büyükbaş hayvan piyasası

Ynt: büyükbaş hayvan piyasası

Su akar yolunu bulur. Dün kazandınız nasıl oldu peki ? İşte o sektöre yeni girenler fiyatları yükseltti de onun için kazandınız. O zaman satmamak için direnenler yüzünden fiyat yükseldi. Ama balondu tabi, talep kesilince fiyatlar düştü. Elinde hayvan olan piyasa şartlarına göre kazanacak. Önemli olan beside ve süt inekçiliğinde randıman sağlamak. Hayvancılığa yönelik ekip biçen maliyetlerini düşürdüğü için kazanacak. İsteyen herkes gerekli şartları taşırsa istediği işi yapabilir. Diploması varsa doktorluk yapabilir. Belgesi varsa ticari araç kullanabilir. Parası varsa serbest meslek yapabilir. Çiftçilik ve hayvancılık parası olanlara bu fiyat spekülasyonları nedeniyle cazip geliyor. Bazı kurban bayramlarında çangal inekleri bile sattılar iyi fiyat yaptığı için. Arz talep meselesi. Başarılı olurlar mı onu şimdiden söyleyeyim. Kesinlikle hayır. 1-2 tanesi dışında hepsi bu sektörden kaçacak. O zaman fiyatlar normale dönecek. Randımanı tutturan yine kazanacak. Ben 1991 yılından beri Malkara Ziraat Odasına kayıtlıyım. Mayam koyun sütüyle tutulmuş derler ya yine de hayvancılığı yapıp yapmamakta tereddütlüyüm. Nasıl yorucu bir işi olduğunu düşündükçe. Talataga arkadaşım. Malı satılık ettinmi o artık senden çıkmıştır. Ucuzdu eskiden fiyat şuydu, dinleme, piyasası ne ise anlaşıp sat. Yerin uygunsa bu fiyattan satın alırmıyım bu düveleri diye kendine sor, evet ise cevabın satma kendin bak. Hakkında hayırlısı olsun. Benim eleştirim sisteme yöneliktir. Burada yorum yazan arkadaşlarım sakın üzerlerine alınmasınlar.

S.a arkadaşlar şuan için bence kendi yeminin tamamını yada bir kısmını üreten çiftlikler ve hayvan sahipleri ayakta kalabilir yoksa bu günün piyasasıyla hayvancılıkta ayakta durmak çok zor mutlaka birçok üretici ve çiftlik bu yıl özellikle kaba yem ihtiyacını karşılamak için küçülmeye gidecek yada borçlanacak,genelde kesif yem süt çifliklerinde aylık alınır ama kaba yem sezonunda toplu alınır o yüzden ihtiyaca göre toplu maaliyet gerektirir çoğu hayvan sahibi şu anda elindeki malı ya satıyor yada kestiriyor çokta ucuz fiyatlara bu yıl 2008 yılının benzerini yaşıyoruz hemde daha çetin şekliyle dayana bilen bence ayakta kalmalı bu sürenin devamında hayvan fiyatları yine tavan yapabilir,bizde süt işletmesi sahipleri olarak süte bu günlerde zam bekliyoruz ben kaba yemimi kendim üretiyorum piyasa beni etkilemedi ama kesif yem her gün zamlanıyor sütede zam gelirse şayet alış verişimiz dengelenmiş olur.

