Çiftçi ekipmanları haciz edilebilirmi???

Arkadaşlar s.a
Değerli forumdaşlarım bugün başımıza bir sıkıntı geldi .. bundan 4 yıl önce köylümün biri ricacı oldu yıllık 20 bin tl taksitle 5 yıllığına traktör kredisi çektim..
Adam 4 yıl sıkıntısız ödedi.. bu yıl mahsülü de olmadı başka ticari sıkıntılarından da dolayı iflas etti ödeyemedi.. krediye kendisi de kefildi bende onun başka kredilerine kefil olmuştum sonuçta hem bankalar hemde icra mahkemeleri nezdinde icralık olduk.. bugün kapımıza dayandılar traktör tamirde olduğu için bide traktörü aldığım kişi şimdilik vermiyelim halletmeye çalışacağım diye verdirmedi .. avukat ta hem benim hemde kefilin tarım ekipmanlarını haciz ettirmekle tehdit etti .. ama sonra traktörde piyasada olmayınca birkaç güne gelecem traktörü verin yoksa tüm ekipmanları satarım diye çekti gitti.. bunlar gidince bir iki avukata sordum ama onlarda net bisey söylemiyor adeta geveliyolar.. tanıdık avukatta yok ..
Böyle bir iş başına gelen ya da gören duyanınız vardir diye danışmak istedim.. gerçekten ekipmanların haczi yapılabiliyor mu??

Öncelikle çok geçmiş olsun. İçinde kaldığınız durumu Allah düşman başına vermesin.
Sistemi çok bilmiyorum ama haciz ile tüm ekipmanları alamazlar diye duymuştum. Hacizlik olan bir işçinin maaşının yüzde kırkından fazlasına el koyamıyor bankalar. Ama siz yinede iyi araştırıp bu işler ile uğraşan bir avukat bulun.

2016 da 142 bin tl ödeyerek kefili oldugum dosyayi kapatarak kurtuldum ödemekten başka çare yok bundan sonra iş yapcak olsan heryerde karşına çıkıcak
Sen yine bulup bulusturup ödemişsin, ödemeseydin bugün o borç 300 bini geçerdi, borcu odedin borcluyu mahkemeye verebilirsin parani ondan tahsil için oda surünsun ömür boyu.benimde alacak verecek var adamlar sıfıri tuketti alamıyorum, ama mahkemelik olduk 9 ay hapise tiktım mal arligı olamadigından alamiyorum 105 ton çeltik nerden baksan 400 bin, neyse borcumuz olmasinda alacagimız olsun Cemal.

Sen yine bulup bulusturup ödemişsin, ödemeseydin bugün o borç 300 bini geçerdi, borcu odedin borcluyu mahkemeye verebilirsin parani ondan tahsil için oda surünsun ömür boyu.benimde alacak verecek var adamlar sıfıri tuketti alamıyorum, ama mahkemelik olduk 9 ay hapise tiktım mal arligı olamadigından alamiyorum 105 ton çeltik nerden baksan 400 bin, neyse borcumuz olmasinda alacagimız olsun Cemal.
Abi dosya 600 bin tl di 37 bin 10 yılda okadar olmuş ama borc başkasının parayı yiyen başkası asıl borclu 0 ı tüketmiş bizde alamıyoz ben zaten öderken kurtulayımda para gelmezse gelmesin diye ödedim ben kurtulduma seviniyom

Reis benim traktörün biride başkasının adına foton 504 oda şahsın üstüne icralık ama motor benim çok değerli değil değil diye hiç birşey demedik üstüne bir sürü icra var öyle kullanıyoruz kapıya gelen hiç olmadı

Biraz uyanık ol senin dediğin gibi köyde 4 kişi bir birlerine kefil olarak sürekli kredili çalışıyordu battılar ödeyemediler traktör takım taklavat çifter çifter duruyor hiç gelen olmadı

En azından komşunun kapısına çıkar nasıl olsa ekipmanın ruhsatı tapusu yok gelirse ispatla benim olduğunu götür de

