Cevize yıldırım düşmesi


Arkadaşlar 3,4 yıl önce çok büyük ceviz agacımıza yıldırım düştü ve gövdede toprağa yakın bölgesini yaktı ve kabuğu ayrıldı.Verimi düştü .Hiç müdahale etmedik ama şimdi pişman oldum.Ne yapabilirdik kurtarmak için?
 

Resimler ve ekler

  • 017.JPG
    017.JPG
    1.4 MB · Görüntüleme: 305
  • 018.JPG
    018.JPG
    1.1 MB · Görüntüleme: 263
valla evvela o bölgenin ilaçla parazit böceklerden arındırılması lazım daha sonra ise dolgu malzemesi ile o delikleri kapatmakta yarar var
son olarak ise su tutmaz deniliyor burada yağlıboyaya benzer bir madde onunla da yalıtım yaparsanız ağacı kurtarabilirsiniz
bu tür şeyler zeytinde çok başımıza geliyor en güzel tedavisi hemen yapıldığında oluyor
misal kullandığımız ekipman yada tekerlek zeytin kökünün kabuğunu bu şekilde koparıyor bazen
kabuk bir bütün halinde kopmuşsa kabuğu geri koyup sıkıca bağlarsanız kaynıyor
bağlamada ya elastik kullanın yada belirli aralıklarla bağı gevşetin bir daha başınıza gelirse

edit: aşı macunu kullanabilirsiniz dolgu için seyreltirseniz daha rahat uygularsınız
 
Ağaç çok büyüktü bina kadar ve tek.60-70 metre aşağıda dere kenarında kavak ağaçları var çok sayı da.Ben yıldırımın kavaklara düşmüş olacağını düşündüm. Çok sonradan ceviz agacimiza düştüğünü fark ettik.
Ayrıca söylediğini yabana atmiyacagim...
 
Evimize yakın meşelik var tepede yol kenarındakine hiç yıldırım düşmedi ama dere boyuna her ağaçta neredeyse yıldırım izi var benimde aklıma ya altın var yada yer altında sarnıç yani su var.fikri var.
 
ismail geçmiş olsun ama o ağaç kurumuş gıbı duruyor belkıde umıt kesılmemiştır bakaım bır yol gosetren çıkar elbet

Su tut aldım yerler kuruyunca kar kalkinca ,ağacın gövdesini ilaclayip " su tut" ile yarayı açık yerleri kapatmak istiyorum.Önerilerinizi bekliyorum.Ağacın sağlıklı ve zarar goruntulerinin temin etmege çalışacağım.
Ağacin verimi etkilendi.Tamammı devam mi bilemiyoruz,her yıl ileri atıyoruz karar vermeyi.
 
Kemal Cüce Tarım Nakliye Gıda İnsaat Ticaret Sanayi Limited Şirketi

Son yıllarda tarıma ve toprağa verilen önem ile birlikte, tarım ve çiftçilikte gözle görülür şekilde ilerleyiş ve artış görülmektedir. Toprağın şekline ve iklim şartlarına göre meyve ve sebze üretimi yapmak isteyen yetiştiricilere tavsiyemiz olarak Mersin’in Mut ilçesinde 18 yıldır güvenilir hizmet sunan, ürünleri mavi sertifikalı, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı onaylı, her doğa şartına dayanıklı ceviz fidanlarını siz değerli yetiştiricilerin beğenisine sunuyoruz.

Sitemizde yer alan ceviz fidanı çeşitleri bölümünden de görebileceğiniz gibi Chandler, Bilecik, Fernette, Fernor, Franquetta, Howard, Kaman, Lara, Payne, Pedro, Ronde de Montagne, Şebin ve Tulare gibi birçok ceviz fidanı türünün üretim ve satışını yapmaktayız.
 
Nedir bu ceviz ağaçlarının başına gelen arkadaş bizde diktik 1000 tane kadar ne hastalığı bitiyor ne donu ne paraziti şimdi birde yıldırım çıktı :)
 

Benzer Konular


Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt