Çiftçi'lik Evlenmeye Engelmi

Ynt: Çiftçi'lik Evlenmeye Engelmi

Orn123 link=topic=87017.msg1045867#msg1045867 date=1450270853' Alıntı:
Birader öyle olmuyor o işte :D Öyle olsa ne ala :) Bir süre sonra canına tak eder tek başına uğraşmak. Örn. ben :) Eğer tarlada çalışıp eve geldiysem çamaşır bulaşık temizlik yemek bunlar o kadar zor geliyor ki. Eğer eşin olursa ev sıcak olur, yemeğin olur. vs vs.
yalnızlık zor abi bende ara sıra düşüyorum o duruma fakat mutsuz olacağıma bırakta bulaşığımı ben yıkıyım :) yemek işinde sıkıntı yok o konuda becerimiz var çok şükür aç kalmayız :)

Aygün ATALIK link=topic=87017.msg1045869#msg1045869 date=1450272223' Alıntı:
yalnızlık zor abi bende ara sıra düşüyorum o duruma fakat mutsuz olacağıma bırakta bulaşığımı ben yıkıyım :) yemek işinde sıkıntı yok o konuda becerimiz var çok şükür aç kalmayız :)

Kardeşim mesele yemek yapmak bulaşık yıkamak değil ki. Mesele hayatını paylaşacağın, birlikte sevinip birlikte üzüleceğin, zorlukları birlikte aşmaya çalışacağın ve en önemlisi çocuklarının anası olacak hayırlı bir eş bulmak.

Yoksa belli bir yaştan sonra, şu aralar benimde sık sık kendime sorduğum gibi sorarsın :

' Ben niye çalışıyorum, ne için çalışıyorum, kimin için çalışıyorum.'

Kızlar, akıllarıyla konuşur fakat kalpleriyle hareket ederler. Kızın kalbi bi kere kaydımı erkek adamın ne iş yaptığı veya nerde yaşadığının bir önemi yoktur, erkeğin iş yapabilme başarılı olabilme potansiyeli etkiler kızı.

omeryucel link=topic=87017.msg1045879#msg1045879 date=1450274583' Alıntı:
Kardeşim mesele yemek yapmak bulaşık yıkamak değil ki. Mesele hayatını paylaşacağın, birlikte sevinip birlikte üzüleceğin, zorlukları birlikte aşmaya çalışacağın ve en önemlisi çocuklarının anası olacak hayırlı bir eş bulmak.

Yoksa belli bir yaştan sonra, şu aralar benimde sık sık kendime sorduğum gibi sorarsın :

' Ben niye çalışıyorum, ne için çalışıyorum, kimin için çalışıyorum.'
ya tabiki abi mesele sadece onlar değil. Fakat yeni nesil (kendimden biliyorum) köyde yaşayan kızlarımız dahil asla evlenip köyde oturmayı tercih etmezler şehir yaşantısı çok güzel gözüküyo gözlerine. Tamam bende şehirde oturuyorum şu anda oda babam fabrikada çalıştığı için adam bi ömrüm boşa geçti gitti diyo oda annem yüzünden köyde kalamamış şimdi ben eşim yüzümden sevmediğim bi hayata mağruz kalmak istemem abi. Açıkçası burası organize sanayinin göbeğinden biri fakat insanların çoğu mutsuz. karı koca çalışıyolar ne doğru düzgün birbirlerini görüyolar nede düşündükleri gibi bi şehir hayatı yaşıyolar. anlatmak istediğim bu doğru insan zaten seninle her koşulda yaşar, yaşamalı ama günümüzde böyle kızlar nadir seviyede var anlatmak istediğim bu.

