Çiftçi kredilerine geriye dönük faiz mi geldi?

bu konuda bilgim yok
fakat
sabit faizli veya değişken faizli farketmez, geriye dönük faiz işletemezler diye düşünüyorum.
değişken faiz zaten adı üstünde
faizler ne zaman değiştirildiyse o günden sonrası için geçerli olur.

ya da başka bir konuda düzenleme yapılmıştır,
ama yanlış anlaşılmıştır, yorumlanmıştır...
 
Enflasyon devalüasyon faiz, bunlar 3-4 yıl daha ülkede düşük olması imkansız diyor uzmanlar, görüntüde öyle zaten, bu durumda bankaların kredi bölümleri harıl harıl çalışır, alacak takibi, nereden daha fazla alırım vs. vs..

İki sandaliye bir masa masrafı ile bu kredi bölümleri gelene verir krediyi, ondan sonra yolmaya bakar, mümkünse bulaşmayın, hatta mümkün kılın bunlardan uzak durun, benim telefonumu ararlar açarım telefonu öyle açık bırakırım, konuşsun dursun, kredi varda işte şöyle avantajlıda vs. vs.. alınterinizi iki sandaliye bir masada oturduğu yerde iş yapan bankalara kaptırmayın, bunların çalışanlarıda uyanık olur, sanki çok büyük avantajmış gibi faizi size kilitlerler, uğraşır durursunuz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Alexander
O zaman ziraat bankası%9 sabit faizli tarımsal ekipman kredisi artacak mı?
Benim ekipman için çektiğim kredi faizi artmamış ama müşteri temsilcimin abi sabit faiz çiftçi ihtiyaç kredisi kullan demesiyle kullandığım yüzde 9 faiz yüzde 50 yi geçmiş.siz yinede İnternet bankacılığından kontrolünü yapın
 
  • Beğen
Tepkiler: FEBRUCCİNİ
Geçen sene 250 bin TL çekmiştik.bankacımız kesinlikle sabit faiz yüzde 9 uygulanacak dedi. Bu sene ödemeye gittiğimizde faizi yüzde 50 nin üzerine çıkarmışlar 70 bin lira ödeyecektik 170 bin TL ilk taksiti ödedik.
Hangi banka söyleyin de ona göre dikkat edelim. Sabit faizin oynaması asla kabul edilebilir bir şey değil. Ziraat ve DenizBank ile çalışıyoruz böyle bir şey yaşamadım.
 
Çiftçiye destek yerine köstek olan bu banka zamanı geldiğinde ne kadar yanlış bir politika izlediğinin farkına varacak ama bazı şeyler için çok geç olacak. DenizBank ile görüşün daha güzel koşulları var. Yavaş yavaş bende o tarafa kayıyorum ziraat eski ziraat değil maalesef.
 

Çiftçiye destek yerine köstek olan bu banka zamanı geldiğinde ne kadar yanlış bir politika izlediğinin farkına varacak ama bazı şeyler için çok geç olacak. DenizBank ile görüşün daha güzel koşulları var. Yavaş yavaş bende o tarafa kayıyorum ziraat eski ziraat değil maalesef.
Dün denizbank aradı 168bin tl ön onaylı kredin hazır hemen kullanabilirsin dedi. 3 yıl vadeli verecek. Peki dedim 3 yıla toplamda ne ödeyecem dedim " yılda 163 bin tl toplamda 490 bin tl ödeyeceksiniz dedi.
Diyeceğim al birini vur ötekine. Denize düştük yılana mecbur sarılacaz. Dbank olmasa Zbank. Allah düşürmesin onların eline ..
 
Yapmayın diyorlar işte, yada inatla yapanın sırtına faiz yükleyerek geçinip gidecekler, karar çiftçinin, ama haberlere bakılırsa memleket sahipsiz, nerden nerden tarım ürünü gelecek ülkemize, aç kalmıycak kimse, ama ne yediğinide bilmiyecek, olsun para kazananların ithalat ihracatçıların keyfi yerinde olacak herdaim, kazançları katlanacak, üretmek iş değil bu durumda.

