Buğdayların son durumu

IMG_2117.JPG
IMG_2115.JPG
IMG_2111.JPG

Buğdayın cinsi Flamura-85
yer MERKEZ/ÇORUM
Ot ilacını henüz yağışlardan dolayı atamamışdık,son zamanlardaki aşırı rüzgardan dolayıda yarına kaldı(göze batan geniş yapraklı olanlar yabani hardal)
Ot ilacıyla birlikde birde 21-21-21 NPK gübresi uygulması yapıcağız
Genel olarak gelişimi güzel duruyor birde sizden varsa öneriniz uygulamam gerekenleri öğrenmek isterim

Bizim burdaki zamanın buğdayı. Gelibolu cinsi ile karıştırıp ekilir borsada flamura85 deyip satılır. Kaliteli ve verimli çeşit soğuğa dayanıklı. Npk yaprak gübresini kök boğaz veya pasla verirsen daha iyi olur

Bizim burdaki zamanın buğdayı. Gelibolu cinsi ile karıştırıp ekilir borsada flamura85 deyip satılır. Kaliteli ve verimli çeşit soğuğa dayanıklı. Npk yaprak gübresini kök boğaz veya pasla verirsen daha iyi olur

gerçekden forumda hani bakıyorum konulara şu dönemde herkes dediğiniz gibi kök boğaz,pas ilacı yada yaprak lekesi için ilaç kullanıyor fakat bizim burda onları gerçekden bilen yok hiç uygulama yapanıda yok.Sanırım birazda iklim koşullarından dolayı bizim burda kök boğazı zararını çok fazla görmedim,yılı denk gelirse her zamanda olmuyo pas zararını arada görüyoruz

Ekli dosyayı görüntüle 47055Ekli dosyayı görüntüle 47056Ekli dosyayı görüntüle 47057
Buğdayın cinsi Flamura-85
yer MERKEZ/ÇORUM
Ot ilacını henüz yağışlardan dolayı atamamışdık,son zamanlardaki aşırı rüzgardan dolayıda yarına kaldı(göze batan geniş yapraklı olanlar yabani hardal)
Ot ilacıyla birlikde birde 21-21-21 NPK gübresi uygulması yapıcağız
Genel olarak gelişimi güzel duruyor birde sizden varsa öneriniz uygulamam gerekenleri öğrenmek isterim
Maşallah rabbim bereketiyle kaldırmayı nasip etsin gelişimi iç anadolu şartlarına göre çok iyi bizde yulaf ilacını yaptık ot ilacını henüz yapamadık yağışlardan dolayı

Maşallah rabbim bereketiyle kaldırmayı nasip etsin gelişimi iç anadolu şartlarına göre çok iyi bizde yulaf ilacını yaptık ot ilacını henüz yapamadık yağışlardan dolayı

Amin inşAllah,gerçekden bizim buralarda verimler çok alt düzeyde rabbim inşallah hepimizin yüzünü güldürür emeklerimizin karşılığını aldırır

IMG_2450.JPG
IMG_2453.JPG
IMG_2455.JPG

Bu tarlamızda gözle görülür şekilde gelişim geriliği gözüküyor bunu hangi uygulamalarla düzeltebiliriz buğday bembeyaz duruyo komşu tarlalara göre yardımcı olurmusunuz

Hocam 10kg üre
22kg nitrat attım
Yabancı ot ilacınıda geçen hafta perşembe attım şuan sararmalar başlamış ölüyorlar ayrıca yabancı ot ilacıyla birlikde 21-21-21NPK gübresi ,çinko sülfat attım
anladım. benim düşüncem 5 kg daha üre atarsan yağmur öncesi birde yaprak gübresi ile düzelir. aynı renk ve gelişim sorunu bende de oluyordu her yıl. üreyi kar yağarken attım 15 kg renk ve gelişimi güzel.

anladım. benim düşüncem 5 kg daha üre atarsan yağmur öncesi birde yaprak gübresi ile düzelir. aynı renk ve gelişim sorunu bende de oluyordu her yıl. üreyi kar yağarken attım 15 kg renk ve gelişimi güzel.

Önümüzdeki süreçde yağmur gözükmüyor o yüzden üre yi tercih edemicez,yaprak lekeleri gördüm hektaşın Altis ürününü kullancam septorya için onun yanınada sıvı içeriğinde mikro makro elementler olan bir ürün aldım onu atıcaz

bu tarlayı soğuk vurmuş don zararı var ilaçtan sonra don olduysa zarar daha çok oluyor güneşi görünce düzelir b, şey atma yeterince atmısın yakarsın tarlayı