Aygün ATALIK link=topic=87017.msg1045869#msg1045869 date=1450272223' Alıntı:
Bulaşığı çamaşırı makine yıkar. Ama yalnızlık zor eve girince insan anlıyor yemeğe oturursun yiyemezsin tv açarsın sıkar.Ondan sonra sağa sola dön dur. Çoğu aynı şeyi düşünüyor ne olacak sonum? Kendimi örnek vereyim yaş 35 namaz niyaz tarafında değilim içki sigara hovardalık yok abim askerden geldi evlendi 20 sene oldu oğlu üniversiteye gidiyor kızkardeşim evli şantiye şantiye geziyom düşünüyom bazen nereye varacak bu işin sonu?

koridorlar link=topic=87017.msg1045907#msg1045907 date=1450282368' Alıntı:
Bulaşığı çamaşırı makine yıkar. Ama yalnızlık zor eve girince insan anlıyor yemeğe oturursun yiyemezsin tv açarsın sıkar.Ondan sonra sağa sola dön dur. Çoğu aynı şeyi düşünüyor ne olacak sonum? Kendimi örnek vereyim yaş 35 namaz niyaz tarafında değilim içki sigara hovardalık yok abim askerden geldi evlendi 20 sene oldu oğlu üniversiteye gidiyor kızkardeşim evli şantiye şantiye geziyom düşünüyom bazen nereye varacak bu işin sonu?
Ne biliyim be abi allah hayırlılarını çıkarsın karşımıza kısmet diyelim.

Eğer ciddi bir birikiminiz yoksa; onlara şehirde 1 daire için 100-200 bin tl para verip yıllarca birilerinin hizmetçisi olacağınızdan bahsedin. Nezaman çocuk yapıp, nezaman borçsuz bir sabaha uyanacağınızı sorun. Köyde hayat kolay degil ama şehirde de kolay değil. Hele büyük şehirde hiç kolay değil. Bir fabrikada yıllarca çalışmak bana çok ürkütücü geliyor. Ancak köyde gerçekten çok fazla sıkıntı çekeceğinizi biliyorsanız kimseyi kandırmayın, başka çözümler arayın.

Birde köyde yaşıyor olsanız bile hayat standardınızı yükseltmeye çalışın, kendinizi salmayın, imkanlarınız ölçüsünde kaliteli bir hayat yaşamaya çalışın, kişisel gelişime önem vermeye çalışın. (Arada bir discovery falan izlemek bile size birşeyler katabilir)
Hatun kişi anlamıyorsa bırakın gitsin sürünsün, kaçın kendinizi kurtarın :)

sebazios link=topic=87017.msg1046047#msg1046047 date=1450305355' Alıntı:
Asıl mesele Elizabet..
Asker de çıktığım kızın adı,15 ay kadar bir ilişkimiz oldu.

trakkulüp ün kanayan yarası evlenme sorunu
valla bendede aynı sıkıntı vardı yaklaşık 4 senedir evlenmek için aracılar falan baya araştıryor ama bi türlü kısmet olmuyor
her kapıyı çaldımız ev araba iyi bi iş istiyodu
köydede durumlar şükür iyi herşeyimiz fazlasıyla var ama köyü kimse istemiyor
sonrabaktım olacağı yok bu işin önce bi araba aldım
sonra sıfır bi daire şimdi biraz daha rahat olur isteme işi derken yine olmadı neymiş fabrika çalışcakmışım
sonra yine olmadı 2 sene daha geçti ve tam dedim köyden gidicem sonra bi aracı ile bi kızla tanışma falan derken ilk görüşte ikimizde birbirimize sırılsıklam aşık olduk ne araba soran var ne ev nede fabrikada çalışcan dien yani anladımki birbirini sevdikten sonra köymüş şehirmiş hikaye çok mutluyum çok :)

