Çiftçilere gübre uyarısı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, hububat tarımında özellikle bu yıl gibi yağışın az olduğu dönemlerde fazla azotlu gübrelerin kullanımının, bitkinin su tüketimini artıracağından kuraklık riski gözüne alınarak kontrollü uygulanması gerektiğini söyledi.Yılmaz yaptığı açıklamada, Nevşehir’de hububat tarımında üst gübrelemenin kardeşlenme başlangıcından itibaren yapılması gerektiğini hatırlatarak yağışın yeterli olmadığı yıllarda üst gübreleme verilirken meteorolojik verilerin takip edilerek ve gübreleme yaptıktan sonra 1-2 gün içerisinde yağışın olacağı dönemde yapılmasına özen gösterilmesi gerektiğini ifade etti.Üst gübre olarak Nevşehir toprak yapısına uygun Amonyum Nitrat formundaki gübrelerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz: “Özellikle bu yıl gibi yağışın az olduğu dönemlerde fazla azotlu gübrelerin kullanımı, bitkinin su tüketimini artıracağından kuraklık riski gözüne alınarak kontrollü uygulanmalıdır” dedi.

Ynt: Çiftçilere gübre uyarısı!

Biz gübreyi bir hafta önce verdik.Topraklarımızda kireç oranı biraz yüksek olduğu için azotu amonyum sülfat formunda verdik.%21 azot %24 oranında kükürt var.Kükürt bitkinin faydalanacağı besin elementlerini tutan kireci çözerek bitkinin faydalanmasını sağlıyor.

Bizde Gübrelemeyi 2 Hafta Önce Irmak Kenarındaki Tarlalara 1 Hafta Öncede Diğer Tarlalara Yaptık. Dekara 15 Kg Üre Verdim.

ben bu sene gübre atmayı düşünmüyorum. geçen seneden yaprak gübresi var onunla idare edeceğiz

dün gübre işi bitti 400 önüm yeri dün atdık bitti allaha sükürler olsun 2 gün önce yağmur yağdı 4 parmak filen yağdı 33lük atdık hep 26 lık atıyorduk kepir tarlalar için bu sene 33lük atdık inş hayırlısı olur

Zaten atabildiğimiz 10 15 kilo gübre :) keşke yakacak kadar atabilsek de ikiye üçe böler atarız

bizde gübreyi alalı baya oldu ama kooperatiften çıkarmadık böyle kurak giderse çıkaramayızda zaten :)

volkanuzel link=topic=73572.msg860396#msg860396 date=1394223424' Alıntı:
bizde gübreyi alalı baya oldu ama kooperatiften çıkarmadık böyle kurak giderse çıkaramayızda zaten :)
bu ara güzel yağış oldu bizim tarafta bilader sizde hiç yok mu :(

ben şubatın 22. günü bir seferde attım 15 kg 33 amonyum nitrat ve 10 kg amonyum sülfatı karıştırarak attım bugünle birlikte ararlıklı da olsa hafif şidetli 5 kez yağmur yağdı çok şükür

Çağrı link=topic=73572.msg860405#msg860405 date=1394224200' Alıntı:
bu ara güzel yağış oldu bizim tarafta bilader sizde hiç yok mu :(
yok bilader evelkigün biraz tiselemiş işte baktık 1 parmak işlemiş toprağa..Onada şükür bu hafta yağmur duasına çıkacaktık komşu köy (tekke) çıkıyomuş bizde haftaya çıkacaz inşallh..

ben yağmur yağdıktan sonra 20 kg üre attım,üstüne 2kez de yağmur yağdı.hafta boyunca da yağıslı gösteriyor hava bültwni ama bakalım hayırlısı.