çiftçeker tekfrende dönermi dönmezmi bi açıklıga kavuştursak artık

Ynt: çiftçeker tekfrende dönermi dönmezmi bi açıklıga kavuştursak artık

ben 3105le hep dönüyorum :) dirift bile yaptım ;D

köylü link=topic=42373.msg388315#msg388315 date=1303665987' Alıntı:
servislere dün sordum iki servise sakın kullanma diyor.fabrika kullanım el klavuzunda bir açıklama yapmammış.zaten el kullanım kılavuzu yetersiz ve eksik bilgi dolu.sakıncalı ise belirtmeleri gerekiyor.sakıncası yoksa yine belirtmeliler.ayrca sakıncalı ise neden frenlere ayırma koyuyorlar.4x4 lere erkunt için yazıyorum.çok mantıksız işler var bu ülkede
[/quote
bende onu diyorum madem dönülmeyecek neden ayrı fren yapılmış zararlı ise neye zararlı bilen yok dönen var dönmeyen var neiş bu yaaa.. gerçegi fabrikaya soran bilen veya yetkili yokmu açıklasa da tam ögrensek

çiftçekerlerde de tek freni kullanmakta bit sakınca yok. normal frene basınca teker tutar önler bağlı olsun olmasın. ama tekfrene bastığınızda sadece arka tekerin teki tutar önler bağlı olsun olmasın ön teker fren yapmaz. sonuç olarak önler bağlı olsun olmasın tek fren kullanabilirsiniz.

bende kullanıyorum hiç sakıncası yok ama çift çekerde tek frende dönerken biraz daha zor dönüyor yani pek faydası olmuyor tek frene basmanın tek frende dönerken hiç bi motor önleri boşa almaz galiba
boşta tek frenle dönüş daha iyi

ceya023 link=topic=42373.msg386925#msg386925 date=1303502442' Alıntı:
Çifçeker traktörün fren tertibatına göre değişir.. mesela same ler in ön tekerlerde ayrı ayrı frenler oldugu için dönmesi bayagı zahmetli oluyor.. erkunt servet 80t de hiç bi sorun yaratmıyor rahatlıkla tek frenle dönebilirsiniz.. ben döndüm kaç defa bi sorun yaratmadı.. kubota m8540 tada dönülebiliyor 4tekerden birden frenleme yapıyor normalde ama egerki tek fren için aradaki mandalı acıp tek bi pedala basarsanız ön tekerlerdeki frenler devre dışı kalıyor tek arka teker tutuyor ve dönüşü rahatlıkla yapabilirsiniz.. iki pedala aynı anda basarsanız 4 teker frenleme yapıyor.. yani bu traktörlerin dizanynına göre değişir.. benim kullandıklarımda bi sorun olmadı kataloglarındada anlatılmıştı tekfren dönüşünün nasıl yapılacagı zaten..
4x4 te iken defalarca tarlada tek frenle döndüm erkuntla bi sorun oluşmadı..
kubota nında katalogunda okudum dönülebilir 4tekerden otomatik frenleme yapmasına ragmen pedalları ayırınca sadece arka teker fren tutuyor basacagınız pedala göre sag veya sol .. buda tekfren yapılmasını kolaylaştırıyor..

newholland ta bu sistem var mı bilmem frenlemeler onlardada artık 4 tekerden tek fren yapınca ön tekerlerdeki freni iptal edilyormu bilmiyorum kullanım klavuzlarına bi bakın
kardes sende bu kubatoyu ne ovdun be sameden bıle ustun yaptın.piyasada tek frenle en guzel donusu same ve deutz yapar.bendede same var super tek fren yapar.bunun ornegı same tıger 70 veya 60ın denemlerınde var.ayrıca fren komuta bulogunda samenınde acma kapama vanası var ve onu tek ceker veya cıft cekere gore ayarlıosun.yanı samenın donmesı hiçte zahmetlı olmuyor.kullanmasını bıleceksın

arkadaşlar erkunt fabrikasından sordum.erkuntda sorun yok.kullanmak serbest.servislre sordum 3 ayrı servise yorumsuz.sakıncalı yok birşey olmaz. cevablar.