Sen o avukata neye bakma sakın korkma çöpünü alamaz lar çiftçiden. Buradakiler böyle 7 senedir hiç bir şey olmadı

Öncelikle geçmiş olsun avukat olan abimin söyledine göre 4x4 yeni bir traktörü haczetmişler adamda çiftçinin malı haczedilemez diye mahkemeye vermiş hakimde çiftçiye bu traktörü satıp daha ucuz işini görebilicek bir şey almasını söylemiş ve karar vermiş elkipmanların yedeği yoksa haczedilemez merak etmeyin

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim... içinde bulunduğum gerçekten zor bi durum Allah düşmanımın başına vermesin..bugün kafayı yedirdiler resmen .. iyilikle konuşuyoruz olmuyor ikna etmeye çalışıyorum yokk.. gerçek borçlu ben olmasamda resmi olarak benim.. diğer arkadaşın evini bile sormadılar.. adam benim asıl traktörüme de yakalama çıkaracakmış ekipmanları yediemine kaldırırım deyince iyice sinirlendik ..adam baktı olmuyor şimdilik çekti gitti ama ben kendi traktörümü sakladım ekipmanları götürecek yerim yok ondan dolayı kaygılandım.. üstüne üstlük köyden birini bulmuşlar o da herşeyimizi anlatıyormuş gambazcı

Geçmiş olsun üzücü bir durum . Anladığım kadarıyla siz kendi adınıza arkadaşınıza kredi çekip traktör almışınız vede son taksit ödenmeyince bu olay başınıza gelmiş .
Durum bu şekildeyse traktör vede borç sizin adınıza . Arkadaşınız sıfıra çıktıysa vede ödeme imkanı yoksa ben yerinizde olsam traktörü aldınız bayi ile konuşur şayet razı olursa kalan taksidi ona kapattırıp traktörü temize cıkartıp yine bayiye satıp bu işten kurtulurum .bu şekilde arkadaşınız kalan borçlarınıda ödeyebilir traktörü bayiye satınca .
Yoksa durdukça bi taksit yoluna elinizdeki traktör tümde gider rezilde olursunuz .

Abi avukatla anlaşmaya çalış ekipman kapında durursa senin sayar hacz eder yedi emin olarakda sana bırakır. Sen kullanmaya devam edersin ama satamazsın veya ortadan kaldıramazsın. Köyde varsa bi akraban ekipmanları götür ona bırak ıspat edemez seni olduğunu yasanın açık yolları var traktörü ekiomanları hacz eder içra yoklu ile satar. Edemez yapamaz diye birşey yok. Ama anlaşmaya bak yarın tarlana arsana hatta ne yazıkkı tarladaki mahsülüne kadar hacz edebilir... Avukat insan evladı değilse hepsini yapabilir yolları var. Kapınada içra memuru ile gelmezse kendi kafasına göre geliyosa jandarmayi ara tehdit ediyo beni diye kameraya çek fark ettirmeden delil olarak sun. Birazda avukat korksun... Geçmiş olsun...

Durumu iyi anlamissınız aynen öyle ama ..ben bu arkasın başka kredilerinde de kefil olduğum için.. onlardan kaynaklı dosya birleştirmesi var yoksa traktörü satılır yada son taksidini ödeyip temize çıkarırdık..işler o yüzden karışık.. SIZ SIZ OLUN KEFIL OLURKEN HELE HELE BANKADA HERSEYI IYI OKUYUN .. ben bu arkadaşa kefil olurken 25000 tl ye kefil oluyorum dedim yanlız banka da ilk kredi açılırken GKS yanı genel kredi sözleşmesi imzalatiliyor.. işte oradada 500.000 tl ye imza atılıyor.. bizimki ilk yıl gidiyor 25 alıyor ödüyor. Ama ikinci yıl onu yatırıp 100 çekiyor ve bu GKS ye ben kefilim en başından.. ikinciye banka bana sormuyor bile

Arkadaşım şimdi senin icralık işin sadece arkadaşına kredi çekip aldığın traktörün son taksidi içinmi yoksa arkadaşına başka borçları içindemi kefil olmuştun .
Toplam kaç haciz işi var sade traktör içinse benim dediğim şekilde en temizi olur .

