bugdayda verim

Ynt: bugdayda verim

768 link=topic=44300.msg413417#msg413417 date=1307449186' Alıntı:
Bereketli olsun arkadaşlar, vaziyete bakılırsa bu yıl Allah, buğday üreticisinden yana , buğday alan tüccarlar ne alemde? tabiki buğdayın kalitesine göredir ama geçtiğmiz yıla bakarak, ortalama olarak fiyatlar nasıl?
sigorta 550 den hesaplıyor

arkadaşlar ülke çapında iyiymiş buğdaylar...beni korkutan şu;şu an piyasaya buğday yeni yeni girdiği için fiyatlar yüksek ancak ileri ki zamanlarda buğday arzı yükseldiği zaman fiyatlar dibe çakılır mı?ben tayyipin çiftçiye para kazandıracağını sanmıyorum;baksanıza daha taban fiyatları açıklamadı...gerçi hoş açıkladığı taban fiyattan da ekin satamadık ama....

gezegen link=topic=44300.msg413053#msg413053 date=1307383750' Alıntı:
bu yılki bugday veriminde muhteşem bir artış var kıraçlardan 30 dönüm yer biçtim ve 23500 kg bugday aldım şapkayı havaya attırdı güçç*-* ortalama 780 kg verdi MAŞŞALLAH ok-*-s
İbrahimi everirsin artık....

bende bu sene 80-90 dönüm kadar SÖNMEZ 2001 Ektim buğdayın su anda dıştan görünüşü dönümde 500-600 kg mı gösteriyor boyu 1metre 20 cm felan bu sene traktörü değiştirecem ALLAH yardımcım olsun hayırlısı bakalım inşallah ALLAH yüzümüze bakar ...

inşallah ALLAH izin verirse bu hafta köye giddiğim zaman çekecem fotoğraf ama gerçekten herkese tavsiye ederim SÖNMEZ 2001 bugdayını bende PRODEM SÜPER 5 li kullandım buğdayda. hümik asit, deniz yosunu, demir ,çinko ,azot ,magnezyum, ve bil hassa toprağın mineral isteğini giderdiğiniz zaman ekilen üründe verim daha artıslı oluyo ve ayrıca toprak tahlilide yaptırmak şart tabi :)

allah herkese bol bereketlı ve hayırlı hasatlar nasıp etsın ..

burda benım patronun anızına ekılmıs arpa (aydanhanım ) tarlasını goruyorsunuz .. 1.5 metre boyu var arpanın .. sulama yok .. ust gubresı olarak da bahar basında ure ve ot ılacıyla sıvı gubre atıldı ..

Uploaded with ImageShack.us
bunlarda aynı tarlanın rastgele secılmıs basakları ( zaten basaklar standart ) ... benım elım 25 cm oldugu dusunulurse daha net bır rakam cıkar ortaya ;)

Uploaded with ImageShack.us

aydan hanım çeşidi arpada verim diğer çeşitlere oranla daha iyi olduğunu söyleyebilirmiyiz.

benda aydan hanım ve efes var.ama aydan hanım en verimsiz tarlamda çok güzel.hasat olmadı daha.nasip olursa tohumluga satacagım.aydan hanım çok güzel.