Büyük ikramiye kazananlar bugün sefalet içinde

Ynt: Büyük ikramiye kazananlar bugün sefalet içinde

konuyu ben açtım ama bir bilet aldım.almazdım ama bu yıl aldım denize düşen yılana sarılır...ne yapayım

denizin üzerine bina kurulurmu ....dalga gelir yıkar gider noo*-*- noo*-*- noo*-*-

köylü link=topic=61168.msg676342#msg676342 date=1356978743' Alıntı:
bu tarım politisını yürütenler denizin üstüne gökdelende dikririr.

yusuf abi adamlar babalarını parasınımı dağıtıyor çuvllar ile para verip sana tarla koyun kuzu aldırıyor sonra bir buğday bir canlı hayvan getiriyor senin bitiriyor sonra hacizle tarlanı elinden çekip alıyor deniz bank bu şekilde çok arazi toparladı

zamanında babamda çekelim dedi ama ben müsade etmemdim biz çektik ama öyle çok az bir kredi onuda yılda 7 7 dört yılda ödeyeceğiz...
geçen aylarda senin tavsiyenle cumhurbaşkanlığına filan dilekce yazmıştım onada müfettişler gelmiş ama ben ödemiştim o yüzden 2012 de ödediğimiz için o hakkkımızı 2013 de kullanabilecekmişiz yani bu yıl ödemeyeceğiz

üniveristede bir hocamız anlatmıştı piyango olayını bende sizinle paylaşayım
bir köy düşünün köyde 100 ev var ama hiçbirinin ekonomik durumu iyi değil birtek köy muhtarının durumu iyi ve elinde satılık biri ineği var ineğin fiyatı 1000 lira muhtar bu inekle çok büyük para kazanmak istiyor ve bir kampanya başlatıyor; herkes bana 100 er tl versin hilesiz bir çekiliş yapalım ve kazanan ineği alsın diyor.. bu durum milletin akılına yatıyor çünkü 1000 tl lik ineği 100tl ye alma hayali insanları büyülüyor ve verdiği 100 tl gözüne gelmiyor.. herkes parayı veriyor toplamda 10 bin tl yapıyor inek şanslı birine çıkıyor ve bu durumda iki kişi kazanıyor 1000 tl lik ineği 100 tl ye alan köylü ve 1000 tl lik ineği 10 bin tlye satan muhtar geriye kalan vatandaş zararda.. devletimizde böyle bir kampanya yapıyor ve her yıl hazineye 100 milyon tl giriyor bütçe açığını kapatmak için kumar oynatıyor 45 milyon hayaliyle verilen 40 tl ler kimsenin umrunda değil ama çıkma ihtimali on milyonda bir :)

ahmetornek link=topic=61168.msg676366#msg676366 date=1356980922' Alıntı:
üniveristede bir hocamız anlatmıştı piyango olayını bende sizinle paylaşayım
bir köy düşünün köyde 100 ev var ama hiçbirinin ekonomik durumu iyi değil birtek köy muhtarının durumu iyi ve elinde satılık biri ineği var ineğin fiyatı 1000 lira muhtar bu inekle çok büyük para kazanmak istiyor ve bir kampanya başlatıyor; herkes bana 100 er tl versin hilesiz bir çekiliş yapalım ve kazanan ineği alsın diyor.. bu durum milletin akılına yatıyor çünkü 1000 tl lik ineği 100tl ye alma hayali insanları büyülüyor ve verdiği 100 tl gözüne gelmiyor.. herkes parayı veriyor toplamda 10 bin tl yapıyor inek şanslı birine çıkıyor ve bu durumda iki kişi kazanıyor 1000 tl lik ineği 100 tl ye alan köylü ve 1000 tl lik ineği 10 bin tlye satan muhtar geriye kalan vatandaş zararda.. devletimizde böyle bir kampanya yapıyor ve her yıl hazineye 100 milyon tl giriyor bütçe açığını kapatmak için kumar oynatıyor 45 milyon hayaliyle verilen 40 tl ler kimsenin umrunda değil ama çıkma ihtimali on milyonda bir :)

akıllı insan piyango oynamaz zaten gider çalışır hakkına ne düşmüşse o na razı olur

arkadaşlar bence o paranın hayırı olmaz...aman o para orda kalsın...hem de helal değil...

adana muğla izmir istanbul :) zaten biletim de yoktu ;D