Büyükbaş besicileri nasıl para kazanıyorlar

Merhaba arkadaşlar.Ben de besicilik yapayım diyorum Ama hesap yapıyorum bu işin içinden çıkamıyorum. Dün hayvan pazarını gezdim. 6-7 aylık simental danalara 5000 ile 5500 tl fiyat istiyorlar.Bunlara 1 yıl baksam en az 2500 Tl de yerler. Alsana bir dananın maliyeti 7750 Tl. 340 kg karkas alıp 25 tlden de satsam 8500 tl elime geçcek. İşcilik veteriner ölüm elektrik masraflarını hiç saymadım bile. Eee 1 dana için 750 Tl mi elimize geçecek.Besici arkadaşlar nasıl bu işi yapıyor merak ediyorum valla.

Merhaba arkadaşlar.Ben de besicilik yapayım diyorum Ama hesap yapıyorum bu işin içinden çıkamıyorum. Dün hayvan pazarını gezdim. 6-7 aylık simental danalara 5000 ile 5500 tl fiyat istiyorlar.Bunlara 1 yıl baksam en az 2500 Tl de yerler. Alsana bir dananın maliyeti 7750 Tl. 340 kg karkas alıp 25 tlden de satsam 8500 tl elime geçcek. İşcilik veteriner ölüm elektrik masraflarını hiç saymadım bile. Eee 1 dana için 750 Tl mi elimize geçecek.Besici arkadaşlar nasıl bu işi yapıyor merak ediyorum valla.

160-180 kg danaları en çok 3000-3500 TL den al. 2500 TL yem masrafı ile, 320-340 kg karkas ile 24-25 TL den sat. büyük hayvan, yüksek fiyattan alınırsa zarar.

200-300 dana ile sürüden (sürümden) kazanırlar.

Arkadaşlar evinizden mal töremiyorsa satınalma işi sakat iş 5000 liraya 1 yaşında erkek dana al en az 2000 yer mal başı ilacı iğnesi zaiyatı vs saymıyorum, emeğinizi hele bir tarafa koyun 1 yıl bebek gibi sabah akşam bakım isteyecek, kesime gidecek firesi, boyunu dipten kesecekler vs 20 kilo fazla et bırakacaksınız mal başı hadi 1500 lira kazanın 1 yıl boyunca kendini bağladığına değer mi?

arkadaşlar son birkac yıldır ithal danalardan para kazanıyor besici. yerli danalar zarar.
4,2 euro kg
bugün itibariyle
4,2x 3.88 = 16,296 tl / kg
16,296 x 250 (kg) = 4.074 tl
120 gün besi 1600-1800tl arası
5600-5800 tl gibi bir maliyet oluyor
kg maliyeti = 5800/25= 232 (kargas) kg.
üstü senindir

Besi suan girdi maliyeti ve dana fiyatları yüksek o yüzden beklemek en mantıklı seçim birde ne olursa olsun en az 65-70 baş yapım ki kazancınıza deysin

65-70 baş demek en düşük maliyetle 200 bin tl demek bunun yeri yemi malzemesi en az 100 bin de toplam 300 bin tl demek. Biraz mantıklı olalım normal bir vatandaş bunu yapamaz ne yani 10 tane sana ile ışe baslansa zarar mi edilir. Bu mantığı bırakın sistem senin dediğin gibi zengin kazansın fakirin canı çıksın herkesde ne bu kadar para var nede imkan şimdi bankalar 300 bin tl ye 4-5 bin faiz veriyi

evden danası yetişiyorsa o besici değil inekçilik yapıyor demektir
yemini kendin üretirsene katılmıyorum hayvancılık karlı değil tarım karlı ise tarımla uğraşalım
sonuçta kendinde üretsen satış rakamı belli zamanında tarladan peşin alabiliyorsan kafi
(yonca silaj arpanın büyük kısmı kendimden )
besici para kazanmaz
mal alırsın ne ırkı belli ne geçmişi 3-5 tane değilki eş dosttan alasın
annesi ne babası ne kimin umrunda rengi griden siyaha montofon , az biraz kırmızılık olsa simantal melez vs
bütün inekçiler danam para etsin misali simmental boğa kullanıyor onlara göre doğruda olsa bence yanlış
pazardan alınan mallar 18 ayar fiyatına 8 ayar bana göre anne baba kapasitesi ne ki danası ne olcak 140 cm lik inekde doğuruyor pazarda aynı fiyat ama sonuç kesime gidince 8 ayar oluyor sonuç besici para kazanmaz az biraz kalite olsa zaten kesim sonu fiyatına malı verirler adama ben besiciliği kumara benzetiyorum malı al dünyanın yemi iğnesi aşısı tartıda ne geleceği belli değil
besicinin para kazanması için 50 besi yerine 20 ineğe bakıp dört dörtlük bakmak adım gibi eminim daha çok para bırakır

trakkulup.net

Behçet bey acaba 160-180 kglik danalar 3000-3500 demissiniz bu hayvanları acaba nereden temin edebiliriz ve bu hayvanlar ırk olarak nedir?bu hayvanlar kac ayda kesime ulasırlar