Büyükbaş kayıt sorunu

Selamın aleyküm abiler arkadaşlar. Bikaç ay evvel angus tohumlayıp doğan buzağıları takip etme maksatlı ikisi yerli ırk biri akbaş okmak üzere üç tane düve aldım. Düvelerin pasaportlarınıda aldım. İlçe tarıma kayıt için gittiğimde sağlık raporu istediler böyle bişeyden haberim olmadığı için şaşırıp kaldım. Sonuç olarak ilçe tarıma kayıtlarını yaptıramadım. Birincisi bu hayvanları nasıl kaydettirebilirim bi yolu yokmudur? İkincisi kaydettirmesek herangi bi problem yaşarmıyım? Üçüncüsü kaydettiremezsek bu hayvanlardan doğan buzağiların akıbeti ne olur? Verecek olduğunuz bilgiler için şimdiden teşekkürler.

A.s. Pasaportta hayvanlar kimin üzerine kayıtlı
Senin değilse senin üzerine satış yapması gerekir pasaporttaki sahibin
Sağlik raporu bilmiyorum nedir ama onunda bir yolu vardir karantina falan yoksa
Uerine almazsan dogan buzagilari ispatlayamazsin çünkü anne numarasi yazman gerek kayit ettirirken buzağı yi
Anne senin olmayinca buzağı senin olmaz

A.s. Pasaportta hayvanlar kimin üzerine kayıtlı
Senin değilse senin üzerine satış yapması gerekir pasaporttaki sahibin
Sağlik raporu bilmiyorum nedir ama onunda bir yolu vardir karantina falan yoksa
Uerine almazsan dogan buzagilari ispatlayamazsin çünkü anne numarasi yazman gerek kayit ettirirken buzağı yi
Anne senin olmayinca buzağı senin olmaz
Hayvanlar benim tanımadığım farklı ilden birilerinin üzerine kayıtlı. Ben celepten aldım. İl değişimi olduğu için sağlık raporu istiyolar

Tarim bakanligi zaten masallah var en iyi yatan kurum
Ben hayatımda böyle saçmalık görmedim. Ben bursadayım hayvanlardan ikisi balıkesir biri sakarya kayıtlı. Bizim tarım ilçedeki memur hayvanların kayıtlı olduğu ilçe tarım veterinerinden sağlık raporu olucaktı ancak o verebilir oda hayvanları görmeden kontrol etmeden vermez dedi.