Çiftçi'lik Evlenmeye Engelmi

valla evliliğin meslekle alakası yok.
maddiyat bir noktada konuya dahil oluyor aşılamaz değil.
taktiri ilahi bi gudubetlik yoksa evlenememek tamamen şahsi dingillik kaynaklı.
örnek gudubetlik beş yıl önce çıktığım kız artık evliliğin eşiğinde olduğum kız telefonumu kurcalarken beş yıl sonra tam pembe hayaller içindeyken faceden bana mesaj attı.
sonuç bekarlığa devam.
bir diğeri hastalandı düzelmedi taktiri ilahi.
sonuç hala bekarım ama emin olun fakir olmam veya köylü olmam tipte yok açıkçası sorun olmadı.
evlenemiyorsanız hatayı kendinizde aramalısınız.
şahsi hatalarımızı köy hayatının üzerine yıkmayalım kabullenelim😆

cemal başkann ben bunun okulunu okudum toplumun nabzını tutmak çok önemli ınsallah ulkemız düzelecek ama ne zaman ınsallah yakın zamanda ama halk olarak lüks düşkunluğunden kaçınmalıyız herkesın cebınde 3 bınlık telefon bılmem ne markasında bı tencere 500 tl halk olarak bunu bırakmalıyız

Çiftçilik evlenmeye engel olabilir bazen, mesela tarlası falan olmayan birisi köyde yaşıyorsa nasıl versinler kızı yada tarlası var durumu iyi diyelim bu seferde bazı kızlar köyde kalmak istemiyor şehirde doğalgazlı evde yaşamak istiyor:)

Yusuf baskan ic dusunceleri duyduklarima göre evlenip de ne yapacaksin nasil olsa hersey bulunuyor ozellikle bizim burada millet anlatiyor daha cok okey sitesi varmis orada geziyormus

Çiftçilik evlenmeye engel olabilir bazen, mesela tarlası falan olmayan birisi köyde yaşıyorsa nasıl versinler kızı yada tarlası var durumu iyi diyelim bu seferde bazı kızlar köyde kalmak istemiyor şehirde doğalgazlı evde yaşamak istiyor:)
şöyle veriyorlar kız babaya vermessen kaçarım diyor çizgiyi bozmuyor.
mevzu kızla eleman arasındaki güvene bağlı köyden Birtane bile kız sana güvenmez doğalgazı senden çok severse bırak evlenme zaten sen diye yazıyorum ama bu genel bir cevap.

valla bilmiyom bi namert azgınlığı varda Allah sonumuzu hayır getire bizim köy merkeze 15 dk hemen hergun çarşıdayim köyun kizlarini hic demiyom zaten burunlari kendinden yukarda gidiyo şehirden zaten kız köye gelmiyo gelenlerde var ama oda bize denk gelmiyo Hakkımızda hayırlısı olsun Arkadaslar ne diyelim koskoca 2017 de gecti umarim 2018 de Allah herkesin Gönlüne göre birini verir ...

Sayın abiler kardesler. Bu zihin değişikliğinin temeli 2003 yılında alınan kararla haydi kızlar okula kampanyası baslatıldı. Ve bu kampanya van ilinde gercekleşti kız cocuklarının bilinçli yetiştirilmesi ve toplumun gelişmesi amaçlandı . terörü azaltmak için yapılan bişeydi. Buna asla karsı değilim kız kardeslerimiz ablalarımız okusun öğrensin.

Sadecw bununla kalmadı. 4+4+4 sistemi geldi lise zorunlu oldu. Her ilçemizde meslek yüksek okulu acıldı. Adını bile söylemekte güçlük çektiğimiz bölümler acıldı. Yatay gecişmiş sınavsız secişmiş üniversite okumamak ayıp hala geldi . böle oluncada sınavlarda sallasan geciyosunuz zaten. Gelelim sonuca kız cocukları hiç yok yere üniversite bitirdi. Böle oluncada kız babaları üniversite okumus kızını köye verir mi söyleyin cevaplarınızı bekliyorum dostlar ☺☺☺

Yok babam yok insanin icinde olmali biseyler eşeğe altin semer taksan yine eşektir sözüm neclisten disari affiniza signirim maalesef kizlarimizin yetismedenmi diyelim cevre faktorlerindenmi diyelim artik neyse koy hayati onlara gore ayaklarina zincir vurmak gibi bisey sizden saklim yok abilerim kardeslerin gorucu usulu ile tanisip 3 gundur konustugum biri var bizim koy merkeze 15 dk iki lafinin biri carsida ev olacak koye git gel ben sadece yazdan yaza giderim oldu kendide koylu kizi ve emin olun evindeki yaptiklarinin hic birini benim evimde yapmayacak yasadigi köy merkeze 2 saatlik yol kisin yolu kapaniyor kayseriden bi haber yasiyor bana gelince kriterlerin ardi arkasi kesilmiyor
Allah gönlüne gore verfin anam hadi birbirimizi oyalamayalim dedim .

Köyden bı kız bı erkek evlenir şehre yerleşir ikiside bilmez şehirde yaşamayı oğlan ise girer kız evde vakit geçirir ay başı gelir maaş alınır çarşıya çıkılır o gün para biter ertesi gün hanım der bey tuz bitti hanım paranın hepsi dün bitti bizim kızlar şehirde alınan 1603 TL yi çok para sanıyor ...

Aaaa tamda benimle ilgili bir konu. Bende 32 yaşındayım daha bekarım. Yani şimdiye kadar sevdiğim,begendigim ya da tavsiye gereği ilgilenip istediklerimin hepsi "biz köyde yaşamak istemiyorum" dediler.

Ya arkadaş sadece eve yorgun argın döndüğümüzde bir çay çorba koy önümüze,daha sonra geç 120 ekran tv nin karşısına,ayak üst üste at bak keyfine. Canın bi yere gitmek mi ıstiyor?atla arabaya gidelim. Şehire gelin gitsen çalışmak zorunda kalırsın yoksa geçim zor. Her şeye rağmen onlar keyiflerinden feragat edip şehri tercih ediyorlar.

Ama bir gün evlenirsem arkadaşlar,kıraç arazide 800 kg. Verim kaldırmış gibi büyük bir başarı sayarım.