hacimmet link=topic=57770.msg621389#msg621389 date=1344936682' Alıntı:
S.a arkadaşlar şuan için bence kendi yeminin tamamını yada bir kısmını üreten çiftlikler ve hayvan sahipleri ayakta kalabilir yoksa bu günün piyasasıyla hayvancılıkta ayakta durmak çok zor mutlaka birçok üretici ve çiftlik bu yıl özellikle kaba yem ihtiyacını karşılamak için küçülmeye gidecek yada borçlanacak,genelde kesif yem süt çifliklerinde aylık alınır ama kaba yem sezonunda toplu alınır o yüzden ihtiyaca göre toplu maaliyet gerektirir çoğu hayvan sahibi şu anda elindeki malı ya satıyor yada kestiriyor çokta ucuz fiyatlara bu yıl 2008 yılının benzerini yaşıyoruz hemde daha çetin şekliyle dayana bilen bence ayakta kalmalı bu sürenin devamında hayvan fiyatları yine tavan yapabilir,bizde süt işletmesi sahipleri olarak süte bu günlerde zam bekliyoruz ben kaba yemimi kendim üretiyorum piyasa beni etkilemedi ama kesif yem her gün zamlanıyor sütede zam gelirse şayet alış verişimiz dengelenmiş olur.
Çok güzel anlatmışsın abi.Bi işi yapıyosan dışarıya %100 olarak bağlı iş yapmıcan anladığım kadarıyla bi çok mülkiyet gerektiren ihtiyaçları kendin temin edebilmelisin.Dedemden örnek vereyim 25 tona yakın silaj yaptık geçen cuma günü.Kilo eve teslim sanırım 70-80 kr.Bunu kendimiz yapınca mayıs ayına kadar gerekli silajı kendimiz elde ettik.Çok şükür buğday ekmiştik samanımızda var bu yılı çıkartacak kadar,yulafda var,şu an köyde saman balyasına 14 tl fiyat çektiler millet düşünüyo kara kara.İnek düve alımları ise düveler el üstünde şu anda ineğe bakan yok.
Valla şu siteye üye olduğumdan beri öyle şeyler öğrendim ki anlatamam,birbirimizi tanımasakta hakkınız var bende.

bu piyasa devlet faizsiz kredi vermeye baslayinca canlandi kredilerin gunu yaklastigi icinde git gide kotulesiyo gundemde kredi odemelerinin 1sene %5 faizle ertelenmesi var eger ertelenmezse dahada cok dibe vuracak gibi gozukuyo allah yardimcimiz olsun

Tamamda kardesim, simdi o inegi 8500- 9000 sattiginda alan kisi yani tüketici alalmz durumu gelmisti. Simdi ise Besici zor durumda. Bu Hayvan Piyasasini Devlet naisl düzenlesin?. Tam analiz edersek hep aradaki uyuaniklar kazanmistir ne Tüketici nede besici. Türkiyede benim sahsen en sinir oldugum olay su: Besicilik yapiyorsun ve dana almak icin cikiyorsun pazara... Bakiyorsun Besili bir Boga 3000 diyelim adam istiyor danaya 2000-2500 lira, niye dediginde ise ' ee bunun gelecegi var daha büyüyecek' diye sacma sapan bi cevap aliyorsun. Be adam bunun gelecegi varda neyle var??? Simdi gelde sen besicilik yap? Bir seyin suyunu cikarmakda üsütmüze yok.. Avrupada adamlar rayina otturmus bu isi. 14 günlük buzaglari (Simmental, Holstein, Montofon) veriyorlar 150 Evro , daha büyük Buzaglari (90-100kg ) ise 550 Evro civari satiyorlar. Bir yasina kadar Tosunlari (genc Boga) (ortalama 400kg kemikli et) olanlari ortalama kilosu 3,90 Evro ve Inkeleri (ortalam 330kg kemikli et) olanlari kilosu 3,30 Evro dan kesime veriyorlar. Burda birde bir besici kesinlikle disaridan Yem temin etmiyor, Silaj kaba yem ve Dane yeminide kedni tarlasindan aliyor. Biz ne yapiyoruz??? Aman filan agagnin 30 Ton bugdayi cikmis kimin 50ton cikmis benim daha fazla ciksin haydi kerkes eksin budag arpa, tarladan mahsul satalim ve gidik pasa pasa bayii den yem alalim.... e bravo... alk-*s Önce Bir is yapacaksan bunun kursuna gideceksin egitim alacaksin arkadas. Bir tesvik alirken onlarin öngürdügü sartlar sirf ipe un sermek icin degil, elbet bir bildikleri var. Kaba düzen is yapiyoruz sonrada ince hesap... olur.
Size soruyorum arkadaslar, simdi bu senyi gecelim niye cünki bu sene bir afet oldu. Besi yapan arkadaslar kendi arazilerini sirf yapmis olduklari besi, yetistiricilk icin kullansalar, yani Kaba ve Kuvvet yemini kendi temin etse doylaysiyla disaridan yem almasa, para kazanirmi kazanmazmi???