çiftçilikte en çok sewdiğiniz şey

Ynt: çiftçilikte en çok sewdiğiniz şey

Bu KOnu baya eski ama cvb yazmak istedim yinede :)
En Cok Hasat Zamanını ve kışın soğukta gubre saçmayı severim. Bİzde tarlada İkindi vakti Ayran Yeriz Koy ekmegı dograrız içine guzel sarımsaklıca soguk soguk ayran ve salata yemek herşeye bedel. Arkasından bıde Kara Demlikte köz ateşte çay . Çok hoş .:)

Tohum ekmek ve çift sürmek en çok hoşuma giden şeyler.Ama toplu çalışılan her işi severim ozan abiye katılıyorum.

ÇağRı link=topic=6076.msg207404#msg207404 date=1251123592' Alıntı:
Tohum ekmek ve çift sürmek en çok hoşuma giden şeyler.Ama toplu çalışılan her işi severim ozan abiye katılıyorum.

toplu çalışmalar .. ve tarla başı muhabbetleri .. gece çalışmak ... özellikle hergte ...

eet arkadaşlar mami arkadaşımızın dedigi gibi tad tuz yok artık ama nabarsın ekmegimz işte işimiz neyse konu şaşmasın benim en çok hoşuma giden gece hasat yapma çift sürmek ve mibzer ile ekim tüm ekip tarlada olunca epside arıl arıl çalışıyor of of özledim o ekim işini ya

bizim genelde vaktimiz kısıtlı oluyor ama geniş vakit olacak çift sürmek, tohum yeri hazırlamak çok zewkli

çift sürmek ve bahar ilacı atmak birde başkasının işine gidiyorsun traktörü sürmekden başka birşeye karışmıyosun 50 tl ni cebine koyuyorsun 1 sefer için en rahatı bu oluyo :)oho-*s grin-*-s

Çiftçilikte en güzeli hayırlı fiyatla beraber gelen güzel hasatlardır. Ama benim gözümde en güzeli pamuk mısır gibi sıraya ekilen ürünlerin 1 hafta sonra çıkışını izlemek gibisi yok Birde bizim bağ kesmesi deriz yani bağ bozumu genelde bir iki aile imece usulü yapılır üzümü işçiler keser üzümleri potaslı suya bandırıp sereriz eğlence bol olur sergi yerinde çeşit çeşit yemekler

Ekip biçmek köye dair her şey çok güzel asıl hayat köyde ama sabah erkenden tarlaya gidip tavında toprakta çift sürmek yok mu hele de 2 3 traktörle iş yapıyorsan çoğunda yemeğe bile inmiyorum yaptığım iş hakkıyla oluyorsa hele benden keyiflisi yok :)

En sevdim sey hal e gidip abi bnm hesabi goruver deyip bekledimden fazla para ve o parayi cebe koyup evin yolun tuttum an kah-*-s kah-*-s ayps-*-s de--*-s

benimde en çok sevdiğim biçerin römorka yanaşıp mahsülü dökmesidir o anın hiç bitmesini istemem :D

her iş bittikten sonra şöööyle güzel bi kış bastırırsa akşam saat 7 gibi camın kenarında sedire oturup demli çayı yudumlarken sokak lambasının etrafında uçuşan lapa lapa tipili karı seyretmek herşeye değer derim ben..:) ne yorgunluk kalır ne sıkıntı...

çiftçilikten sevilmeyen şey yokturki sevmesen bile yapacaksın ama en güeli nadas ve bol kazançlı hasat:))

6 sene olmuş beyler. Helal olsun. Hortlattiniz gene :D

yazın karpuz romorklarını peş peşe takıp köye giderken ve köye cıkarken bi dik bayır var köyün tam ortasında tamda öğlen kahvenin kalabalık olduğu saatte 12 tonla köyün içine çıkmak traktora veriyom 25 gaz acayip bi duygu herkez sana bakıyor birazda yerler ıslaksa allah allah