ibrahim_11 link=topic=87017.msg1046053#msg1046053 date=1450307544' Alıntı:
trakkulüp ün kanayan yarası evlenme sorunu
valla bendede aynı sıkıntı vardı yaklaşık 4 senedir evlenmek için aracılar falan baya araştıryor ama bi türlü kısmet olmuyor
her kapıyı çaldımız ev araba iyi bi iş istiyodu
köydede durumlar şükür iyi herşeyimiz fazlasıyla var ama köyü kimse istemiyor
sonrabaktım olacağı yok bu işin önce bi araba aldım
sonra sıfır bi daire şimdi biraz daha rahat olur isteme işi derken yine olmadı neymiş fabrika çalışcakmışım
sonra yine olmadı 2 sene daha geçti ve tam dedim köyden gidicem sonra bi aracı ile bi kızla tanışma falan derken ilk görüşte ikimizde birbirimize sırılsıklam aşık olduk ne araba soran var ne ev nede fabrikada çalışcan dien yani anladımki birbirini sevdikten sonra köymüş şehirmiş hikaye çok mutluyum çok :)
fabrikam olsa sizin kızı napayım deseydin abi :) en azından lafı yapıştırmış olurdun :D

55-46 link=topic=87017.msg1046056#msg1046056 date=1450308028' Alıntı:
fabrikam olsa sizin kızı napayım deseydin abi :) en azından lafı yapıştırmış olurdun :D
55-46 link=topic=87017.msg1046056#msg1046056 date=1450308028' Alıntı:
doğru diyosun aslında şurda son 4 senedir evlenenlerin tamamı gitti köyden bende köyü sevdim için kaldım köyde ve şimdiye kadar evlenemedik ama bi kısmetim var şimdi sonu iyi olur insallah

Çiftçilik evlenmeye engel DEĞİL (Dİ)!!!!

Yakın bir geçmişe gözatalım.. Bizler kimin torunları kimler çocuklarıyız.
Koca YUSUF 70 küsür yaşına gelmiş kırkpınardan DELİ YUSUF güreşmek için haber yollar ama Koca Yusuf ' un pekte gücü kalmamıstır.olaydan hanımına bahseder hanımıda bey öküzün birini keselim yede gücün yerine gelsin der Koca Yusuf da öküzsüz kalma korkusuyla olmaz der.Hanımı namın gideceğine ökuz gitsin kazanamazsan öküzün yerine beni kosarsın der nitekimde güreslere katılır ve kazanır 2 çift öküz ve çeşitli hediyeler alır.
Kimin çocuklarıyız evin reisi yatmadan yatmayan sabah kalkmadan kalkan annelerin çocuklarıyız.
Peki şimdi ne oldu da bunları tartısır olduk...
Köy evi istemiyor kimse havuzlu bağ evi olsun mantığı yayıldı.
Bu gidişin temeli 80 ' lerde yeşilçam kusagında atıldı. köyün güzel kızını ya ağanın oğlu alırdı yada şehirden gelen zengin şımarık çocuk gariban çiftçi ya mapusa girerdi yada şehre çalışmaya giderdi.nesil böyle büyüdü toplum baskısı hep çiftçileri dışladı utanır oldu babam çiftçi demeye benim utandıgım gibi ve 8 yaşındaki oğlumun babasının yaptığı işi arkadaşlarına söyleyemediği gibi...
Utanma oğlum dedim biz üretmezsek kimse yiyemez biz kazanmassak harcama yapayız kimsede kazanmadan harcayamaz. Bu döngünün başlangıçı biziz herkes bir şekilde olsa biz üreticilere muhtaç
Hiç unutmam 1998 senesi İstanbuldayız bodrum katına Aydının bir köyünden gelin geldi yol tarafı yarım metre cam arkada biraz bahçe belki hafta sonları belediye parkı ona pek şahit olmadım o kadara hayatı sıkıştı belkide annesi istanbula kızını verdi diye seviniyordu. yarı açık ceza evi... bu mu ? yani şehir hayatı
Peki ya şimdi kimse köyü istemiyor neden sürekli uyutuluyoruz .Dizi furyası ortalığı kasıp kavuruyor herkes öyle bir hayat yaşamanın peşinde kimin eli kimin cebinde belli olmayan, yalan dolan,birbirinin kuyusunu kazmalar ne ararsan hepsi var. 2014 yılında evlilikler azaldı boşanmalar artı meclis komisyon kurma kararı aldı .Peki nereye gidiyoruz ALLAH yardımcımız olsun İNANÇ ' ımız kaybolmaya başladı.

a.mutlu link=topic=87017.msg1046059#msg1046059 date=1450309368' Alıntı:
Çiftçilik evlenmeye engel DEĞİL (Dİ)!!!!

