çam mantarı :))

Ynt: çam mantarı :))

Bizde melki derler. Sonbaharda ekim kasım aylarında çıkar. Etten bile lezzetli gerçekten. Et gibi zaten :) Yalnız yan etki yapabiliyor fazla kaçırınca. Ben 2 sene evele karnımı doyursamda gözümü doyuramadıydım Baya bi yediydim ertesi gün kastamonuya yolculuk etmiştim . Afedersiniz ama idrarı kıpkırmızı yapıyomuş korkmuştum noluyo diye :D

İlginç hiç duymadım böyle bi etkisi olduğunu.Bi mantar çeşidi daha var benekli falan bişey zehirli yenmiyo ama kilosu 500 lira imiş almanlar bu mantarı almak için Ankaradan Boluya geliyorlar bi kaç kişi var bunun yuvalarını biliyo adamlar o işle uğraşıyo mantarı topladımı bitelefon almanlar hemen geliyo ilaç yapımında kullanılıyormuş.

Her yerde farkli bi adi var ayrica o fazla kacirma isin hic duymadim bu yil yoktu ama gecenlillar yiyemeyesiye yerdim bisey olmazdi :)