Çiftçilikte karşılaştığınız en önemli 3 sorun nedir ?

Ynt: Çiftçilikte karşılaştığınız en önemli 3 sorun nedir ?

hacimmet link=topic=68582.msg866064#msg866064 date=1394862864' Alıntı:
-Yüksek girdi maliyetleri
-Eğitimsizlik ve yanlış yapılan uygulamalara şartlanmışlık (şartlanmış geleneksellicilik)
-Kırsalda insanların birbirinden kopması (sosyal problemler)
şartlı refleks

Bigband link=topic=68582.msg783184#msg783184 date=1381222046' Alıntı:
Kooperatif ve birliklerin ucuz girdi sağlaması çiftçinin işini kolaylaştırır ama bu kurumlarda her zaman yönetim sorunları olduğunu gördüm. Kooperatiflerin kuruluş amaçlarının dışında bir sürü iş yaptıklarını yada kimisinin batıp gittiğini biliyoruz. Peki kooperatifleri kuranlar yine çiftçiler.. Aracıların yada pahalı gübre yada mazotun karşısında tek tedbir kooperatifler gibi görünüyor. Fakat ticari düşünen ve iyi şekilde yönetilecek kooperatiflere ihtiyaç var..

Bu konuda önerisi olan var mıdır ?
Kooperatif ve birlikllerin ucuz girdi sağlamasından çok daha iyisi,üretilen ürünün işlenerek, katma değer yaratılabileceği, pazarlama çalışması yapılabileceği bir yapıyı oluşturmalarıdır.

16 mayısta Samsun ' a gittim, 20 mayısta döndüm. Türk tarımında en büyük problem parçalanmış araziler. Bakıyorum en yakın köy 10 kilometre, köyde 10 hane yok tarlalar paramparça. Eğer Türkiye ' de tarlalar birleştirilse şimdi bir senede yaktığımız mazotu bir buçuk sene kullanırız.

stulu link=topic=68582.msg893798#msg893798 date=1401031279' Alıntı:
16 mayısta Samsun ' a gittim, 20 mayısta döndüm. Türk tarımında en büyük problem parçalanmış araziler. Bakıyorum en yakın köy 10 kilometre, köyde 10 hane yok tarlalar paramparça. Eğer Türkiye ' de tarlalar birleştirilse şimdi bir senede yaktığımız mazotu bir buçuk sene kullanırız.
kesinlikle katılıyorum abi...

En Büyük Sorun İklim Yanıltmaları Ve Girdiler ( İklim Yanıltmalarından Kastım Misal Bahar Aylarında Yerel Yağışlar Kısmi Düştüğü)