 
  • Beğen
Tepkiler: Ferit7
Ziraat bankasında yem kredisi için 18 aylık vade ve %19.60 faiz oranı var. Bitkisel krediler için de aynı faiz oranları geçerli. Her iki kredi için de 100 bin liraya kadar faizsiz, bu limitin üstü de faizli olarak veriliyor. Tabi işletmenin büyüklüğüne ve tarımsal üretimin kapasitesine göre faizsiz kredi miktarı artabiliyor.

Yalnız şu var ki, paranın bu kadar değer kaybına ve üretim masraflarının bu denli artışına karşılık ziraatten verilen kredi limitleri çok ve çok düşük kalıyor. Bir de borcunu ödeyemeyip de mevcutta yüksek ipoteği olan çiftçilere hiç yardımcı olunmuyor. Örneğin erteleme ya da ek kredi verilmiyor.

Sonuç olarak kasıtlı bir şekilde hem ürün fiyatları üzerinden hem de ziraat bankası üzerinden çiftçi batırılıyor. Böyle devam ederse bir çok üretici batacak!
 
Bir sürü yazdım sildim.Yorumsuz diyeyim...
 

Resimler ve ekler

  • 1000010071.jpg
    1000010071.jpg
    99.5 KB · Görüntüleme: 41
Yahu faiz ödeyerek tarımsal faaliyetmi yapılır, devletin çiftliğinden maaşımı var üreticinin, geçinmek için üretim yapıyor, birde sırtında faizci kenemi beslesin, olacak iş değil, elalemde yüzde 3 veya 5 faizler var, o ülkelerde kredi kullanarak ürün yetiştirilebilir, o faiz oranları kazancını alıp götürmez üreticisine bişeyler kalır, iki haneli faiz ödemek üreticiyi batırır, dalgamı geçiyor bunlar, halkın sesi çıkmıyor diye galiba icraat yaptıklarını sanıyorlar, alacağı maaştan başka hesaba kafası basmayanları yönetici yaparsak bizim millet daha çok çile çeker.
 
Tarım bakanımız gubretas tan geldi buralara.
Gubretasin pandemide fahis fiyata gübre satmaktan(ta o zaman üre gübre 18 binden satıldı,Avrupa'daki 300-350 usd den ,Çin ve hindistanda 400 usd ye satılan üre bizde usd karşılığı 1100 dolardan satıldı.)soruşturması var diyorlar.
Gubretas bu güzelliklere rağmen yıl 2024 zarar açıklıyor.
İyi iş demi...
 
  • Beğen
Tepkiler: toztoprak
Rusya pandemide ve sonraki yıllarda gübre fiyatını sabitledi artırmadı, haliyle üretimden düşmedi, ürettiğinide bizim gibilere satıyor, zararmı etti gübre fiyatını sabitlemekle?, bizde ise fırsattan istifade 300 dolara 400 dolara alıp getirdiklerini 1000-1100 dolara sattılar, tabi saf ayağına yatıp koltuğunda oturan yetkilimiz görevlimiz çok olunca böyle oldu, mümkün değil geçmiş on yılları mumla aratıyor bu ne iş yaptığını bilmeyen tayfası, ne kadersiz milletmişiz, baltaya sap olmuş kendi dallarımız gövdemizi kesiyor resmen.
 

Mayıs bitti ve desteklemeler hesaplara yatmadı. Geçen yıl mayısın 5 inde yatmisti. Bakan Şimşek e takıldı herhalde.
Oğlum 7.sinif öğrencisi. Bu yil dersanesine 2 bin tl taksitle 18 bin TL ödedim.Gecen yıl bu rakam 6 bin,ondan önceki yıl 2 bin TL idi. Her yıl 3 kat artan dershane ücreti icin bu yil 4.5 kat ücret istiyorlar.Sonrada enflasyon yüzde 3,ne güzel hesap.Bu enflasyonist piyasada bizim için bir gün, bir günken alamadigimiz 2023 desteği her gün eriyor...
Bir ay once Bicip tüccara teslim ettiğimiz bugday içinse hala fiyat bekliyoruz...
 

Benzer Konular