Buğdayda (zabrus) ekin kambur böceği

Arkadaşlar köy muhtarı arazilerde zabrus ekin kambur böceği ve onun yavruları kurt olduğu söyledi 1 metrekarede ortalama 3 kurt olduğunu bazı yerlerde daha fazla olduğunu söylüyor ziraatçı ilaç yap demiş ne yapılabilir hangi ilaç daha önce yapan var mı

Bu tarlalarda buğday seyrek acaba bunun sebebi buğday kurdu olabilir mi

Resimler ve ekler

• IMG_20200304_150333.jpg
    IMG_20200304_150333.jpg
    4.1 MB · Görüntüleme: 247
  • IMG_20200304_153700.jpg
    IMG_20200304_153700.jpg
    2.9 MB · Görüntüleme: 172
Toprak altı kurt olabilir seyrek olan kısımlarda sıra üzeri toprağı açarsanız görebilirsiniz ancak sizinki sanki toprak kaba olduğundan dolayı soğuk zararı gibi

Muhtarın söylediği toprak altı kurt 15 cm derinde bulmuşlar kurtları bazı tarlalarda %50 zarar varmış ilaçlama makinesi ile yoğun sulu ilaç yapın demiş ziraatçı

Muhtarın söylediği toprak altı kurt 15 cm derinde bulmuşlar kurtları bazı tarlalarda %50 zarar varmış ilaçlama makinesi ile yoğun sulu ilaç yapın demiş ziraatçı
O zaman geç kalmadan ilaclamalisin akşam üzeri ilâçlarsan daha iyi çünkü en aktif oldukları saatler sabah erken ve akşam üzeri oluyor birde buğdayların biraz kuvvetlendikten sonra üzerine lastik yuvak çekersen kurdun hareketini kısıtlar

O zaman geç kalmadan ilaclamalisin akşam üzeri ilâçlarsan daha iyi çünkü en aktif oldukları saatler sabah erken ve akşam üzeri oluyor birde buğdayların biraz kuvvetlendikten sonra üzerine lastik yuvak çekersen kurdun hareketini kısıtlar
Ben geçenlerde lastik yuvak çekmiştim bayağı sıkıştırmıştı toprağı inşallah biraz faydası olmuştur

acil yuvak çekin ardından red sunny 50 ec 50ml + coupon 90 sp 5gr dekara en aşşağı 20 litre su gelecek şekilde uygulayın ilacı rüzgarsız havada ve yakından atmamaya bakın. Geç kalmışssınız sivrihisar taraflarında 1 ay önce zabrus çıktığı söylenmişti.

acil yuvak çekin ardından red sunny 50 ec 50ml + coupon 90 sp 5gr dekara en aşşağı 20 litre su gelecek şekilde uygulayın ilacı rüzgarsız havada ve yakından atmamaya bakın. Geç kalmışssınız sivrihisar taraflarında 1 ay önce zabrus çıktığı söylenmişti.
Ben 20 şubat ta üre gübre attıktan sonra kardeşlenme artsın diye 7 mart ta yuvak çekmiştim ama hayırlısı bakalım yarın tekrar gideceğim bakmaya

Kendin gidip gördünmü tarlada zabrusu.Akşam üstü çıkarlar toprak üstüne.Zarar yapan yerlere bir bak.Buğdayı tut asıl kuvvet vermeden kök üstünden kopup geliyorsa zabrustur.Bendede geçen sene oldu ama alan alan.Kurak sezonda artar bu canlının zararı.Eskisi kadar soğuk olmadığı için olan yerde çok zarar yapar.Sen git bi bak dedeğim gibi.Bir tarlada görünür hemen yanındaki tarlada olmaz onun için diyorum..

Şimdi yine senin buğday fotoğraflarına baktımda.Yanlız seninkisi kurt zararı değil gibi ya.Kurt zararı alan alan olur.Kocaman tarlada her yerinde olmaz.Senin buğdayların sanki derine ekilmişte birde üstüne kurak gitmiş gibi.Çıkışlar düzgün olmamış.Bitki çıkış yapamamış.Çkış yaparken derine giden yada az bir yağmurla çıkış yapıp sonra kurak gittiyse üstüne birde don filan gördüyse anca bu hale gelir.Yeni fotoğraflar varmı.Önceki yağmurlar sizin orayada tuttumu..

Şimdi yine senin buğday fotoğraflarına baktımda.Yanlız seninkisi kurt zararı değil gibi ya.Kurt zararı alan alan olur.Kocaman tarlada her yerinde olmaz.Senin buğdayların sanki derine ekilmişte birde üstüne kurak gitmiş gibi.Çıkışlar düzgün olmamış.Bitki çıkış yapamamış.Çkış yaparken derine giden yada az bir yağmurla çıkış yapıp sonra kurak gittiyse üstüne birde don filan gördüyse anca bu hale gelir.Yeni fotoğraflar varmı.Önceki yağmurlar sizin orayada tuttumu..
Bu tarla ilk ve son hali burada zabrus yok

Resimler ve ekler

• IMG_20200409_161855.jpg
    IMG_20200409_161855.jpg
    4 MB · Görüntüleme: 75
  • IMG_20200322_124339.jpg
    IMG_20200322_124339.jpg
    4.3 MB · Görüntüleme: 71
bugün gittim bu tarlada var yaprakları yemiş saç yumağı gibi birde kazdım kurdu buldum ama enteresan tarlanın her yerinde var gibi

Resimler ve ekler

• IMG_20200409_150940.jpg
    IMG_20200409_150940.jpg
    3.2 MB · Görüntüleme: 60
Aynen böyle çıkmayan yerler ve de çıkan yerlerde de var kurt ta resimdeki gibi

Resimler ve ekler

• IMG_20200409_222233.jpg
    IMG_20200409_222233.jpg
    269.6 KB · Görüntüleme: 86
Yarın hemen ilaç at bu yerlere.Bayerin decis adlı ürünü var onu kulaln.Bu resimdeki zabrus değil.Bozkurt.Mısırdada çok zarar yapar.Dediğim ürünü bulabilirsen al kullan.Akşam üstü ilaçla.Genelde gece çıkarlar piyasaya.Hava kararır kararmaz ilacı at..

Son düzenleme: