Arkadaşlar herkese iyi günler, uzun zamandır foruma bakamıyordum aktiflik adına biraz bu sezondan bahsetmek istedim.. fimaks çift sıralı mısır silaj makinesini bu yıl daha yeni almıştık makine hakkında konuşacak olursam gayet memnun kaldım 150-160 dönüme yakın yer biçtik kendi yerlerimiz ve piyasaya, maşallah sıfır sorunsuz kapattık makine konusunda sezonu.. tek sorun makine mısırdaki kuru yaprakları fazla kıymıyor nedense servis normaldir dedi, ilk olarak çift sıralı kullanan arkadaşlara ve tüm herkese danışmak istiyorum bu durum normal midir? traktör(TD100) dönüme 4-7lt arası bi mazot yakıyor mısırın durumuna göre bu yakıt değerleri nasıl sizce? 6-7 ton veren bi tarlada traktör de 6-7lt mazot yakıyor..
iki tane 5 tonluk römorkumuza tahtadan ilave yaptık ve arka kapaklara kendimiz evde bi sistem yaptık boşaltırken çok rahatlık oldu ilave söküp takma konusunda, römorklar yaklaşık 5400 ve 5300 kg mısır alıyor.. bu arada arkalı mısır silajı işine bu yıl pancarı bırakıp yeni başladık normalde kendi hayvanımıza kadar ekerdik. pancardan sonra bana çok çok iyi geldi, özellikle yetiştirme ve bakımı konusunda pancardan çok rahat. fakat biçmesine gelirsek tam bir ekip işi istiyor, günde 35 dönüm biçtiğimiz de oldu, 10 dönüm de.. fakat genel olarak mısırı sevdik seneye taneliği de deneyeceğiz allah nasip ederse.. ve sizi pek çok fotoğrafla başbaşa bırakıyorum