırlı günler.

Buradaki semptomlar çizgili pas (sarı pas) başlangıcı gibi gözüküyor.Pas ilacı uygulaması yapmanızı tavsiye ederim.