Buğdayda yavşan otu


Merhabalar herkese hayırlı bereketli ramazanlar .
Buğdaya 1 hafta önce ramto ile lancelot diye gramlık ve yabani yulaf ilaci attım fakat 1 hafta sonra baktığım da tek etki etmediği ot yavşan otu tarlalar da bazı yerlerde çok bazı yerlerde az var mühendise gittiğim de buna farklı ilaç veririm ama bu hafta atman lazım yoksa buğdaya ciddi anlamda zarar verir dedi tane olusmayan buğday bile gördük dedi geç kalındığı zaman sıkıntı oluyor buğdaylar da dedi bu haftada burası full yağmurlu atmam daha mantıklı gibi geliyor ama bu ot çok büyür mü buğday boyuna ulaşır da verime çok etkisi olur mu ne yapmamı önerirsiniz değerli abilerim sizden bilgi almak istedim.
Yerlerin de kara çimde var onun için ayriyetten axial atacağım onun zararının olmayacağını söylediler hayırlı akşamlar 🙏
 

Resimler ve ekler

  • IMG_20230331_173535.jpg
    IMG_20230331_173535.jpg
    69.9 KB · Görüntüleme: 17
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
Adi yavşan yerde takılmayı sever tarlayı iyi gubrelediyseniz max 15 cm boy yapar. Genelde o kadar boylanmaz buğday boğar çünkü en azından benim tarlada öyle oluyor. Ben yavşan kontrolü için ester içerikli ot ilaçlarından kullanıyorum, işimi görüyor.
Peki bu dönemde yavşan otu ilacı atılabilir mi mühendis geçe kalındığında buğdayda sıkıntı yaratabilir dedi
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
Aynı problemi ben de yaşıyorum. Geçen yıl Lancelot bu yıl Corvette (70mg / 20 litre su) kullandım. Bir miktar da ester karıştırdım ama isteğim gibi ölmüyor. Gelişmiş olanları biraz hırpalanmış halde kalıyor yeni çıkanları ölüyor. İlaçlamayı da geciktirmiyorum erken dönemde yapıyorum. 3 5 gün sonra gidip bakınca tam hayal kırıklığı oluyor. Ama yukarıda da söyledikleri gibi buğday bir süre sonra boğuyor fazla gelişemiyorlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin

Benzer Konular