Arkadaşlar s.a
Değerli forumdaşlarım bugün başımıza bir sıkıntı geldi .. bundan 4 yıl önce köylümün biri ricacı oldu yıllık 20 bin tl taksitle 5 yıllığına traktör kredisi çektim..
Adam 4 yıl sıkıntısız ödedi.. bu yıl mahsülü de olmadı başka ticari sıkıntılarından da dolayı iflas etti ödeyemedi.. krediye kendisi de kefildi bende onun başka kredilerine kefil olmuştum sonuçta hem bankalar hemde icra mahkemeleri nezdinde icralık olduk.. bugün kapımıza dayandılar traktör tamirde olduğu için bide traktörü aldığım kişi şimdilik vermiyelim halletmeye çalışacağım diye verdirmedi .. avukat ta hem benim hemde kefilin tarım ekipmanlarını haciz ettirmekle tehdit etti .. ama sonra traktörde piyasada olmayınca birkaç güne gelecem traktörü verin yoksa tüm ekipmanları satarım diye çekti gitti.. bunlar gidince bir iki avukata sordum ama onlarda net bisey söylemiyor adeta geveliyolar.. tanıdık avukatta yok ..
Böyle bir iş başına gelen ya da gören duyanınız vardir diye danışmak istedim.. gerçekten ekipmanların haczi yapılabiliyor mu??
Haciz edilemez diye biliyorum eger tek traktorse ama ekipman icin bisey diyemem amacları goz korkutup tahsilat yapmak benim fikrimce

Arkadaşım şimdi senin icralık işin sadece arkadaşına kredi çekip aldığın traktörün son taksidi içinmi yoksa arkadaşına başka borçları içindemi kefil olmuştun .
Toplam kaç haciz işi var sade traktör içinse benim dediğim şekilde en temizi olur .
Anladığım sadece traktör değil diğer taraf bitik durumda sanırım.

Durumu iyi anlamissınız aynen öyle ama ..ben bu arkasın başka kredilerinde de kefil olduğum için.. onlardan kaynaklı dosya birleştirmesi var yoksa traktörü satılır yada son taksidini ödeyip temize çıkarırdık..işler o yüzden karışık.. SIZ SIZ OLUN KEFIL OLURKEN HELE HELE BANKADA HERSEYI IYI OKUYUN .. ben bu arkadaşa kefil olurken 25000 tl ye kefil oluyorum dedim yanlız banka da ilk kredi açılırken GKS yanı genel kredi sözleşmesi imzalatiliyor.. işte oradada 500.000 tl ye imza atılıyor.. bizimki ilk yıl gidiyor 25 alıyor ödüyor. Ama ikinci yıl onu yatırıp 100 çekiyor ve bu GKS ye ben kefilim en başından.. ikinciye banka bana sormuyor bile
Banka her zaman çekilen ana paranın en az 2 katına imza attırır.... 50 çekti isen 100 e imza atarsin.

Arkadaşa aldığım traktörde var ve o traktörün kefili kendisi .. ben ise onun diğer kredilerinde kefilim ..traktör dosyasını icraya verince arkadaşta kefil olduğu için banka onun krediyi de icraya koydu yoksa bu kadar sıkışık duruma düşmemiş olurdum.. tamamen elimizi kolumuzu bağladılar

Arkadaşım senin bu iş çok karışık gibi olsada yapman gereken şu . Önce kapına gelen avukatla durumu oldu gibi konuş . İnsansa zaten senin halinden anlar uzlaşma yoluna git.
Toplam borcu elinizdeki traktörü satınca ödeye bilirseniz dediğim şekilde bayi ile birlikte hareket edip bayi ödesin traktörü geri ona sat kurtul .
Benim kafama takılan bankadan para çekme kredi işinde ilk çekilen kredi borçu bittimi senin kefillin düşmesi lazım ikinci kredi için her şey sil baştan olması lazım .