ÇİFTÇİ SİGORTASI

Ynt: ÇİFTÇİ SİGORTASI

heray vize yaptırmaya gerek yok pirimin yattıgı ekranda görüldüğü anda vize otamatik olarak yapılmakta fakat garanti olmasını istersen kendin baktırabiliyorsun hersigortalı pirim gününe internetten bakarken tarım sigortalı neden bakamazki birde emekli olurken üzerinde hiç gayrımenkül olmayacakmış ne saçmalık bunu anlayabilmiş degilim adamın dedesinden babasından vs miras kalabilir yok ben bu tarlayı bahçeyi almammı demesi lazım zaten ziraat odasına gittinmi otamatikman tarım bagkurlu olmaktasın senin onca yıllık sigortanı döndürüyorlar bagkur birinci basamaktan başlatıyorlar

Ynt: ÇİFTÇİ SİGORTASI

eskiler 154 yeniler de 200 civarı ödüyor.eskiden kastım 2007 öncesi sanırım.yenilerde 2010 sonrası olanlar.
mstafa link=topic=60534.msg668478#msg668478 date=1355937519' Alıntı:
heray vize yaptırmaya gerek yok pirimin yattıgı ekranda görüldüğü anda vize otamatik olarak yapılmakta fakat garanti olmasını istersen kendin baktırabiliyorsun hersigortalı pirim gününe internetten bakarken tarım sigortalı neden bakamazki birde emekli olurken üzerinde hiç gayrımenkül olmayacakmış ne saçmalık bunu anlayabilmiş degilim adamın dedesinden babasından vs miras kalabilir yok ben bu tarlayı bahçeyi almammı demesi lazım zaten ziraat odasına gittinmi otamatikman tarım bagkurlu olmaktasın senin onca yıllık sigortanı döndürüyorlar bagkur birinci basamaktan başlatıyorlar

her ay vize yaptırmaya gerek olmayanlar yeni katılım yapanlar.eskiler, yani ben hala her ay gidip vize yaptırmak zorundayım.ama yeniler bankadan aylık ödemesini yaptığı an tamam.ayrı bir vizeye gerek yok.2007 de tarım ssk ya girdim.2008 de de bir tarla aldım.tabi ben tarla aldınmı tarım ssk iptal diye biliyorum.çünkü işci sınıfında oluyormuşuz.tarla aldığımız zaman tarım bağkuruna geçmem gerekmiş.neyse bende gittim direk bağkura kaydımı yaptırdım.tabi bağkur benden ssk çıktısı falanda istemedi ne işse.bir ay bağkura yatırdım baktım tarım ssk hala devam ediyor.gittim ssk ya.anlattım durumu.dedim ben tarla aldım artık bağkura geçmem gerek diye ama olmadı.ordaki şef artık yasanın deyiştiğini tarım ssklılarında tarla alabileceğini ve kesinlikle tarım ssk hakkım varken bağkura geçmemem gerektiğini söyledi ve kendi saolsun bağkurdan bir yetkiliyi arayarak bağkurumu hemen iptal ettirdi.bende aynı öyle biliyordum.herhangi gayri menkulu olanlar tarım ssk lı olamaz biliyordum ama sanırım onda da bir düzenleme olmuş.ama inanın emeklilik durumunu hiç araştırmadım.bakalım 65 e kim öle kim kala.