Sorun olsa ayrı ayrı yapmazlardı heralde:). Kullanın abicim bişey olmaz:) yeterki fazla zorlatmayın

arapörenli link=topic=42373.msg388901#msg388901 date=1303753614' Alıntı:
kardes sende bu kubatoyu ne ovdun be sameden bıle ustun yaptın.piyasada tek frenle en guzel donusu same ve deutz yapar.bendede same var super tek fren yapar.bunun ornegı same tıger 70 veya 60ın denemlerınde var.ayrıca fren komuta bulogunda samenınde acma kapama vanası var ve onu tek ceker veya cıft cekere gore ayarlıosun.yanı samenın donmesı hiçte zahmetlı olmuyor.kullanmasını bıleceksın

sen yorumlarımdan ne anlıyorsun bilmiyorum benim kullandıgım sahibi oldugum çifçekerler hakkında bilgi verdim.. same tek çeker bizim ama çifçeker yakınımızında var.. same lerin tek fren dönüşlerinde ön tekerde fren tutuyor buda baya zahmetli yumuşak bi toprakta dönmeye çalışırsan bunu görebilirsin.. paletli iş makinaları gibi bi tarafı komple fren tutuyor tek teker tutmuyor benim anlatmak istedigim bu egerki böle dönüş daha kolay diyorsan o senin görüşün.. benim yorumumda övgü söz konusu degildir dikkatli okursan net olarak bilgi verdim.. Same ler kötü demedim tekfren dönüşlerini anlattım anlattıgımda bi hata veya yanlış bilgi varsa bunu söyle. Same de mükemmel degil bizde same explorer85t tekçekerde mevcut yeterince bilgi sahibiyim same hakkında.. Kubota nın sameden üstün oldugu çok nokta var samenin de kubotadan üstünlükleri var mutlaka aynı segmentte .. same kubota dan üstün demek te yanlış olur kubota same den üstün demekte... same ile tek fren yapmaya hangi same ci kıyar bilmiyorum traktörü sıkıştırıyor bayagı ve lastikleride aşındırıyor haliyle ben bunu gördüm..Fren sistemi güzel ama tek fren dönüş için uygun degil buda bi gerçek.

arapörenli link=topic=42373.msg388901#msg388901 date=1303753614' Alıntı:
biladerim same altın olsun kubota gümüş .......1 senedir hergün internetten ikinci el piyasasını takip ediyorum ikinci ele düşen çok az sayıdaki kubotada ay geçmeden üstünden satılıyor demekki var bunda birşey same ' ye gelince kusra bakmada ondan bu piyasada aynısından çok var rakibi çok kubota ise sadece fendt in rakibidir fendt te ondan üstündür .....

nh lerin ön fren sistemi diğer traktörlerden farklı diye biliyorum yanlış bilmiyosam önlerde disk fren yok ön difransiyele giden milde yağlı sistem fren var yani önlerde tek fren olayı yok.

Yavuz (ceya023) arkadaşım gayet güzel anlatmış aslında durumu, ben de hemen hemen aynı şeyleri yazacağım.

Önde ayrı bir fren sistemi olmayan 4çeker traktörlerde 4çeker konumunda tek frenle dönüş her hangi bir sıkıntı yaratmaz, hatta 4çeker konumunda, 2çeker konumuna göre çok daha küçük bir yarıçapta dönebilirsiniz, çünkü ön tekerler de traktörün burnunu dönmek istediğiniz yöne doğru sürüklerler.

