gübreden önce holder ile sıvı çinko mu..hangi marka önerirsin..Gayet güzel görünüyor daha toparlar kendini bence gübreden önce 200 mg çinko atarsanız çok daha iyi olur
Evet sıvı çinko atın hava sıcaklığı 8 derece üstünde olsun Türkiye de ki markaları pek bilmiyorum benimkide aynı biraz seyrek gibiydi Bulgaristan da ziraat mühendisi tavsiye ettigübreden önce holder ile sıvı çinko mu..hangi marka önerirsin..
Sapa kalkmadan seyrek olup olmadığı hakkında kesin birşey söylememek lazım.Sapa kalkma döneminde mt2 deki bitki sayısına bakarak durumun ne olduğunu görebilirisiniz.Hocam bence zayıf değil..Atacağın Çinko Sülfat v.s yaprak gübreleri ve Üre ile baya toparlanacaktır diye düşünüyorum.Üstelik daha kardeşlenme döneminde kardeşlenme yapacak.
TEŞEKKÜRLER.. 30 DÖNÜM YER VARDI..5 DÖNÜM GİBİ BIR KISMA TABAN GÜBRESİZ EKMEK ZORUNDA KALDIM.ORAYA EKSTRA NE TAVSİYE EDERSİNİZ....Hocam bence zayıf değil..Atacağın Çinko Sülfat v.s yaprak gübreleri ve Üre ile baya toparlanacaktır diye düşünüyorum.Üstelik daha kardeşlenme döneminde kardeşlenme yapacak.
SAPA KALKARKEN YANİ KARDEŞLEME BİTTİKTEN SONRA DEMEK İSTEDİNİZ HERHALDE..PEKİ O DÖNEM DE METRE KAREDE KAÇ BİTKİ OLURSA NORMALDIR..Sapa kalkmadan seyrek olup olmadığı hakkında kesin birşey söylememek lazım.Sapa kalkma döneminde mt2 deki bitki sayısına bakarak durumun ne olduğunu görebilirisiniz.
SAĞOLASIN MAHMUT KARDEŞİM..ÖNÜMÜZDEKİ BİR KAÇ GÜN HAVA SIFIRIN ALTINDA GÖSTERİYOR..GÜNEŞ OLSADA GECE AYAZDAN ETKİLENECEK..Maşallah maşallah abi güzel. Seninki torbalı olduğu için 25 kg yeterli gelir bizler gibi elenik şekilde alsan 30 kg atardın ama bu şekilde güzel görünüyor gerçekten..hava soğuk gidiyor senin buğday geç ekildi toparlayamadi daha tam, biraz güneşli gitse kapatır dahada sık görünür korkma abi
Evet kardeşlenmeden sonraki dönem sapa kalkma oluyor.Sulama yoksa 400 ün altına düşmezse iyiye işarettir.SAPA KALKARKEN YANİ KARDEŞLEME BİTTİKTEN SONRA DEMEK İSTEDİNİZ HERHALDE..PEKİ O DÖNEM DE METRE KAREDE KAÇ BİTKİ OLURSA NORMALDIR..
daha önce metrekareye 500 tohum normal diye forumda yazmışlardı..ben onu buğday ilk çıktığındaki bitki satısı olarak biliyorum..yoksa yanlış mı biliyorum .bu sayı en son başak sayısı mı...Evet kardeşlenmeden sonraki dönem sapa kalkma oluyor.Sulama yoksa 400 ün altına düşmezse iyiye işarettir.
Atılan her tohumda 1 ana bitki ve 1 başak oluşması istenir ama bu tamamen kontolde olan bir şey değildir yani kardeşlenme istenmez.Mt 2 500 adet tohum=500 adet bitki istenir yüksek verim için idealdir.Tohum % 100 safiyet ve canlılık oranına sahip olmadığı için 500 den fazla tohum atılması lazım.Tohumun derine düşmesi yeterli tavın olmaması rüzgar soğuk vs birçok etken tohum veya bitki kaybına neden olur.En son durumda 400 başağınız varsa durum iyiye işarettir diyebiliriz.Tabi 500 bitki daha yüksek verime sebeb olabilir ama su tüketimi fazla olacağı için kıraçta sıkıntı yaratabilir.daha önce metrekareye 500 tohum normal diye forumda yazmışlardı..ben onu buğday ilk çıktığındaki bitki satısı olarak biliyorum..yoksa yanlış mı biliyorum .bu sayı en son başak sayısı mı...
Ben su an cikan bitkiyi tarlanin farkli bölgelerinden 1 metrekare yer secerek saydim..ortalamasi 400 civari cikti.Bu durumda kardesleme ile birlikte 500 başak meydana gelebilir mi...Atılan her tohumda 1 ana bitki ve 1 başak oluşması istenir ama bu tamamen kontolde olan bir şey değildir yani kardeşlenme istenmez.Mt 2 500 adet tohum=500 adet bitki istenir yüksek verim için idealdir.Tohum % 100 safiyet ve canlılık oranına sahip olmadığı için 500 den fazla tohum atılması lazım.Tohumun derine düşmesi yeterli tavın olmaması rüzgar soğuk vs birçok etken tohum veya bitki kaybına neden olur.En son durumda 400 başağınız varsa durum iyiye işarettir diyebiliriz.Tabi 500 bitki daha yüksek verime sebeb olabilir ama su tüketimi fazla olacağı için kıraçta sıkıntı yaratabilir.
Gelir geçedebilir açık fabrika sonuçta belli olmuyor.Çeşit neydi?Ben su an cikan bitkiyi tarlanin farkli bölgelerinden 1 metrekare yer secerek saydim..ortalamasi 400 civari cikti.Bu durumda kardesleme ile birlikte 500 başak meydana gelebilir mi...
GÖKKAN ve KAYRA...Gelir geçedebilir açık fabrika sonuçta belli olmuyor.Çeşit neydi?
Kayradan ortlama 625 adet/mt2 tohum atmışsınız.Sayımı doğru yaptıysanız yağışta sıkıntı olmazsa uygun gübreleme ile tatminkar verim alırsınız inşallah.Bitki sıklığını yeterli olarak görüyorum.GÖKKAN ve KAYRA...