Yakın bir geçmişe gözatalım.. Bizler kimin torunları kimler çocuklarıyız.
Koca YUSUF 70 küsür yaşına gelmiş kırkpınardan DELİ YUSUF güreşmek için haber yollar ama Koca Yusuf ' un pekte gücü kalmamıstır.olaydan hanımına bahseder hanımıda bey öküzün birini keselim yede gücün yerine gelsin der Koca Yusuf da öküzsüz kalma korkusuyla olmaz der.Hanımı namın gideceğine ökuz gitsin kazanamazsan öküzün yerine beni kosarsın der nitekimde güreslere katılır ve kazanır 2 çift öküz ve çeşitli hediyeler alır.
Kimin çocuklarıyız evin reisi yatmadan yatmayan sabah kalkmadan kalkan annelerin çocuklarıyız.
Peki şimdi ne oldu da bunları tartısır olduk...
Köy evi istemiyor kimse havuzlu bağ evi olsun mantığı yayıldı.
Bu gidişin temeli 80 ' lerde yeşilçam kusagında atıldı. köyün güzel kızını ya ağanın oğlu alırdı yada şehirden gelen zengin şımarık çocuk gariban çiftçi ya mapusa girerdi yada şehre çalışmaya giderdi.nesil böyle büyüdü toplum baskısı hep çiftçileri dışladı utanır oldu babam çiftçi demeye benim utandıgım gibi ve 8 yaşındaki oğlumun babasının yaptığı işi arkadaşlarına söyleyemediği gibi...
Utanma oğlum dedim biz üretmezsek kimse yiyemez biz kazanmassak harcama yapayız kimsede kazanmadan harcayamaz. Bu döngünün başlangıçı biziz herkes bir şekilde olsa biz üreticilere muhtaç
Hiç unutmam 1998 senesi İstanbuldayız bodrum katına Aydının bir köyünden gelin geldi yol tarafı yarım metre cam arkada biraz bahçe belki hafta sonları belediye parkı ona pek şahit olmadım o kadara hayatı sıkıştı belkide annesi istanbula kızını verdi diye seviniyordu. yarı açık ceza evi... bu mu ? yani şehir hayatı
Peki ya şimdi kimse köyü istemiyor neden sürekli uyutuluyoruz .Dizi furyası ortalığı kasıp kavuruyor herkes öyle bir hayat yaşamanın peşinde kimin eli kimin cebinde belli olmayan, yalan dolan,birbirinin kuyusunu kazmalar ne ararsan hepsi var. 2014 yılında evlilikler azaldı boşanmalar artı meclis komisyon kurma kararı aldı .Peki nereye gidiyoruz ALLAH yardımcımız olsun İNANÇ ' ımız kaybolmaya başladı.
helal olsun abi bundan daha iyi açıklama olamaz

engel değil ama mesleği askari ücreti dag gören man kafalar yüzünden böyle (kimse üzerine alınmasın söz meclisten dışarı)

Çok güzel noktalara değinilmiş. Rahmetli Sakıp Sabancı birine sormuştu hangi köylüsün köyüm yok cevabını alınca köyü olmayan insan varmı? Bahsedilen gibi medya üzerinden bilinçaltı mesajlar veriliyor bu çizgi filmlere kadar inmiş vaziyette tv ' lerde dönen dizi yarışmalar malum Kemal Suna ' lın filmlerini keserler bel altı cinsel ve silahlı dizilere kimse ellemez. İzdivaç altında modern genelevi kurmuşlar her kanalda günlük 20 lira yevmiye saçma sapan yorum yapıp oturuyorlar. Banka faizleri düştü büyük küçük herkes borçlu sürümden kazanıyor bankalar seç al 1 lira hesabı sürümden kazanak diye kredi veriyor. Kimse komşuya selam veremiyor acaba borç para istiyecekmi diyerek. Hep özenti nesil değişti evlenenden çok boşanmalar çok