Arkadaşlar buğdaylara kar yağmazsa verimde çok büyük kayıplar olur mu?
Buğdaylar şu anda çok güzel, üreyi de attık. çeşit GLOSA
Diğer buğdaylara göre boyu kısa şimdilik
Hava durumunda da uzun vadede kar göstermiyor
Belki yeteri kadar yağmur yağarsa kurtarır tabii ki kara benzemez.
Glosa verimi nasil ilk defami ektiniz
Bu yil yeni ektim ortalama kac kilo susus yerlerde
Cok ovulen bi cesit diye ektim atrica tosun beyide ektim sari pasa cabuk yakalaniyo
Ben bu yıl şaşırttım iyice 400 dekar yere 7 çeşit buğday ektim bezostaja(tohum yetmedi bir tek bunu buldum) sönmez2001(25 dekar gelecek yıl bu çeşide dönücem duruma göre) odeska (taban ve güvendiğim yerlere) flamura85 (ilk kez geçen yıl ektim kalitesi mükemmel daha vazgeçmem killi yerlere ektim) tosunbey (babamın gönlü kalmasın diye 45 dönüm) zerun ve siyez ( icarcılara tarla kirası yerine dağıtmak üzere ektiğim buğday) gelecek yıl 750 dönüme çıkıyorum sönmez flamura odeska üçe inecem inşallah[emoji23][emoji23]
İcarcilara tarla kirası karşılığı siyez buğdayı ekmek.Onlarin sağlığını düşünen bir davranış tuttum bu öneriyi, teşekkür.Siyez tohum bana da gönder.![]()
60 yıl dır aynı tohum derkenYaza kısmet olursa gönderirim tabi ayrıcasivas yöresinin zerun buğdayı var uzun boylu yazlık ve kışlık ekilebilir benim tohumu ben 60 yıldır aynı tohumu ekrn bir amcadan aldım o çok güzel tek sorunu yatabilir onun için ya gübresiz ya da sadece tabana 10 kg yeterli oluyor icarcılara 1000 metrekare için 24 kg buğday ya da serbest piyasa üzerinden parası ödenir buğdayın
Yaza kısmet olursa gönderirim tabi ayrıcasivas yöresinin zerun buğdayı var uzun boylu yazlık ve kışlık ekilebilir benim tohumu ben 60 yıldır aynı tohumu ekrn bir amcadan aldım o çok güzel tek sorunu yatabilir onun için ya gübresiz ya da sadece tabana 10 kg yeterli oluyor icarcılara 1000 metrekare için 24 kg buğday ya da serbest piyasa üzerinden parası ödenir buğdayın