Önde ayrı bir fren sistemin bulunan traktörlerde ise eğer otomatik veya manuel olarak ön freni iptal etme şansınız yoksa tek frende çok saçma bir durum ortaya çıkar. Sağ frene bastığınızda ön sağ teker de frenlenir ve diğer tekerlek bu tekeri sürüklemeye başlar, traktör hem zorlanır, hem de frenlenen ön tekerlek aşırı derecede aşınır. Ön fren sistemi iptal edebiliyorsa ilk anlattığım gibi sağlıklı bir dönüş elde edebilirsiniz. Yavuz arkadaşımın da dediği gibi önde fren sistemi bulunan traktörlerde en sağlıklısı tek frene bastığınızda önlerin frenlememesi, sadece çift frende önlerin frenlemesi olacaktır. Bu tamamen fren sisteminin tasarımı ile alakalı bir şey.

Eğer traktörünüzde frene bastığınızda otomatik olarak 4 çekere takılıyorsa bu da dönüşlerde bir sorun yaratmaz, ilk durumda anlattığım gibi bir dönüş sağlanır.

New hollandda tek fren ile dönebilmek için tek fren yaptığında bu ön fren sisteminin devreye girmemesi lazım (ki bence öyledir), yoksa önleri tamamen frenleyeceği için tek fren ile dönüşü imkansız kılar.

qarizmatiqa link=topic=42373.msg389620#msg389620 date=1303845549' Alıntı:
nh lerin ön fren sistemi diğer traktörlerden farklı diye biliyorum yanlış bilmiyosam önlerde disk fren yok ön difransiyele giden milde yağlı sistem fren var yani önlerde tek fren olayı yok.

ersanakyai link=topic=42373.msg389849#msg389849 date=1303885551' Alıntı:
New hollandda tek fren ile dönebilmek için tek fren yaptığında bu ön fren sisteminin devreye girmemesi lazım (ki bence öyledir), yoksa önleri tamamen frenleyeceği için tek fren ile dönüşü imkansız kılar.

benimkinde basınca frene önde devreye giriyor demekki frenle dönüş yapılabilir ama uygunmudur saglıklımıdır onu bilemiyorum ben

ersanakyai link=topic=42373.msg389845#msg389845 date=1303885455' Alıntı:
Yavuz (ceya023) arkadaşım gayet güzel anlatmış aslında durumu, ben de hemen hemen aynı şeyleri yazacağım.

Önde ayrı bir fren sistemi olmayan 4çeker traktörlerde 4çeker konumunda tek frenle dönüş her hangi bir sıkıntı yaratmaz, hatta 4çeker konumunda, 2çeker konumuna göre çok daha küçük bir yarıçapta dönebilirsiniz, çünkü ön tekerler de traktörün burnunu dönmek istediğiniz yöne doğru sürüklerler.

Önde ayrı bir fren sistemin bulunan traktörlerde ise eğer otomatik veya manuel olarak ön freni iptal etme şansınız yoksa tek frende çok saçma bir durum ortaya çıkar. Sağ frene bastığınızda ön sağ teker de frenlenir ve diğer tekerlek bu tekeri sürüklemeye başlar, traktör hem zorlanır, hem de frenlenen ön tekerlek aşırı derecede aşınır. Ön fren sistemi iptal edebiliyorsa ilk anlattığım gibi sağlıklı bir dönüş elde edebilirsiniz. Yavuz arkadaşımın da dediği gibi önde fren sistemi bulunan traktörlerde en sağlıklısı tek frene bastığınızda önlerin frenlememesi, sadece çift frende önlerin frenlemesi olacaktır. Bu tamamen fren sisteminin tasarımı ile alakalı bir şey.

Eğer traktörünüzde frene bastığınızda otomatik olarak 4 çekere takılıyorsa bu da dönüşlerde bir sorun yaratmaz, ilk durumda anlattığım gibi bir dönüş sağlanır.
bilgi için sagol ok-*-s

ford 7610un en hoşuma giden özelliklerinden biriside dönüşü tek frene bastığımda sadece arka frene bastığım teker çekerden çıkıyo önlerde en ufak bi kasıntı olmuyo nokta dönüşü yapıyo şeftali bahçelerinde dahi hiç ileri geri yapmadan sıralara giriyorum en yakın zamanda motoru çıkarınca videolarını çekip atarım..